خبرگزاری کار ایران

یک حقوقدان:

تغییر مدیریت کارگاه خللی در حقوق کارگر ایجاد نمی‌کند

تغییر مدیریت کارگاه خللی در حقوق کارگر ایجاد نمی‌کند
کد خبر : ۴۸۵۱۶۰

یک حقوقدان می گوید، واگذاری و انتقال کارگاه نمی‌تواند خللی درحقوق کارگران ایجاد کند، چرا که کارگر شخصیت حقوقی مستقل دارد.

«علیرضا مقدم»  حقوقدان در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: واگذاری و انتقال یک کارگاه نمی‌تواند خللی درحقوق کارگر ایجاد کند، چرا که کارگر یک شخصیت حقوقی مستقل دارد.

وی افزود: همچنین انتقال کارگاه باعث ایجاد خلا در تعهدات کارفرما جدید نسبت به کارگران نمی ‌شود و از سویی شخص که کارخانه را به نحوی وگذار کرده باید تعهدات خود در قانون کار را نسبت به کارگران مشخص کند و به هیچ وجه نمی تواند از زیر بار تعهدات خود شانه خالی کند.  

این وکیل دادگستری در ادامه  با اشاره به مسئولیت خریدار کارخانه در قبال کارگران در قانون مدنی تصریح کرد: قانون مدنی مجموعه‌ای از موادِ قانونی است که اساسی‌ترین قواعد قانونی حاکم بر ارتباطات اشخاص با یکدیگر را در جامعه بیان می‌کنند. در همین قانون مسئولیت مدنی قید شده است که مالک کارخانه قائم مقام تعهدات  کارفرمای قبلی است و باید کلیه تعهدات او را اجرایی کند.

مقدم در خصوص چگونگی شکایت کارگر از کارفرما در صورت انتقال و یا فروش کارخانه تصریح کرد:  اگر کارگر بخواهد رای بازگشت به کار بگیرد باید از کارفرمای جدید در مقام مستاجر شکایت کند اما در صورتی که مطالبات مزدی و مشکلات بیمه‌ای داشته باشد شکایت اش بر اساس کد کارگاه پیگیری می‌شود و علی الاصول باید این شکایت علیه صاحب کارگاه مطرح شود.

این وکیل دادگستری در پایان افزود: در هر صورت قانون کار و قانون مدنی مسئولیت‌های موجر، مستاجر و مالک کارگاه یا کارخانه را به صراحت مشخص کرده‌اند و هیچ کدام نمی‌توانند از زیر بار مسئولیت‌های خود نسبت به کارگران شانه خالی کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز