خبرگزاری کار ایران

یک فعال کارگری:

اشتغال زنان سرپرست خانوار ساماندهی شود

اشتغال زنان سرپرست خانوار ساماندهی شود
کد خبر : ۳۴۳۹۱۱

یک فعال حقوق زنان کارگر معتقد است: با توجه به نرخ رو به افزایش زنان سرپرست خانوار در سالهای اخیر، توانمندسازی این زنان و ساماندهی اشتغال آنها باید از اولویت های اصلی قانونگزاران و دولت باشد.

«اکرم محمدی»، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به آمار بالای طلاق و رشد روزافزون بزهکاری های اجتماعی در سالهای اخیر گفت: متاسفانه زنان سرپرست خانوار یا بدسرپرست که مکلف به تامین معاش خانوار هستند، در شرایط بسیار نامناسبی به سر می برند.

وی افزود: آخرین آمار در سال 90 نشان می دهد که از 21 میلیون خانوار شهری و روستایی، سرپرست 2 میلیون و 500 هزار خانوار را زنان تشکیل می دهند.

وی ادامه داد:جالب اینجاست که در نمودارهای اقتصادی، 43.3 درصد این زنان در دو دهک پایین درآمدی جامعه هستند و فقط 13 درصد در دهک بالای درآمدی قرار می گیرند و این آمارها نشان می دهد که این زنان با قرارگرفتن در طبقات فرودست،  در شاکله کلی جامعه بسیار آسیب پذیر هستند .

محمدی با بیان این مطلب  که بهتر است دولت و نهادهای مربوطه از جمله سازمان بهزیستی پس از گشایش فضای اقتصادی و رفع تحریم ها به وظایف خود در قبال این زنان عمل کنند گفت:  در تدوین  برنامه های توسعه،  توانمندسازی این زنان باید از اولویت های اصلی باشد.

وی در ادامه با بیان این مطلب که بیشتر این زنان در بازار کار غیررسمی و در قالب مشاغل کاذب اشتغال دارند گفت: توانمندسازی این زنان دربرگیرنده  مولفه هایی همچون گسترش حمایت های اجتماعی و خدمات بیمه ای، ارائه آموزش های شغلی و ایجاد فرصت های شغلی رسمی برای آنان است.

این فعال حقوق زنان در ادامه با اشاره به نرخ 65.5 درصدی بیکاری زنان گفت: به جای تصویب قوانین  و آیین نامه های ضد حقوق زنان کارگر، بهتر است فرصت های شغلی رسمی برای زنان سرپرست خانوار ایجاد شود.

وی در تشریح این مطلب گفت: کاهش ساعات کاری زنان از 44 ساعت به 36 ساعت یک آسیب جدی به اشتغال زنان است و حضور آنها را در عرصه حیات اقتصادی جامعه کمرنگ می کند.

وی ادامه داد: با وجود چنین قوانینی، طبیعی است که کارفرمایان رغبت چندانی به استخدام زنان نداشته باشند.

 اکرم محمدی با اشاره به نتایج درازمدت و منفی   اشتغال زنان سرپرست خانوار در مشاغل غیررسمی گفت: اگر اشتغال این زنان ساماندهی نشود، بزهکاری های اجتماعی، افزایش کودکان کار و بازماندگی کودکان از تحصیل از تبعات  چاره ناپذیر آن خواهد بود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز