خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار:

دولت در اقتصاد باید نقش تسهیل‌گری داشته باشد

دولت در اقتصاد باید نقش تسهیل‌گری داشته باشد
کد خبر : ۵۶۲۴۶۹

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با اشاره به لزوم فراهم آوردن زمینه‌های کارآفرینی در کشور گفت: کشورها برای توسعه اقتصادی از سیاست‌های افقی همچون بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع بر سر راه کسب و کار استفاده می‌کنند.

به گزارش ایلنا، عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار که به عنوان یکی از سخنرانان هشتمین جشنواره تجلیل و تکریم از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور حضور داشت، با بیان اینکه سیاست‌های افقی، برای ایجاد رشد اقتصادی و بهره‌وری ظرفیت ایجاد می‌کند، به لزوم توجه به ظرفیت رشته‌ها اشاره کرد و گفت: کارآفرینی در کشور باید دررشته‌هایی باشد که بالاترین ظرفیت را دارند و این موضوع متاسفانه در کشور کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. در واقع بهتر است بگویم هنوز وارد این فاز نشده‌ایم. منصوری با بیان اینکه بسیاری از کشورها همچون مالزی و کره جنوبی از این روش برای اشتغال‌زایی در ایران استفاده کردند، افزود: باید از کارآفرینی در کشور حمایت کنیم  که برای این کار نیازمند نظام حکمرانی هستیم.

این مقام مسئول در وزارت کار با اشاره به اینکه برای اینکه وارد حمایت اختصاصی از کارآفرین شویم نیازمند اصلاح نظام حکمرانی در کسب و کار و اشتغال هستیم، گفت: همواره به‌دنبال اجرای پروژه‌های بزرگ، همچون ساخت سد یا فرودگاه بوده‌ایم و در این شرایط به بنگاه‌های کوچک و متوسط که بیش از 85 درصد از اشتغال کشور را تحت پوشش قرار می دهد، کمتر توجه کرده‌ایم که همین مساله باعث شده فرصت برای رشد کارآفرینان به‌وجود نیاید.

 معاون وزیر کار درباره مصداق‌های حکمرانی غلط گفت: انعقاد قرارداد با پیمانکار و مشاور و ارائه مجوزهای بی‌رویه و تزریق پول از عوامل حکمرانی غلط است. نظام حکمرانی غلط یعنی بازیگری بازیگران دولتی  و حکومتی، بنابراین چنین فضایی فرصت را می بندد، به همین خاطر برای رفع مشکلات فعلی نیازمند این هستیم که نقش دولت کمرنگ و در نهایت حذف شود. دولت باید در مواردی ورود پیدا کند که نقش تسیهل‌گری داشته باشد و در غیر این صورت حضور بی‌فایده و مخربی خواهد داشت.  نقش دولت برای بهبود فضای کسب و کار در کشور این است که فرصت‌ها را بین بخش خصوصی و بین‌المل مهیا و شرایط را تسهیل کند.

وی افزود: البته در این شرایط باید به لزوم افزایش ظرفیت بخش خصوصی هم اشاره کرد. متاسفانه کم توجهی به استانداردها و ظرفیت کم و تعداد ناکافی بنگاه‌ها باعث شده تا بخش خصوصی نیز نتواند آن گونه که باید از شرایط استفاده کند (البته بخش بزرگی از آن به دلیل اتخاذ رویکرد غلط در گذشته بر می گردد) و حتی در صورت کاهش نقش دولت نیز بخش خصوصی ظرفیت چندانی ندارد که باید این مساله را مورد توجه قرار داد. به گفته این مقام مسوول  در سال 2008 تعداد بنگاه متصل از 12 درصد به شبکه صنعتی به 96 درصد در سال 2011 رسیده است.

منصوری در پایان سخنان خود با اشاره به فراهم شدن زمینه حضور کارآفرینان ایرانی در بازارهای جهانی به تنگناهای اقتصادی در کشور اشاره کرد و افزود: در این فضای سخت، کارافرینانی بودند که خودشان را حفظ کردند و الگوی خوبی از بازارهای منطقه‌ای ارائه دادند.

در پایان این مراسم و بعد از ایراد سخن چند کارآفرین و فعال حوزه اقتصادی، با حضور دوباره سید عباس عراقچی و عیسی منصوری روی صحنه از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز