یک مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار:
«مرگ براثر برق گرفتگی غیرمستقیم» نتیجه قصور کارفرماست
یک مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار می گوید: مرگ کارگران براثر برق گرفتگی غیرمستقیم معمولا به دلیل قصور کارفرماست . این در حالیست که جلوگیری از این حوادث، هزینه چندانی ندارد.
«غلامرضا غفوری»، مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در گفتگو با ایلنا گفت: مرگ کارگران براثر برق گرفتگی غیرمستقیم و تماس با تجهیزات الکتریکی غیر مطمئن، حاصل اهمال کارفرمایان است.
وی برای نمونه به حادثه مرگ کارگر مرندی براثر برق گرفتگی در ۲۱ فروردین ماه اشاره کرد و گفت: ماده ۲۲ آیین نامه حفاظت تاسیسات الکتریکی در کارگاهها، کارفرماها را ملزم میکند که سالانه از وزارت کار گواهینامه صحت عملکرد سیستم اتصال به زمین بگیرند.
وی ادامه داد: این سیستم، برای اجتناب از برق گرفتگی غیر مستقیم ضروری است و نکته مهم این است که نصب این سیستم در حالی که میتواند به راحتی از بروز حوادث مرگبار جلوگیری کند، هزینه چندانی نیز برای کارفرما دربر ندارد
غفوری افزود: به احتمال زیاد کارگاههایی که این حوادث در آنها رخ میدهد، فاقد این گواهینامه هستند و در این شرایط، تقصیر متوجه کارفرماست.
وی در تشریح این مطلب گفت: اگر در کارگاهی در اثر عدم رعایت الزامات قانونی، حادثه رخ بدهد، بدون شک کارفرما مقصر است و بازرسان ایمنی وزارت کار باید برای کارفرما، تقصیر در نظر بگیرند و در عین حال، تامین اجتماعی نیز از کارفرمای خاطی خسارت میگیرد.
غفوری در پایان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۶۸ مشاور ایمنی برق تحت پوشش و نظارت وزارت کار در سراسر کشور مشغول به کار هستند که این کارشناسان گواهینامههای صحت عملکرد سیستمهای برقی کارگاهها را صادر میکنند.