مشاور بازار کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛
زنان شاغل 77 درصد مردان مزد میگیرند/زنان به اندازه یک دهه قبل مردان درآمد دارند
مشاور بازار کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید: برای ساماندهی بازار کار باید در سه سطح کلان، میانی و خرد برنامهریزی کرد و روی آن کار دانشگاهی و تکنیکی انجام داد تا آماده سیاستگذاری شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسن طاعی» در اولین کارگاه بینالمللی مطالعات بازار کار گفت: برای ساماندهی بازار کار باید در سه سطح کلان، میانی و خرد برنامهریزی کرد و روی آن کار دانشگاهی و تکنیکی انجام داد تا آماده سیاستگذاری شود.
طاعی با بیان اینکه نیازمند کار تحقیقی روی تبعیض جنسی پرداخت دستمزد هستیم، گفت: باید مطالعه میکردیم که کدام جنسیت (مرد و زن) و در چه دهکهایی چه سطحی از دستمزد را دریافت میکنند که نتایج آن معطوف به حوزه سیاست گذاری شود.
طاعی افزود: کشور ما برای یک برنامهریزی بلندمدت در حوزه سیاستگذاری، نیازمند یک دوره طولانی صلح توام با آرامش است و این آرامش محقق نمیشود مگر با دوری از تنش در حوزه بینالمللی.
مشاور بازار کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورتهای ساماندهی فرهنگ کار در کشور گفت: ضمن حفظ آرامش در داخل و خارج برای رسیدن به سیاستگذاری مدون نیازمند وجود یک دوره طولانی فرنگ کار هستیم. که در آن همه تعهد نیروی کار روی بالا بردن کیفیت کار است.
وی در ادامه با اشاره به تحقیق خود در زمینه تبعیض دستمزد با عنوان «تبعیض دستمزدی؛ سقف شیشهای، کف چسبیدهای» گفت: در این تحقیق در پی مشاهده آن بودیم که تبعیض دستمزدی برای چه دهکهایی از جامعه است. مطابق عنوان تحقیق اگر تبعیض در دهکهای پایینی باشد به آن کف چسبنده و اگر در دهکهای بالا باشد به آن سقف شیشهای میگوییم.
طاعی افزود: هنوز در هیچ کشوری میان مردان و زنان در ازای کار برابر دستمزد یکسان پرداخت نمیشود چنانچه زنان شاغل 77 درصد از دستمزد مردان را دریافت میکنند. در نتیجه توجه به دادههای جمع آوری شده مشخص میکند که زنهای شاغل به لحاظ دستمزدی که دریافت میکنند 10 سال از همکاران مرد خود عقبتر هستند.
طاعی ادامه داد: وقتی گفته میشود شکاف جنسیتی با بهرهوری یکسان و دستمزدهای متفاوت بین زن و مرد وجود دارد، یعنی اینکه با تبعیض جنسیتی مواجه هستیم.
وی در ادامه افزود: سقف شیشهای بیانگر دسترسی زنان به سطوح بالای مزدی است. در نتیجه باید به این سوالها پاسخ دهیم که در کشور ما سقف شیشهای وجود دارد یا کف چسبنده؟
طاعی در ادامه با اشاره به مطالعات انجام شده توسط محققان در زمینه نابرابری در پرداخت دستمزد بین زن و مرد گفت: ما آقایان کشاورزی و علویان کار تحقیقی ارزشمندی روی شکاف جنسیتی دستمزد انجام دادهاند و مشخص شده است که تبعیض در پرداخت دستمزد در بخش خصوصی بیشتر از بخشهای عمومی است. در نتیجه این تحقیق مشخص شد افزایش تسهیلات باعث افزایش پرداخت بیشتر به زنان میشود. در نتیجه افزایش سطح تحصیلات زنان موجب میشود پرداخت بیشتری به آنان انجام شود همچنین در تحقیق انجام شده مشخص شد اشتغال در بخش خصوصی برای زن و مرد موجب پرداخت دستمزد کمتر به زنان میشود.
وی در پایان با اشاره به تحقیق خود در زمینه شکاف مزدی بین زنان و مردان و گفت: در ایران شاهد وقوع کف چسبنده هستیم در نتیجه تئوری سقف شیشهای رد میشود و به صورت کلی زنان در دهکهای پایینی جامعه دستمزدهای کمتری دریافت میکنند.