خبرگزاری کار ایران

عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان:

برنامه‌های اشتغالزایی برای کارفرمایان جذابیتی ندارند/مشکل تولید بیرون از بازار کار قرار دارد

برنامه‌های اشتغالزایی برای کارفرمایان جذابیتی ندارند/مشکل تولید بیرون از بازار کار قرار دارد
کد خبر : ۵۰۱۶۴۶

همزمان با مخالفت گروه‌های صنفی کارگری با برنامه‌های اشتغالزایی دولت، کارفرمایان نیز در انتقاد از طرح های کارورزی و مهارت‌آموزی زبان به اعتراض گشودند و یادآور شدند که مشکلات تولید و اشتغال را باید در جایی بیرون از بازار کار شناسایی و مرتفع کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مثل اینکه مخالفت‌ها دو برنامه اشتغالزایی «طرح کارورزی» و «طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی» تنها به کنشگران صنفی کارگری محدود نمی شود و از قرار معلوم کارفرمایان نیز نسبت به این دو طرح منتقدند و تاکید دارند که این طرح هیچ جذابیتی برای آنها ندارد.

در همین رابطه «حمید رضا سیفی» عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان به ایلنا، گفت: اساسا طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی جذابیتی برای کارفرمایان ندارد چرا که فرایندهای تولید را پیچیده می‌کند و تصدی گری دولت در امور مربوط به تشکل‌ها را افزایش می‌دهد.

وی ادامه می دهد: اجرای چنین طرحی از طریق تقسیم بندی کارگران به افراد دارای مهارت و افراد فاقد مهارت، تنها تنش و اختلافات را در محیط‌های کاری افزایش می‌دهد و البته تجربیات شکست خورده گذشته را در پیش چشم طرفین کارگر و کارفرما می‌آورد. 

به عقیده این فعال کارفرمایی معافیت‌هایی که دولت قصد دارد با به اجرا در آوردن دو طرح کارورزی و مهارت آموزی برای کافرمایان قائل شود هیچ کمکی به حال مشکلات تولید نمی‌کند و صرفا پاک کردن صورت مسئله‌ تلقی می‌شود.

صیفی که عقیده دارد مشکلات تولید را باید در جایی بیرون از مناسبات بازار کار شناسایی و مرتفع کرد، افزود:  اساسا با دیکته کردن دولت مشکلی از تولید حل نمی‌شود که حالا بخواهند از این طریق اشتغال مولد ایجاد کنند، در این وضعیت دولت به جای اینکه سازکار و بازارهای اقتصادی را به سمت برداشتن موانع جذب سرمایه و اشتغالزایی سوق بدهد، توپ را به زمین کارفرمایان انداخته است.

سیفی در ادامه با اشاره به ناکارآمدی نظام آموزشی کشور در انتقال مهارت‌های آموزشی، گفت: پرسش این است که چرا دولت به جای این طرح‌ها که حتی برای کارورزان کم جاذبه است به سراغ بالا بردن کارایی نظام آموزشی نمی‌رود؟ و ماموریت آموزش مهارت‌های شغلی را به کارفرمایانی که خود مشتری اصلی نیروی انسانی ماهر هستند، واگذار کرده است. 

عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان در پایان افزود: دولت برای جذابیت بخشی به تولید می تواند لیست‌های بیمه‌ای کارفرمایان را بررسی کند و اگر اضافه بر آن کارفرمایان نیروهای جدید جذب کردند به آنها معافیت‌های مختلف آنهم نه از طریق فارغ التحصیلان و مهارت اموزان اعطا کند.

مخالفت کارفرمایان با طرح‌های کارورزی و مهارت آموزی از این حیث داری اهمیت است که به گفته دولت قررا است از طریق اعمال معافیت‌های مربوط به امور بیمه‌ای و مزدی نیروی کار، صاحبان سرمایه نسبت به جذب نیروی کار جدید متقاعد و ترقیب شوند.   

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز