خبرگزاری کار ایران

حمید کلانتری:

زنان سفیران بخش تعاون کشور باشند

زنان سفیران بخش تعاون کشور باشند
کد خبر : ۶۶۴۲۰۴

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت ۱۰ هزار تعاونی زنان در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر عضو تعاونی‌های زنان هستند.

به گزراش ایلنا، حمید کلانتری (معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نشست تخصصی توانمندسازی و توسعه اشتغال زنان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تعاونی که امروز در مجموعه فرهنگی تلاش همزمان با هفته تعاون برگزار شد، گفت: زنان در توسعه اقتصاد و صادرات کشور نقش به‌سزایی دارند و باید از ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها به نحو شایسته استفاده کرد.

وی با اشاره به نقش مدیریتی زنان در خانواده گفت: واقعیت این است که زنان نه تنها در خانه نقش تربیتی و پشتیبانی دارند، بلکه در عرصه اجتماع و اقتصاد هم می‌توانند ظرفیت‌های خود را به نمایش بگذارند. متاسفانه رشته‌های تحصیلی زنان با نیازهای آن‌ها همخوانی و کاربرد اجرایی ندارد، درحالیکه زنانی که آموزش‌های مهارتی دیده‌اند، حضور بهتری در بازار کار داشته‌اند.

وی با بیان اینکه زنان ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: اما واقعیت دیگر این است که بخشی از زمان زنان صرف خانواده، تربیت فرزند و مدیریت منزل می‌شود که در جایگاه خود از بعد فرهنگی، انسانی، جمعیتی و اقتصادی مهم است؛ در حالیکه از این نقش مهم زنان غفلت شده است؛ اما از سوی دیگر ۵۰ تا ۶۰ درصد وقت زنان آزاد است و می‌توانند نقش اجتماعی ایفا کنند.

وی افزود: مشکلی که داریم این است که رشته های دانشگاهی که زنان تحصیل کرده‌اند با نیاز آنها همخوانی ندارد.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: محدودیت دیگر این است که زنان، آموزش فنی و حرفه‌ای ندیده‌اند باید این نوع آموزش‌ها توسعه یابد تا زنان دارای مهارت شوند.

کلانتری به معرفی فعالیت‌هایی که زنان می‌توانند به آن مشغول شوند پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از بعدهای کاری خانم‌ها فناوری اطلاعات است که با حداقل مکان می‌توانند در شرکت و یا منزل فعالیت‌های مرتبط با حوزهit مانند پشتیبانی نرم افزاری، چاپ و نشر، گرافیک، صفحه آرایی، صفحه بندی کتاب و ... را در منزل انجام دهند. همچنین انجام کارهای دفتری چند دفتر در منزل، پیگیری امور، کارهای تایپ و غیره شامل این حوزه می‌شود.

وی حوزه فروش محصول در فضای مجازی، فعالیت‌های هنری مانند نقاشی و موسیقی و سپس عرضه تولیدات خود در گالری، طراحی و تولید فرش و تابلو فرش و سنگ های قیمتی را یادآور شد و ادامه داد: این اقدامات از دیگر کارهایی است که زنان می توانند انجام دهند و اتفاقا ارزش افزوده بالایی دارد. 

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اگر این کارها در چند خانه انجام شود و زنان به صورت تعاونی با یکدیگر شریک باشند می توانند با تقسیم وظایف از تولید تا فروش و بازاریابی موفق تر عمل کنند.

کلانتری به معرفی برخی دیگر از فعالیت های تعاونی های زنان در منزل اشاره کرد و گفت: پرورش گل در منزل به خصوص در شهرستان که زنان می‌توانند در حیاط منزل گل‌های آپارتمانی پرورش دهند و عرضه کنند. همچنین تولید مربا و شیرینی خانگی که در گذشته رایج بود می‌توانند در قالب تعاونی، مجوزهای مربوطه مانند وزارت بهداشت و دیگر مجوزها را کسب کرده و به تولید انبوه برسانند.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عرصه‌هایی که اخیراً در تهران رایج شده که زنان در آن نقش ایفا می‌کنند تهیه و عرضه غذای سالم و خانگی است که در منزل غذا پخته شده و بدون ساماندهی آن را به فروش می‌رسانند که می‌توان این فعالیت را سامان داد و مثلا ۲۰ کیوسک  کرایه کرد و در آن به عرضه غذای با کیفیت خانگی پرداخت.

کلانتری تصریح کرد: بحث ساماندهی کودکان و یا دختران کار و زنان دستفروش، در قالب تعاونی مطرح است که اگر این افراد ساماندهی شوند زنان می‌توانند با روحیه‌ای که دارند این دختران را که در حال حاضر استثمار شده‌اند آموزش داده و با کمک شهرداری‌ها و شورای عالی محلات در قالب تعاونی در کارهای انسانی و منظم تر تربیت کنند.

وی در خصوص تعاونی زنان سرپرست خانوار اظهار داشت: این دسته از زنان در سراسر کشور تولیدات مختلفی دارند اما پیشنهادی که ما داریم این است که می‌توانند تعاونی تولید مواد اولیه یا تعاونی فروش محصولات این زنان را به عنوان تعاونی تأمین نیاز راه‌اندازی کرده و از محصولات آنها پشتیبانی کنند.

کلانتری یکی دیگر از عرصه‌های حضور زنان را بخش آموزش عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۶۰۰-۷۰۰ تعاونی مدرسه غیرانتفاعی در سراسر کشور داریم که زنان و معلمان می‌توانند سهامدار این تعاونی‌ها شوند. همچنین در بخش آموزش تعاونی‌های آموزشگاه آزاد در بخش آموزش مهارت فنی و حرفه‌ای را داریم که زنان می‌توانند در قالب تعاونی از سازمان فنی و حرفه‌ای مجوز بگیرند.

وی یکی دیگر از بخش‌های حضور زنان را  تعاونی‌های خدمات پرستاری در منزل معرفی و تأکید کرد: زنان می‌توانند در قالب تعاونی خدماتی مانند نگهداری از فرزند، معلولان و یا افراد از کار افتاده و یا مسن را راه‌اندازی و مدیریت کنند. همچنین تعاونی‌های مهد کودک و پشتیبانی از چند مهدکودک را داریم که این نوع از تعاونی‌ها هم در حال افزایش هستند.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه تعاونی‌های زنان می‌توانند در صادرات نقش ایفا کند، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی تعاونی زنان در حوزه صنایع دستی داریم که کارهای ارزشمندی تولید می‌کنند و اگر سازماندهی شده و در حوزه برند و بسته‌بندی فعال شوند می‌توانند در قالب تعاونی در نمایشگاه‌های بین‌المللی حضور یافته و محصول خود را عرضه کنند. ضمن اینکه نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی از این نوع فعالیت‌ها حمایت خواهد کرد.

کلانتری با اشاره به استقبال از مشاغل خانگی گفت: زنان می‌توانند زمینه‌های مختلفی ازجمله چاپ و نشر، صفحه‌آرایی و صفحه‌بندی، گیاهان دارویی و بسته‌بندی را در منزل انجام بدهند و با درآمدزایی به اقتصاد خانواده کمک کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز