مشیریان خبرداد:
سند راهبردی ارتقای ایمن سازی معادن کشور تصویب شد
معاون روابط کار وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی ازتصویب سند راهبردی ایمن سازی معادن کشور درادامه تدوین دستورالعملهای ارتقای ایمنی معادن و آیین نامه ایمنی کار با دستگاههای ریختهگری تحت فشار (دایکست) خبرداد.
به گزارش ایلنا در یکصد و چهلمین جلسه شورایعالی حفاظت فنی که به ریاست احمد مشیریان معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس شورای عالی حفاظت فنی، علی مظفری دبیر شورای عالی حفاظت فنی ومدیر کل بازرسی کار و همچنین اعضای شورای حفاظت فنی برگزار شد گفت: سند راهبری ایمن سازی معادن کشور (برامک) در ۱۹ماده در حوزههای مختلف از جمله توسعه شرایط کار مطابق با استانداردهای معتبر، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت، بر حسن اجرای قوانین و مقررات ایمنی و آموزش و ارتقای فرهنگ ایمنی کار تدوین شده است.
وی افزود: موضوع ایمنی کارگاههای کشور با شدت و جدیت پی گیری میشود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی گفت: طی چند ماه گذشته بیش از ۵ معدن ناایمن در اجرای ماده ۱۰۵ قانون کار توسط بازرسان کار کشور به مراجع قضایی معرفی شدهاند و پی گیریها در این زمینه ادامه دارد.
وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برخورد با نقایص ایمنی کارگاهها به ویژه معادن کشور عزم جدی دارد.
در ادامه مظفری مدیر کل بازرسی کار و دبیر شورایعالی حفاظت فنی نیز ضمن تشریح مفاد ۱۹ مادهای سند راهبری ایمن سازی معادن کشور (برامک) بر نقش شوای عالی حفاظت فنی به عنوان پارلمان ملی ایمنی کشور تاکید کرد.
دبیرشورایعالی حفاظت فنی با بیان اینکه در این سند ازتمامی دستگاهها و واحدهای متولی در حوزههای مختلف به منظور ارتقای ایمنی در معادن کشور و به ویژه در معادن زغال سنگ کمک خواسته شده است، بر نقش و وظیفه همگانی واحدهای متولی در پیشبرد اجرای مفاد آن سند اشاره کرد.
مدیر کل بازرسی کار با اشاره به اینکه بررسی و تحلیل حوادث شغلی در سالهای متوالی در اداره کل بازرسی کار حوادث کارگاههای کشور به نوعی در ارتباط با ماشین آلات است، بر اهمیت تدوین استانداردهای ملی اجباری در راستای اجرای ماده ۸۸ قانون کار تاکید کرد.
مظفری با اعلام این موضوع که فهرست ۲۴۰ موردی از استانداردهای تجهیزات و ماشین آلات مورد کاربرد در کارگاههای کشور تهیه شده است که به زودی برای تدوین برای سازمان ملی استاندارد ارسال میشود؛ از آمادگی اداره کل بازرسی کار برای مشارکت و تسریع در فرآیند تدوین استانداردهای ملی در حوزه اقلام مورد نیاز به عنوان یکی از ارکان مهم ارتقای ایمنی در کارگاههای کشور خبر داد.