رئیس کانون انجمن صنفیهای کارگران ساختمانی کشور:
رایزنی برای ساماندهی کارگران خارجی ساختمانی آغاز شد
اکبر شوکت، رئیس کانون انجمن صنفی های کارگران ساختمانی کشور از آغاز پیگیریهای این تشکل صنفی برای ساماندهی اشتغال اتباع بیگانه فعال در مشاغل ساختمانی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اکبر شوکت، رئیس کانون انجمن صنفی های کارگران ساختمانی کشور از آغاز پیگیریهای این تشکل صنفی برای ساماندهی اشتغال اتباع بیگانه فعال در مشاغل ساختمانی خبر داد.
به گفته این مقام صنفی کارگران ساختمانی کشور در حال حاضر رایزی هایی میان انجمن صنفی کارگران ساختمانی و اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شده است تا برای اشتغال کارگران ساختمانی غیر ایرانی در سِمَت استادکاری محدودیتهایی ایجاد شود.
وی گفت: در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات، دامنه بازارِ کارِ کارگران غیر ایرانی شاغل در صنعت ساختمان تنها در سِمَت شاگردی محدود خواهد شد.
در بازار مشاغل ساختمانی عنوان «استادکار» به کارگران ماهر و متخصص و در مقابل عنوان «شاگرد» به کارگران ساده و فاقد مهارت حرفهای اطلاق میشود.
صنف کارگران ساختمانی متشکل از حرفههای مختلفی همچون بنا، گچکار، کاشیکار، نقاش، برقکار و.... تشکیل شده است و مطابق عرف بازر در جریان اجرای یک پروژه ساختمانی از هر صنف یک کارگر استادکار به همراه یک یا چند کارگر شاگرد مشغول به کارند.
به گفته شوکت رایزنی برای محدود کردن بازارِ کارِ کارگران خارجی شاغل در صنعت ساختمان در راستای مصوبهای است که از قبل برای اشتغال اتباع غیر ایرانی تعیین شده است.
در سال 93 براساس اعلام اداره اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشاغل کورهپز خانهها، ساختمانی، کشاورزی به همراه مشاغل ریخته گری، شیمیایی، سوزاندن و امحای زباله و حفار معدن به عنوان بازارهای کار چهارگانهای که اتباع غیر ایرانی میتوانند در آنها مشغول به کار شوند، تعیین شدند.
شوکت بابیان اینکه مطابق مقررات قانون کار، اشتغال اتباع خارجی در حرفههایی که نیروی کار ایرانی در آنها حضور ندارد، امکان پذیر است، افزود: حضور همزمان کارگران ایرانی و غیر ایرانی در بازار ساختمان از یکسو و در مقابل از رونق افتادن فعالیتهای ساختوساز در کشور سالهای باعث کسادی این بازار کار شده است که امیدواریم از طریق رایزنیهای انجام شده امکان رونق مجدد این بازار کار فراهم شود.
این مقام صنفی کارگران ساختمانی عین حال با یادآوری اینکه به غیر از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتمعی امور مربوط به حوزه اشتغال اتباع غیر ایرانی در محدوده اختیارات و وظایف دستگاههای دیگری از جمله وزارت کشور نیز قرار دارد، گفت: امیدواریم که در این زمینه دیگر مسئولان مربوطه نیز مشارکت داشته باشند.