خبرگزاری کار ایران

دبیر اجرایی خانه کارگر یزد:

۲۱۴ هزار کارگر یزدی ترس از تعدیل دارند/افزایش نرخ ارز، کارگران را چندجانبه دچار ضرر کرد

۲۱۴ هزار کارگر یزدی ترس از تعدیل دارند/افزایش نرخ ارز، کارگران را چندجانبه دچار ضرر کرد
کد خبر : ۶۴۷۶۳۷

علی دهقانی در ارتباط با احتمال بیکاری کارگران در صنایع عظیم استان یزد هشدار داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، وضعیت کارگاه‌ها و کارخانه‌ها در کشور نگران‌کننده است؛ از ناتوانی واحدها در تامین ارز دولتی برای خرید مواد اولیه گرفته تا هزینه‌های بالای سربار که نفس تولید را به شماره انداخته، همه و همه فضای بازار کار را به شدت مسموم کرده‌است. در این شرایط وضعیت استان‌های صنعتی کشور که ممر درآمد  بخش کثیری از اهالی از محل کارخانجات و صنایع است به مراتب نگران‌کننده‌تر است و یزد یکی از همین استان‌هاست که سابقه طولانی در صنایع دستی و ماشینی دارد.

علی دهقانی (دبیر اجرایی خانه کارگر یزد) در این رابطه با اشاره به نگرانی‌های کارگران یزدی می‌گوید: هنوز تاثیر واقعی تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی عیان نشده؛ بنابراین نمی‌شود خیلی دقیق وضعیت صنایع را با سال قبل مقایسه کرد ولی اینکه در آینده قرار است چه اتفاقاتی بیفتد، نگران‌کننده است.

وی با تاکید بر اینکه کارگران یزد از شرایط به وجود آمده نگرانند و دغدغه‌های بی‌شماری دارند، می‌افزاید: کارگران یزدی در صنایع مختلف، نگران آینده شغلی خود هستند. فرقی هم نمی‌کند؛ چه صنعت کاشی و سرامیک باشد؛ چه صنعت فولاد باشد و چه صنعت قدیمی نساجی. این دغدغه‌ها هم کاملاً به جاست چراکه تامین مواد اولیه‌ی تولید، چالش بزرگی‌ست و نیاز به تدبیر قوی دارد.

دهقانی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها را ترس از تعدیل به دلیل رکود تولید می‌داند و ادامه می‌دهد: اگر دولت کاری نکند و ارز دولتی در اختیار واحدها قرار ندهد، باید در انتظار تعدیل‌های گروهی باشیم؛ این کاملاً بدیهی‌ست؛ باید در اسرع وقت منابع ارزی به نفع تولید مدیریت شود وگرنه موج سنگین بیکاری در راه خواهد بود.

وی در ادامه به ارائه آمار در رابطه جامعه‌ی کارگری یزد می‌پردازد: تنها آمار قابل استناد و قابل ارائه در رابطه با کارگران، همان آمار تامین اجتماعی‌ست؛ نهصد هزار نفر نفر از جمعیت یک میلیون و دویست هزار نفری استان یزد، تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند. جمعیت بیمه شده‌ی اجباری، 214 هزار و پنجاه و شش نفر است که این تعداد، کارگر بیمه شده‌ی اجباری سازمان هستند. البته این آمار همه‌ی جامعه‌ی کارگری یزد را پوشش نمی‌دهد چون تعداد زیادی کارگر فاقد بیمه هم داریم.

دهقانی در ادامه گفت: این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که جمعیت کارگری استان یزد کم نیست؛ واحدهای استان بیشتر تولیدی هستند، کاشی و سرامیک، فولاد، نساجی و یا معادن؛ یزد یک سنت دیرپا در تولید دارد و باید این سنت، صیانت شود. البته مشابه استان‌های دیگر، واحدهای خدماتی هم داریم.

به گفته‌ی این فعال صنفی، دولت اگر  قدم‌های حداقلی بردارد و همین اشتغال موجود را حفظ کند، وضعیت جامعه کارگری از بحرانی شدن نجات خواهد یافت.

او ادامه می‌دهد: در شرایط فعلی، «حفظ مشاغل» از اهم واجبات است و نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

۲۱۴ هزار کارگر یزدی ترس از تعدیل دارند/افزایش نرخ ارز، کارگران را چندجانبه دچار ضرر کرد

تامین امنیت شغلی و رفع ناتوانی معیشتی؛ مهم‌ترین مطالبات کارگرانِ یزدی

دهقانی مهم‌ترین مطالبه کارگران استان یزد را تامین امنیت شغلی دانست و گفت: کارگر امروز کار دارد ولی هیچ اطمینانی از فردای خودش ندارد و نمی‌داند صبح که بیدار می‌شود بازهم شاغل هست یا نه؛ این یعنی اوضاع خیلی نگران‌کننده است. در حال حاضر ضریب امنیت شغلی نزدیک به صفر است و کارگران سخت در مضیقه هستند.

وی در ادامه به بحث دستمزد می‌پردازد: مشکلات کارگران، یکی، دوتا نیست؛ روزهای ابتدایی سال خوشحال بودیم که مزد حدود بیست درصد زیاد شده ولی بعد متوجه شدیم که این افزایش دستمزد، به هیچ وجه جای خوشحالی ندارد؛ در این چند ماه، قدرت خرید کارگران زیاد که نشده هیچ، کاهش چشمگیری هم داشته؛ در حال حاضر سبد معاش خانوارهای کم‌درآمد از همیشه خالی‌تر است؛ این یک مشکل سراسری‌ست؛ یزد و تهران هم ندارد.

دهقانی در پایان تاکید کرد: افزایش نرخ ارز کارگران را چندجانبه دچار ضرر کرده؛ از یک طرف ترس از توقف تولید و تعدیل و از طرف دیگر گرانی و تورم؛ دولت نباید نسبت به این مسائل و مشکلات بی‌توجه باشد؛ باید تا زمان هست، تدبیری بیندیشند.   

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز