سازمانهای حقوق بشری در اطلاعیهای تاکید کردند؛
اعدام کارگران خارجی در عربستان خارج از چرخه دادرسی عادلانه است/صدها کارگر در دو سال گذشته گردن زده شدهاند
سازمانهای حقوق بشری و کارزارهای مبارزه با اعدام در سطح جهان در اطلاعیههابی که به منظور مبارزه با اعدام به امید کاهش آن منتشر کردهاند، ذکر کردهاند که کارگران خارجی که در عربستان اعدام میشوند، از داشتن وکیل محروم هستند.
به گزارش ایلنا، سازمانهای حقوق بشری و کارزارهای مبارزه با اعدام در سطح جهان در اطلاعیههای که به منظور مبارزه با اعدام به امید کاهش آن منتشر کردهاند، ذکر کردهاند که کارگران خارجی که در عربستان اعدام میشوند، از داشتن وکیل محروم هستند.
چندین گزارش مشابه در این باره منتشر و در آنها تاکید شده است که عربستان پیش از اعدام کارگران به علت ارتکاب جرایمی که در قوانین این کشور مستوجب اعدام است، به کارگران اجازه برخورداری از دادرسی عادلانه را نمیدهد. از طرفی دیگر در این گزارشها اعلام شده که بیشتر کارگرانی که تاکنون اعدام شدهاند، پولی برای گرفتن وکیل مدافع نداشتهاند.
تعداد کارگرانی که خارج از یک نظام دادرسی منصفانه در عربستان اعدام شدهاند در سال های 2016 و 2017 به صدها نفر میرسد این تعداد به اندازهای است که این کشور را در صدر فهرست ناقضان حقوق بشر قرار داده است. بیشتر این اعدامها به شیوه سنتی گردن زنی انجام میشود.
کارگرانی که اعدام شدهاند بیشتر متعلق به کشورهای آسیایی همچون سریلانکا، پاکستان، بنگلادش و کشورهای آفریقایی هستند که به علت کمبود کار در کشورهای خود و سطح پایین دستمزدها برای کار به عربستان رفتهاند.
در این گزارشها حتی تاکید شده است که کارگران خارجی به علت پرداخت نشدن ماهها دستمزد پولی برای گرفتن مترجم، برای رسیدگی اداری به شکایتهای مطرح شده علیه خود توسط دولت و کارفرمایان را ندارند و این مسئله موجب شده است تا بسیاری از آنها به حبسهای بلند مدت، محکوم شوند.
عربستان تاکنون به هیچ کدام از این گزارشها واکنشی که دال بر پذیرش واقعیتهای موجود باشد، نشان نداده و همین امر نگرانی از تکرار این روند را بیشتر کرده است. هم اکنون به صورت عادی گذرنامههای کارگران خارجی ضبط میشود تا نتوانند از این کشور خارج شوند.