خبرگزاری کار ایران

مشاور کانون کشوری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی:

تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی ناایمن یک مطالبه است/حجم تخلفات کارفرمایان ساختمانی بالا رفته است

تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی ناایمن یک مطالبه است/حجم تخلفات کارفرمایان ساختمانی بالا رفته است
کد خبر : ۵۲۶۸۶۰

مشاور کانون کشوری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی می‌گوید؛ تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی که کارفرمایان آنها ضوابط ایمنی کار را در آن رعایت نمی‌کنند، خواسته انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی است؛ چراکه سال ۹۵ بیش از نیمی از حوادث کار کشور در کارگاه‌های ساختمانی رخ داد.

«میکائیل صدیقی» مشاور کانون کشوری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی که کارفرمایان آنها ضوابط ایمنی کار را در آن رعایت نمی‌کنند خواسته انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی است؛ چراکه سال ۹۵ بیش از نیمی از حوادث کار کشور در کارگاه‌های ساختمانی رخ داد.

وی افزود: این کار باید از طریق انعقاد یک تفاهم‌نامه میان ادارت کار، انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی و سازمان نظام مهندسی انجام شود، البته نیازمند همکاری مراجع قضایی و شهرداری‌ها هم هستیم اما در هر حال تعطیلی این کارگاه‌های باتوجه به بالا رفتن حجم تخلفات کارفرمایان و بی‌توجهی کامل آنها به ضوابط ایمنی واجب است. 

صدیقی تصریح کرد: بدین وسیله سایر کارفرمایان نیز متوجه می‌شوند که حتی یک کارگر ساختمانی نیز نباید بر اثر اهمال آنان جان خود را از دست بدهد یا دچار نقص عضو شود.

وی  با بیان اینکه در معدود کارگاه‌های ساختمانی ضوابط ایمنی کار در ارتفاع توسط کارفرمایان رعایت می‌شود، تصریح کرد: چندی پیش یکی از کارگران سیمان کار در یکی از کارگاه‌های ساختمانی استان مریوان به علت سقوط از ارتفاع و نبود وسایل حفاظتی جان خود را از دست داد این در حالی است که کارفرما ساعتی بعد به کارگاه مراجعه نمود و کمربند و و کلاه در کارگاه گذاشت تا در زمان مراجعه مسئولان اداره کار وقوع حادثه را به گردن کارگر بی‌اندازد.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد در ادامه با بیان اینکه در ماده ۹۵ قانون کار مسئولیت اجرای‌ مقررات‌ و ضوابط‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار برعهده‌ کارفرما است، افزود: اگر در این خصوص تخلفی از کارفرما سر بزند کارفرما یا مسؤول‌ کارگاه از نظر کیفری  و حقوقی مسئول است.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها تخلفات کارفرمایان کارگاه‌های ساختمانی را جدی نمی‌گیرند، تصریح کرد: این در حالی است که شهرداری‌ها به موقع عوارض و مالیات ساخت و ساز را از مالک ساختمان دریافت می‌کنند اما زمانی که پای جان انسان‌ها در میان است شهرداری‌ها حتی نسبت به تطابق دادن قوانین بالادستی با شرایط موجود کوتاهی می‌کنند.

این فعال صنفی کارگران ساختمانی با بیان اینکه کارگران نمی‌بایست در پروژه‌هایی که ایمنی آنها توسط کارفرمایان تضمین نمی‌شود، کار بکنند، گفت: انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد به منظور آگاهی کارگران ساختمانی به آنها آموزش‌های لازم را در این خصوص ارئه می‌دهد چراکه در زمانی که کارفرمایان ایمنی را رعایت نمی‌کنند این کارگران هستند که باید تامین ایمنی و تجهیز کارگاه را از کارفرما مطالبه کنند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد در پایان، تصریح کرد: هم اکنون تعداد کثیری از کارگران ساختمانی بیمه نیستند از این رو پس از وقوع حادثه خسارتی بابت اهمال کارفرمایان دریافت نمی‌کنند و کارفرمایان نیز کمک به خانواده‌های آنان نمی‌کنند پس بهتر است که خود کارگران در این خصوص هوشیار باشند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز