ربیعی مطرح کرد:
کارگر نباید اوقات تلخی را از کارخانه به خانه ببرد/ جلوگیری دولت از ریزش۲۳۰ هزار نفر نیرو در کشور
وزیر کار گفت: دولت تدبیر و امید با عقلانیت از ریزش ۲۳۰ هزار نفر نیرو در کشور جلوگیری کرد.
به گزارش ایلنا، علی ربیعی عصر امروز در جریان سفر به اراک در جمع کارگران واحد صنعتی هپکو افزود: اگر این اتفاق و ریزش نیرو در کشور رخ می داد، اتفاقات ناگواری در جامعه مشهود بود.
وی بیان کرد: امنیت شغلی کارگر برای مجموعه دولت مهم است و باید فضای کارخانه، محیطی آرامش بخش برای تولید و شکوفایی اقتصادی کشور باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: از خانه تا کارخانه و از کارخانه تا خانه باید خط سیر اطمینان و مامن آسایش کارگران سخت گوش سنگرِ تولید و اقتصاد باشد.
ربیعی اظهار کرد: با جدیت به دنبال آیین نامه و تبدیل قانون برای شیوه رفتار با کارگران در موارد خاص هستیم و شیوه نامه هایی که به مسائل کارگر و کارخانه برمی گردد، ساماندهی جدیدی می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: سالهای پیشین قدرت خرید کارگران و خانواده آنان به شکل وحشتناکی سقوط کرده بود و در دولت تدبیر و امید تلاش شد تا این قدرت بالا رود و باید شیب آن تندتر شود اما باید آرام آرام به پیش رود تا منابع جذب شود.
ربیعی گفت: در راستای ارتقای وضعیت بازنشستگان در حدود سه سال گذشته، ۲۸ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است. بیش از یکهزار و ۱۰۰ واحد در معرض بحران در کشور شناسایی شد که دولت تدبیر و امید با همه سختی ها در کنار آنها ایستاد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: نارسایی مدیریت، تسهیلات با نرخ سود بالا، تکنولوژیهای قدیمی، مسائل ناشی از تحریم و نبود بازار فروش از مهمترین عواملی هستند که موجب بروز تنگنا در صنایع کشور شده است.
ربیعی تصریح کرد: هپکو مسئله شخص ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر صنعت، معدن و تجارت است و با جدیت موضوعات آن تا ساماندهی کامل دنبال میشود. کارگر نباید اوقات تلخی را از کارخانه به خانه ببرد و مسائل و مشکلات این قشر به خوبی لمس میشود.
ربیعی اظهار کرد: بحث معوقات کارگران هپکو حل و فصل شد اما نه به قیمت فروش زمین این شرکت، بلکه رایزنیهای زیادی با مدیران عامل بانکهای ملی و کشاورزی صورت گرفت تا منابع مالی مورد نیاز تامین شد. اعتباراتی که برای پرداخت معوقات کارگران تزریق میشود، تحت نظارت جدی خواهد بود و هپکو باید ادامه حیات اقتصادی داشته باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: هپکو ۵۰ ساله باید بتواند با رقبای خود رقابت کند و در برخی حوزهها نیاز به نوسازی تجهیزات دارد.
ربیعی گفت: بخشی از قراردادهای خرید برای شرکت هپکو به امضای سه وزیر کشور، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی رسیده و تامین مالی آن مانده که از محل مدیریت بحران در حال پیگیری است و در چهارشنبه هفته آینده برای تصویب به هیات دولت میرود. ارزش این قرارداد ۲۰ هزار میلیارد ریال است که همین یک قرارداد حدود چهار تا پنج سال کار برای شرکت هپکو است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: هپکو باید به سمت پلاکگذاری حرکت کند چراکه تحقق این امر یکی از راه هایی است که سبب میشود ماشینآلاتی به جزء تولیدات این شرکت وارد کشور نشود. دفترچههای درمانی کارگران هپکو تمدید شده و تامین اجتماعی موظف به ارایه خدماتدرمانی است.
در ادامه این دیدار برخی از کارگران شرکت هپکو مسائل و مشکلات خود را با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کردند.
شرکت هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشینآلات راهسازی تاسیس و از سال ۱۳۵۴شروع به فعالیت کرد. شرکت هپکو اراک در حال حاضر ۲۲ نوع ماشین آلات راهسازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید میکند هشت نوع محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی از جمله ژاپن، آلمان، سوئد و هلند است. کارخانه هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی سال ۸۵ دنبال سیاستهای اصل ۴۴ به بخشخصوصی واگذار شد.
مجموعه مدیریت استان مرکزی از دی ماه سال گذشته دنبال بازگرداندن این کارخانه به سازمان خصوصیسازی ایران بودند تا اینکه پیشنهاد واگذاری این کارخانه به شرکت هیدرواطلس ساوه عنوان و بهمنماه سال گذشته این مهم قطعی شد.