خبرگزاری کار ایران

نامه سرگشاده پرستاران به معاون پرستاری وزارت بهداشت:

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بایستی اجرایی شود/چرا به خواسته‌های جامعه دویست هزار نفری پرستاران توجه نمی‌شود؟

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بایستی اجرایی شود/چرا به خواسته‌های جامعه دویست هزار نفری پرستاران توجه نمی‌شود؟
کد خبر : ۶۳۲۸۸۸

جمعی از پرستاران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به معاون پرستاری وزارت بهداشت، خواستار برآورده شدن مطالبات خود که مهم‌ترین آن، اجرای قانون تعرفه‌گذاری‌ست، شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از پرستاران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به معاون پرستاری وزارت بهداشت، از شرایط خود انتقاد کرده و به بیان مطالبات خود پرداختند.

متن این نامه که رونوشت آن برای مقامات مسئول ارسال شده، به شرح زیر است:

احتراما به استحضار می‌رساند، پیرو جلسه حضوری نمایندگان فعالان صنفی با سرکار عالی در سال گذشته، متاسفانه تاکنون آثار مشهودی مبنی بر برطرف شدن موانع خدمتی جامعه شریف پرستاری دیده نشده. لذا خواهشمند است جهت تنویر افکار عمومی پرستاری، نتایج اقدامات انجام گرفته در موارد ذیل تشریح و هرچه فوری در جهت اجرای خواسته‌های ذیل که خواسته جمعیت دویست هزار نفری پرستاری کشور می‌باشد به عنوان بالاترین مقام اجرایی در حوزه پرستاری اقدام گردد.

مهمترین خواسته:

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به عنوان ام‌المطالب خواسته این صنف باید در اولین زمان ممکن اجرا و آئین‌نامه اجرایی آن توسط سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت نوشته و در برنامه بودجه سال بعد این وزارتخانه آورده شود.

سایرموارد:

۱- حذف قاصدک و جدا شدن اضافه‌کاری و کارانه و به‌روز شدن پرداخت اضافه‌کاری و محاسبه‌ی کارانه به روش نظام نوین با افزایش سهم غیرپزشکان و جدا شدن سهم صندوق پرستاران مانند پزشکان به عنوان زیرساخت اجرای تعرفه‌گذاری.

۲- تعیین تکلیف تبدیل وضعیت همکاران قراردادی، پیمانی، شرکتی با وجود نیاز بسیار به خدمات ایشان.

۳- واگذاری سریع صلاحیت حرفه‌ای به سازمان نظام پرستاری براساس مصوبه‌ی شورای سیاست‌گذاری و شخص وزیر و اصلاح آیین‌نامه‌ی آن به طوری که ابزاری برای کنترل و رعایت شرح وظایف و نحوه‌ی به‌کارگیری نیروهای پرستاری باشد.

۴- پرستاران بخش خصوصی از امنیت شغلی مناسب برخوردار شده و پرستاران در این مراکز از نظر حقوق قانونی مانند کارگران و اداره کار، با تصویب مصوبه‌ای در دولت توسط سازمان نظام پرستاری مورد حمایت قانونی قرار بگیرند.

۵- اجرای کامل قانون ارتقای بهره‌وری در تمام دانشگاه‌ها و برای تمام گروه‌ها ازجمله همکاران فوریت‌ها و بیهوشی و اطالق عمل و پیگیری اجرای کامل آن برای همکاران درمراکز خصوصی و نیمه خصوصی و...

۶- اجرای کامل قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای تمام گروه‌های پرستاری و اطاق عمل و بیهوشی و حذف آیین‌نامه وزارت بهداشت مبنی بر شرط سنی ۵۵ سال برای مردان و محدودیت ۲۵ سال سابقه کار برای بانوان.

۷- ایجاد تسهیلات مناسب جهت ارتقای همکاران بهیاری به پرستاری، مامایی، اتاق عمل و...

۸- ایجاد معاونت پرستاری دردانشگاه‌ها و اصلاح نحوه‌ی انتخاب مدیران پرستاری براساس شایسته‌سالاری.

۹- ایجاد تسهیلات مناسب جهت ارتفای همکاران بیهوشی و اتاق عمل با افزایش ظرفیت پذیرش ارشدهای مرتبط با این رشته‌ها و ایجاد رشته‌های ارشد متنوع برای ارتقای این همکاران (ارشد بیهوشی آموزشی، قلب، اعصاب و... / ارشد اتاق عمل آموزشی، قلب، اعصاب و...)

۱۰- حذف اضافه کار اجباری در بخش‌های دولتی و کنترل و نظارت بر بخش‌های خصوصی جهت کنترل سقف اضافه‌کار

۱۱- دستمزد واقعی و ماهیانه پرستاران متناسب با صنف پزشکان که دریافتی آنها برابر با دستمزد جهانی است با اختلاف حداکثر سه برابر در نرم جهانی افزایش یابد.

۱۲- برقراری فوق‌العاده ویژه برای پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی مانند کارکنان ستاد که هم اکنون دریافت می‌کنند.

۱۳- استخدام پرستاران با توجه به اهمیت این حرفه و لزوم حفظ امنیت شغلی به‌صورت استخدام پیمانی باشد و ردیف استخدامی به نسبت دانشجویان فارغ‌التحصیل افزایش یابد.

۱۴- لزوم توجه به دانشجویان حرفه پرستاری و تامین خواسته‌های مشروح این صنف در نشست با شورای مرکزی دانشجویی سازمان نظام پرستاری.

۱۵- با توجه به اینکه اکثریت غالب پرستاران را بانوان تشکیل می‌دهند، در برخورد مستقیم با بیمار و همراهان محترم بارها شاهد برخوردهای قهری منجر به صدمه جسمی و روحی آنان در محیط کار بوده و هر روز هستیم. دولت محترم وزارت بهداشت را موظف کند تا شرایط مناسب و امنیت شغلی را جهت کار توام با امنیت برای آنان فراهم کند.

۱۶- اصلاح سختی کار همکاران و اتاق عمل و فوریت‌ها و هوشبری از درجه‌ی یک به درجه‌ی سه.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز