خبرگزاری کار ایران

یک فعال صنفی کارگری:/کارگری/

عملکرد دستگاه‌های اقتصادی حال کارگران را وخیم کرده است/ نمایندگان با استیضاح ربیعی رفتار خود را توجیه نکنند

عملکرد دستگاه‌های اقتصادی حال کارگران را وخیم کرده است/ نمایندگان با استیضاح ربیعی رفتار خود را توجیه نکنند
کد خبر : ۵۵۶۶۱۸

یک فعال صنفی کارگری می‌گوید: اگر نمایندگان پیشنهاد دهنده استیضاح وزیر کار، از وضعیت حوزه‌انتخابیه خود مطلع هستند باید بدانند که مشکلات کارگران و شاغل و بازنشسته در مرحله اول ناشی از عملکرد مسئولانی است که سکانداری دستگاه‌های اقتصادی و صنعتی را برعهده دارند.

«حسن صادقی» رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در گفت‌و‌گو با ایلنا، اظهار داشت: استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیانگر زیاده خواهی عده‌ای از نمایندگان مجلس است که وخامت اوضاع جامعه کارگری را پوششی برای توجیه اقدامات خود قلمداد کرده‌اند. 

وی گفت: این نمایندگان اگر از وضعیت حوزه‌انتخابیه خود مطلع هستند باید بدانند که مشکلات کارگران و شاغل و بازنشسته در مرحله اول ناشی از عملکرد مسئولانی است که سکانداری دستگاه‌های اقتصادی و صنعتی را برعهده دارند.

این فعال پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: درست است که وضعیت کارگران رضایت بخش نیست اما کمرنگ نشان دادن اقداماتی که تاکنون از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با کارگران شاغل و بازنشسته صورت گرفته است، کار درستی نیست.

صادقی گفت: بهتر است نمایندگانی که قصد استیضاح وزیر کار را دارند به جای توجیه تراشی در نزد افکار عمومی، صادقانه رفتار کنند و دست کم با کارگرانی که وکالت آنها را برعهده دارند تاحدی از قصد و نیت خود سخن بگویند .

وی اضافه کرد: واقعیت این است که با همه مشکلات اقتصادی که کارگاه‌های تولیدی در چهار سال گذشته با آن مواجه بوده‌اند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانسته است در چارچوب شرایط موجود آرامش جامعه کارگری را حفظ کند  و در همین راستا گام‌هایی ولو کوچک را برای ترمیم درآمد کارگران شاغل و بازنشسته بردارد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اگر نمایندگان مجلس دغدغه کارگران را دارند، بهتر است از اختیارات حرفه‌ای خود برای بازخواست کسانی استفاده کننده که با قبضه کردن ارکان اقتصاد باعث مشکلات امروز جامعه کارگری شده‌اند.

وی ادامه داد: عجب آنکه حداقل در سالهایی که سفره جامعه کارگری روز به روز در حال کوچک‌تر شدن و کم‌رنگ تر شدن بود، کمتر نماینده‌ای در مجلس وجود داشت که در این خصوص از مسئولان دولتی پرسش کند اما حالا که اوضاع جامعه کارگری در مسیر ثبات و ترقی است می‌بینیم که گروهی از نمایندگان برای استیضاح وزیر کار صف کشیده‌اند.

 رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اضافه کرد: البته تا ایده آل ها فاصله بسیاری و راه طولانی داریم و به هیچ وجه نمی توانیم کار را تمام شده تلقی کنیم اما دست کم حالا می‌توانیم  بگوییم که قطار افزایش مزد و بهبود معیشت کارگران در ریل افتاده است.

صادقی با بیان اینکه منع بدترین اشکال کار کودک هم از دیگر دستاوردهای مهم این وزارتخانه بوده است، گفت: کار کودک در مقاوله نامه‌های سازمان جهانی کار به هر شکلی منع شده است اما در ایران تاکنون چندان که باید به این امر مهم پرداخته نشده است و همچنان شاهد رواج کار کودک هستیم با این حال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قدم‌های مثبتی در این راه برداشته تا کار کودک تا حد قابل ملاحضه‌ای در کارگاه‌های بزرگ و کوچک منع شود.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اضافه کرد: اصلاح اساسنامه کانون‌های بازنشستگی هم از دیگر اقدامات مثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود چرا که کانون های بازنشستگی وجود داشتند که سال یک بار جلسه هیات مدیره تشکیل می‌دادند و این روند برای جامعه کارگران بازنشسته مخرب بود  از همین رو باید گفت که اصلاح اساسنامه کانون‌های بازنشستگی از اهمیت به سزایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه اکنون حتی مستمری بازنشسگان تامین اجتماعی هم با وجود تمامی مشکلات ساختاری سازمان افزایش یافته است، تصریح کرد: البته بازنشستگان از وضع موجود راضی نیستند و انتظار وضعیت بهتری را دارند، با توجه به شرایط اقتصادی این انتظار حق جامعه کارگران بازنشسته استو امیدواریم که شرایط بهبود یابد.

صادقی افزود: این در شریطی است که بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به بیشتر از 100 هزار میلیارد تومان رسیده و ورودی های صندوق های بازنشستگی کاهش یافته است و تعادل میان منابع و مصارف آنها برهم ریخته است اما با این وجود شاهد افزایش گام به گام مستمری‌ها هستیم.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه با اشاره به مخالفت‌های صورت گرفته از سمت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ادغام بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در طرح تحول سلامت، گفت: مخالفت‌ها به اندازه‌ای بود که وزات بهداشت از هر طریقی برای ادغام بخش درمان تامین اجتماعی فشار وارد می کرد با این حال به نظر می‌رسد که این فشارها از یک زمانی به بعد تقریبا متوقف شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای بیمه نمودن کارگران ساختمانی و حذف نظام سهمیه بندی، گفت: برداشتن موانع بیمه کارگران ساختمانی کار آسانی نبود چرا که منافع عده‌ای که پشت استفاده از مزایای بیمه ارزان قیمت کارگران ساختمانی حضور دارند به خطر افتاده است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: این افراد در پوشش انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی نزدیک ترین افراد به خود را به عنوان کارگر ساختمانی معرفی کردند تا از مزایای آن بهره مند شوند اما حالا به تدریج و با راه اندازی سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی بسیاری از این افراد از لیست بیمه کارگران ساختمانی خارج شدند.

صادقی در پایان با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیازمند تغیرات مدیریتی و اصلاحات ساختار مدیریتی است، گفت: امیدواریم که این تغییرات در جهت هر چه بهتر کردن نظام مدیریتی حاکم بر این وزارتخانه مهم انجام شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز