در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
سازوکار الزام برای دریافت حق بیمه براساس دستمزد ناکارآمد است/نامردانه ضربات مهلکی بر تامین اجتماعی زدند
دبیر کانون هماهنگیهای شوراهای اسلامی کار استان تهران معتقد است؛ یکی از دلایل ایجاد بحران برای سازمان تامین اجتماعی در رابطه با برهم خوردن تعادل منابع و مصارف (کاهش ضریب پشتیبانی) به ناکارآمدی سازوکار الزام برای دریافت حق بیمه براساس دستمزد برمیگردد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین حبیبی با بیان اینکه کارگران به دلایل نابسامانی قراردادها یا بیمه نمیشود یا کمترین حق بیمه برایشان پرداخت میشود، گفت: این امر موجب متضرر شدن سازمان تامین اجتماعی شده است؛ آنهم در شرایطی که باید ضریب پشتیبانی صندوقهای بیمهگر ازجمله صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی برای جلوگیری از گستردهتر شدن بحران افزایش یابد.
دبیر کانون هماهنگیهای شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: ضریب پشتیانی صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی ۵ است. یعنی به ازای هر پنج بیمهپرداز یک نفر بازنشسته وجود دارد. در شرایطی که مطابق محاسبات نظامهای بیمهای صندوقی که ضریب پشتبانیاش زیر ۵ بیاید، این به نوعی ورشکستگی است. پس چرا باید اجازه دهیم که تعداد بیمهپردازان با قانون گریزیکاهش یابد یا کمترین حق بیمه برایشان پرداخت شود.
حبیبی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی باید قاطعانهتر با این دست از کارفرمایان برخورد کند، گفت: میدانیم که بحرانی فراگیر تولید را فراگرفته است اما کارفرمایان باید از قانون تبعیت داشته باشند. حتی سازمان تامین اجتماعی هم باید بر مبنای ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی نظارت کند تا پیمانکار کارگرش را بیمه کند. در این میان حتی دولت سهم کارفرمایی گروههای شغلی و اجتماعی دیگر را که برعهده گرفته، پرداخت نمیکند.
وی افزود: از سویی دیگر دولتها و نمایندگان ادوار مختلف مجلس با تصویب و دخالتهای سیاسی و جناحی خود در این چهار دهه؛ نامردانه ضربات مهلکی بر تامین اجتماعی کارگران نواختند و حالا هم نسخهپیچی میکنند. بر این اساس میخواهند با بسترسازی، کارگر شاغل و بارنشسته را متقاعد کنند تنها راهحل بحران سازمان تامین اجتماعی افزایش سن و سابقه جهت بازنشستگی و افزایش محاسبه بابت دریافت مستمری بازنشستگی از دو سال آخر خدمت به پنج سال آخر است.