وزیر کار مطرح کرد:
مزد عادلانه از پیشنهادات من برای گفتوگوی اجتماعی است/شکستن منابع تامین اجتماعی به نفع ما نیست
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: فقرزدایی، ایجاد اشتغال جدید و حفظ تعادل صندوقها سه ماموریت من است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ امروز (سهشنبه ٢٤ بهمن ماه) در نشست تخصصی گفتوگوی سهجانبه که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، گفت: برای خروج از بنگاهداری به تثبیت شغل به عنوان یک استراتژی و ایجاد تعادل در منابع و مصارف صندوقها به کمک تشکلهای کارگری و کارفرمایی نیاز داریم.
وی از تشکلهای کارگری و کارفرمایی خواست تا بدنه خود را قویتر کنند و تشکلهای بیشتری با محوریت تشکلهای کارگری و کارآفرینی تشکیل دهند.
ربیعی با بیان اینکه ما نیاز داریم در خیلی مسائل به هم نزدیک شویم، تاکید کرد: منظور مواضع مشترک نیست بلکه منافع مشترک است یعنی نقطهای که همه از آن نفع ببرند.
وی با اشاره بر لزوم گفتوگوهای اجتماعی بر ضرورت نهادسازی برای این گفتوگوها تاکید کرد و افزود: باید در دل تشکلها و اتحادیهها مذاکرات افقی و عمودی شکل بگیرد و نتیجه اینها راهکارهایی برای خروج از مشکلات باشد.
ربیعی یادآور شد: در ایران سنت دیرین قانون کار و تشکلهای کارگری وجود دارد ولی هنوز نهادسازی مناسب برای گفتوگوی اجتماعی شکل نگرفته است و در این زمینه باید تالارهای گفتوگو درست کنیم و در کنار اتحادیهها و تشکلها جایگاهی برای گفتوگو و تبادل نظر ایجاد کنیم.
ربیعی با بیان اینکه در جامعه باید بیشتر از تعداد خروجیها از محیط کار؛ ورودی به بازار کار داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اتحادیهها، صنوف و تشکلها باید شرایط جذب نیروی کار را بیشتر فراهم کنند.
وزیر کار گفت: چهار ظرفیت را شناسایی کردم که میتوانیم با آنها ظرفیت نهادهای مذاکره را سامان دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از این نهادها شورای عالی کار است، گفت: این شورا باید موثرتر عمل کند.
ربیعی، شورای عالی اشتغال و شورای عالی حفاظت فنی را نیز از شوراهای عالی دارای ظرفیت نهادسازی برای گفتوگوی اجتماعی دانست و گفت؛ هیئت امنای تامین اجتماعی نیز در این زمینه دارای ظرفیت است.
وی با بیان اینکه وقتی سهم شرکای اجتماعی در هیئت امنا زیاد شود برای من ارزشمند است، گفت: هیچ منعی برای افزایش تعداد نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی به عنوان ناظر در هیئت امنای تامین اجتماعی وجود ندارد.
وزیر تعاون خاطرنشان: امیدوارم در سال 97 در خصوص گفتوگوی اجتماعی، آن چنان نهادسازی کنیم که دستخوش تغییر نشود و من این کار را وظیفه اخلاقی خود میدانم و امیدوارم گفتوگوهای اجتماعی ذیل این چهار نهادی که گفتم به عنوان یادگاری از ما باقی بماند.
وزیر کار با بیان اینکه برای رئوس موضوعات گفتو گوهای اجتماعی سهجانبه پیشنهاداتی ده گانه دارم، گفت: مورد اول اینکه شکستن منابع تامین اجتماعی به نفع ما نیست.
وی افزود: من وقتی از تامین اجتماعی صحبت میکنم از آن به عنوان نظامی که از فقر جلوگیری میکند، یاد میکنم و امیدوارم تامین اجتماعی مقاومت اجتماعی را بالا ببرد.
وی افزود: نظام تامین اجتماعی باید ریسک زندگی مردم را کم کند و در شرایطی که عرضه و تقاضا نیروی کار متناسب نیست، باید کارکردش مناسب باشد.
ربیعی با بیان اینکه مقام معظم رهبری دستور دادند سیاستهای تامین اجتماعی در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت قرار بگیرد، گفت: با این وجود تشکلهای کارگری و کارفرمایی میتوانند پیشنهادات خود را به مجمع ارسال کنند.
وی روابط کار را به عنوان دومین راس از رئوس موضوعات گفتوگوهای اجتماعی برشمرد و تاکید کرد: اختلافات بین کارگر و کارفرما باید در چارچوب روابط کار حل شود و همچنین نظام روابط کار باید پویاتر باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ گسترش تشکلها را به عنوان سومین موضوع مطرح کرد و افزود: تشکلها برای چانهزنی هستند نه منازعه و ما باید در کیفی کردن آنها بکوشیم.
وی افزود: تشکلهای کارگری و کارفرمایی باید حمایت و نهادسازی شوند.
وی گفت: مزد عادلانه از دیگر پیشنهادات من برای گفتوگوی اجتماعی است. ما هر سال بدون هیچگونه ذهنیت و پیشداوری دیدگاهها را بررسی و سعی میکنیم به یک نقطه نظر مشترک برسیم.
وی افزود: به نظرم در خصوص مزد ظرفیتهای قانونی را باید بیشتر ببینیم و خود این هم میتواند گفتوگوی اجتماعی باشد.
ربیعی بر لزوم گفتوگوی اجتماعی پیرامون کاهش حوادث ناشی از کار به عنوان پنجمین پیشنهاد نام برد و گفت: برای کاهش حوادث ناشی از کار باید گفتوگو و همکاری کنیم تا هم قوانین و مقررات را در این زمینه اصلاح کنیم و هم محیط کار را از عوامل خطر پاکسازی کنیم.