خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو:

خطر حذف سوابق کاری کارگران معدن نزدیک است

خطر حذف سوابق کاری کارگران معدن نزدیک است
کد خبر : ۴۰۲۸۲۹

یک فعال صنفی کارگران معادن می‌گوید: به دلیل شرایط خاص حاکم بر معادن کشور تصمیم اخیر شورای عالی حفاظت فنی می‌تواند به ابزاری برای نادیده گرفته شدن کارگران شاغل در معادن تبدیل شود.

«اکبر علیپور» در واکنش به مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی مبنی بر تغییر شرایط مشاغل سخت و زیان آور گروهی از کارگران معدن با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در معادن مشاغل رو زمینی بسیاری وجود دارند که از نظر ماهیتی سخت و زیان آور محسوب می‌شوند.

مسئول نهاد صنفی کارگران معدن چادرملو با مبهم خواندن اطلاعاتی که در رابطه با این مصوبه منتشر شده است، افزود: خام خیالی است که بخواهیم تصور کنیم تمامی مشاغل رو زمینی موجود در معادن غیر سخت و زیان آور هستند و یا می‌توان با تغییر شرایط کارگاه از عوامل سخت و زیان آورشان کاست.

وی با طرح این پرسش که معلوم نیست با مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی چه بر سر معدنچیانی خواهد آمد که عملیات استخراج در آنها  بر روی سطح زمین انجام می‌شود، گفت: فقط کارگران معادن ذغال سنگ که مجبورند در اعماق زمین کار کنند دارای شغل سخت و زیان آور تلقی نمی‌شوند و بسیاری از کارگران معدنچی دیگر از جمله کارگران معادن سنگ آهن نیز با وجود انجام دادن کار بر روی سطح زمین در معرض سختی و زیان‌های ناشی از انجام کار قرار دارند.

علیپور افزود: جدا از این مسئله به دلیل آنکه در بیشتر معادن بخشی از عملیات برداشت و استخراج در نتیجه انفجار مواد منفجره صورت می‌گیرد؛ افزود: خیلی از کارگران معادن هستند که به دلیل آنکه به صورت مستمر در معرض حجم غیر متعارفی از انواع غبار و گرد و خاک هستند باید به صورت محیطی مشمول مقررات سخت و زیان آور قرار بگیرند.

وی افزود: از قرار معلوم شورای عالی حفاظت فنی در مصوبه ماه گذشته خود به سازمان تامین اجتماعی این اختیار را داده است که با گروهی از ردیف‌های شغلی سخت و زیان آور موجود در معادن را از گروه مشاغل ماهیتی به مشاغل محیطی منتقل کند.

این فعال صنفی کارگری افزود: اگرچه به ظاهر قرار نیست در سوابق کارگران تغییر ایجاد شود اما این مصوبه می‌تواند به سازمان تامین اجتماعی بهانه لازم را د خصوص اجرا نکردن قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بدهد.

رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) که عقیده دارد شورای عالی حافظت فنی باید هرچه سریعتر جزئیات این مصوبه را منتشر کند؛ افزود: به موجب مقررات مشاغل سخت و زیان آور کارفرمایان آن گروه از کارگاه‌هایی که ردیف‌های شغلی آنها از نظر محیطی سخت و زیان آور هستند می‌بایست در مهلت قانونی تعیین شده نسبت به ایمن سازی محیط کارگاه اقدام کنند.

وی ادامه داد: از آنجایی که تاکنون کارفرمایان بسیاری نسبت به برطرف کردن عوامل سخت و زیان آور موجود در محیط کار بی‌تفاوت بوده‌اند هیچ بعید نیست که در نتیجه اجرای مصوبه جدید شورای عالی حفاظت فنی موارد مربوط به ایمن سازی در تمامی محیط‌های معدنی رعایت شود.

این فعال صنفی کارگری ادامه داد: نگرانی کارگران از این است که با اجرای این مصوبه به زودی سازمان تامین اجتماعی نیز با دنبال کردن شیوه بهانه جویی همیشگی خود از صدور حکم بازنشستگی برای کارگران مشمولی که هنوز در محیطهای شغلی آنها ایمن سازی لازم صورت نگرفته است خودداری کند.

علیپور یادآور شد: سختگیری‌هایی که سازمان تامین اجتماعی در خصوص صدور انواع احکام بازنشستگی عادی و پیش از موعد اتخاذ می‌کند باعث شده است تا کارگران معدن از هم اکنون نسبت به مصوبه شورای عالی حفاظت فنی احساس خطر کنند.

وی ادامه داد: به بیان دیگر هیچ بعید نیست که با این مصوبه مسئولان سازمان تامین اجتماعی چنین استدلال کنند که دیگر نمی‌توانند برای همه کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان آور احکام بازنشستگی پیش از موعد صادر کنند و در نتیجه سرنوشت شمار قابل توجهی از معدنچیان مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور به اراده کارفرمایان واگذار شود.

این فعال صنفی کارگری در توضیح نگرانی کارگران معدن از مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی گفت: تنها از سال 75 است که برای بیشتر کارگران معدن در پرونده بیمه تامین اجتماعی ردیف و عنوان شغلی ثبت شده است و در شرایطی که اکنون شمار قابل توجهی از معدنچیان به دلیل برخورداری از شرایط قانونی در آستانه بازنشستگی پیش از موعد هستند مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی می‌تواند به اهرم سازمان تامین اجتماعی برای خودداری از صدور حکم بازنشستگی برای آنها تبدیل شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز