خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت کار:

توسعه مشاغل خانگی با ایجاد مراکز خلاقیت محقق می‌شود

توسعه مشاغل خانگی با ایجاد مراکز خلاقیت محقق می‌شود
کد خبر : ۵۵۲۳۷۴

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین رونمایی از طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی در خراسان رضوی گفت: توسعه مشاغل خانگی با ایجاد مراکز خلاقیت محقق می‌شود.

به گزارش ایلنا، طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی با حضور رشیدیان استاندار خراسان رضوی، دکتر منصوری معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، نورالـله زاده مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، دکتر بیرجندی معاون و ریاست سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی، مهندس احمدی مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی و دیگر مسئولین استانی رونمایی شد.

منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی در این مراسم با تاکید بر این که  مشاغل خانگی در دو حوزه طی دولت یازدهم بسیار توسعه یافت، افزود: پس از سال ۱۳۹۲، شرایط پس از رکود را تجربه کردیم و ارزیابی های متعدد نشان داد که اشتغالی که طی چهار سال گذشته در کشور ایجاد شده اغلب مربوط به کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی با محوریت زنان بوده است.

وی اظهار کرد: در یک سال اخیر که بخش تولید در کشور رونق گرفت، سهم مشاغل خرد با کمتر از ۱۰ نفر فرصت شغلی و همچنین مشاغل خانگی در رونق و توسعه اشتغال قابل توجه بود.

منصوری گفت: تجربه نشان داده است که ایجاد فرصت شغلی که مبتنی بر پرداخت تسهیلات باشد، چندان بادوام و پایدار نیست. لذا کارشناسان در وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی طرحی با محوریت توسعه مشاغل خانگی طراحی کردند که ابزار آن متفاوت از گذشته بوده و مولفه اصلی آن، روش بهبود یافته مشاغل خانگی بود.

منصوری افزود: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی از ابتدای امسال جزو برنامه های کلان دولت در راستای تحقق شعار سال و توسعه اشتغال در قالب گسترش اشتغال خانگی و محلی بود که پس از تصویب، از سوی فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ابلاغ شد.

وی اظهار کرد: در این راستا امسال ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در اختیار طرحهای مبتنی بر توسعه اشتغال خانگی قرار گرفت و همچنین از محل بودجه امسال، یکهزار میلیارد تومان کمکهای فنی و اعتباری با یارانه سود تسهیلات به این بخش اختصاص یافت.

منصوری افزود: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی یک طرح سه جانبه با مسئولیت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان جهاد دانشگاهی و صندوق کارآفرینی امید است که سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان یک ارگان تسهیل گر در نظر گرفته شده تا پروژه های مبتنی بر این طرح به صورت هدفمند اجرا شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار افزود: در گام نخست، هشت استان از جمله خراسان رضوی به صورت آزمایشی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده که ابتدا، ایجاد چهار هزار فرصت شغلی در قالب ارائه پروژه های اشتغالزا از محل تامین تسهیلات این طرح، برای خراسان رضوی تا پایان امسال تکلیف شده است.

وی بیان کرد: اگر بتوان از ظرفیت های ایجاد شده به نحو مطلوب بهره گرفت، این طرح ملی تا پایان امسال به کل استانهای کشور تسری می یابد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی دارای چهار مولفه اصلی شامل توسعه فرصت های کسب و کار خانگی، توسعه تعامل عاملین این طرح از طریق توسعه سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی، تسهیل محیط کسب و کار و اتصال به بازار است.

وی افزود: توسعه فرصت های کسب و کار خانگی از طریق ایجاد مراکز خلاقیت و شکوفایی در چهار شهرستان مشهد، کاشمر، نیشابور و تربت جام و میز مشاوره و ایده یابی در ۲۴ شهرستان دیگر خراسان رضوی محقق می شود.

وی اظهار کرد: اتصال مشاغل خانگی به بازار نیز از طریق ارتباط گیری با برندهای مطرح و تلاش برای برندسازی محصولات مشاغل خانگی محقق می گردد.

منصوری گفت: سامانه ای در این زمینه طراحی شده که ثبت نام شدگان برای شرکت در طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی طی چهار مرحله غربال گری می شوند و پس از توانمندسازی آنان نسبت به شبکه سازی و برندسازی مشاغل خانگی اقدام می گردد.

معاون وزیر کار در پایان تصریح کرد: یک شورای راهبردی با حضور تمام سازمان های متولی در زمینه مشاغل خانگی در هر استان تشکیل می شود که این شورا در استانداری ها مستقر شده و متشکل از شبکه ای از پشتیبانان و کمیته علمی خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز