یک فعال کارگری مطرح کرد:
فریاد کارگران به آسمان رسیده است/دولت لایحه اصلاح قانون کار را پس بگیرد
یک فعال کارگری میگوید اظهارات اخیر وزیر کار در مورد بازپسگیری لایحه اصلاح قانون کار بیانگر بیاطلاعی مسئوولان این وزارتخانه از عمق نارضایتی و نگرانی کارگران است.
«فرامرز توفیقی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در چند ماه اخیر کارگران مدام و پیوسته خواستار بازگردانده شدن، لایحه اصلاح قانون کار بودهاند و تعجب برانگیز است که بعد از امضاء انواع و اقسام طومار و بیانیه توسط کارگران و نمایندگان صنفی آنها، هنوز مدیران وزارت کار، بازپس گیری این لایحه را به اجماع جامعه کارگری منوط میکنند.
وی بابیان اینکه فریاد کارگران از لایحه اصلاح قانون کار به آسمان رسیده است، افزود: کارگران از بس بازگرداندهشدن لایحه اصلاح قانون کار را مطرح کردهاند، دیگر زبانشان مو درآورده است، محتوای واپسگرایانه و ضد کارگری مفاد این لایحه برهیچکس پوشیده نیست و جای تعجب دارد که چرا هنوز اقدامی برای توقف بررسی این لایحه در مجلس برداشته نشده است.
وی باطرح این احتمال که ممکن است در دولت یازدهم نیز شمهای از تفکر و چارچوب فکری مدیران اقتصادی دولت گذشته باقیمانده باشد، گفت: هیچ بعید نیست که بررسی لایحه معیوب اصلاح قانون کار توسط همین جریان فکری دوباره به جریان افتاده باشد.
این فعال کارگری در دفاع از دیدگاه خود گفت: اینطور عنوان میکنند که لایحه مذکور توسط دولت قبلی تدوین شده است، برفرض صحت این ادعا چرا باید چنین لایحهای توسط مدیرانی که نسبت به عملکرد همکاران پیش از خود نقد جدی دارند برای بررسی به مجلس ارسال شود؟
توفیقی یکسان بودن اعتراضهایی که هم در دولت گذشته و هم در دولت کنونی از سوی شرکای کارگری و کارفرمایی نسبت به لایحه اصلاح قانون کار مطرح شده است را دلیل دیگری بر تایید ادعای خود قلمداد کرد و افزود: تاکنون هیچ کدام از مسئولان دولت گذشته و کنونی حاضر نشدهاند تا برسر موارد جنجالی لایحه اصلاح قانون کار با کارگران و کارفرمایان گفتگو کنند.
توفیقی در ادامه با اشاره به مغایرت لایحه اصلاح قانون کار با با برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه، گفت: ضوابط اصلاح قانون کار در این سه برنامه به روشنی مشخص شده است اما هم دولت گذشته و هم دولت کنونی، با دور زدن این تکلیف قانونی موجب نارضایتی کارگران را فراهم کردهاند.
این فعال صنفی کارگری با اشاره به تصویب لایحه اصلاح قانون کار در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مصوبات مجمع تشخیص توسط دولت ها قابل نقض نیستند از این رو بهتر است که دولت بیش از این وقت مجلس را برای بررسی این لایحه نگیرد و به جای آن به تقویت جایگاه شرکای اجتماعی خود اهمیت دهد.