رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی:
مشکل دیرکرد پرداخت بیمه ها از طریق بانک رفاه مرتفع میشود
رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه مشکل دیرکرد پرداخت بیمهها همواره یک مشکل مزمن بوده است، گفت: در سازمان تامین اجتماعی، عامل سومی را تعیین کردیم و با امضای تفاهم نامه با بانک رفاه، مقرر شده عاملیت پرداخت مطالبات مراکز درمانی و دارویی به مرور به بانک رفاه واگذار شود.
به گزارش ایلنا ، عباس کبریاییزاده با حضور در برنامه نبض و بررسی موضوع تعهدات بیمهای داروها، اظهار داشت: طرح تحول نظام سلامت عاملی است که باعث شده میزان طلب داروخانهها از سازمانهای بیمه گر سه برابر شود و دیرکرد این طلب به عنوان یک مشکل اساسی باقی بماند. سازمان تامین اجتماعی علیرغم سه تا چهار برابر شدن پرداختهایش به داروخانهها تلاش کرده است تاخیر پرداخت خود را در محدوده حداقل نگه دارد.
وی افزود: هر کشوری به اقتضای شرایط خود فارماکوپه دارویی تهیه میکند. از داروی بیماریهای مزمن و صعب العلاج تا داروهایی مانند سرماخوردگی. از اینرو یک طبقه بندی وجود دارد که بر همین اساس نظام بیمهای طراحی میشود و برای پوشش بیمه آنها، سازمانهای بیمه گر قیمتی را به عنوان قیمت پایه اعلام میکنند که معمولا قیمت متعادلی است و بر همین اساس قیمت داروهای ژنریک مبنای حمایت بیمهها قرار میگیرد.
کبریاییزاده با اشاره به نبود راهنمای بالینی در کشور افزود: یک نقطه ضعف در نظام سلامت کشور وجود دارد و آن نبود استانداردهای ملی سلامت یا همان راهنمای بالینی است که همین امر موجب شده هزینه کرد ما برای درمان بیماریهای مختلف از یک الگوی علمی تبعیت نکند و بیشتر سلیقهای باشد.
همچنین محمدباقر ضیاء، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران نیز در خصوص تعهدات دارویی بیمهها گفت: گاهی مردم و بیماران تصور میکنند داروهای ایرانی که صاحب برند هستند، تحت پوشش بیمهها نیستند.
وی ادامه داد: وقتی دارو تولید داخل است بر اساس احتیاج، تجویز میشود اما برخی از داروها مانند مولتی ویتامینها و مکملها تحت پوشش نیستند و بیمار باید هزینهاش را خودش بپردازد.
ضیاء با اشاره به اینکه مکانیزم پوشش بیمهای داروها، مکانیزم تأخیری است و سریع و مشخص نیست، تصریح کرد: بسیاری از داروها تولید یا وارد میشود اما مدتهای مدیدی طول میکشد تا پوشش بیمهای بگیرد که اساسیترین مشکل، نداشتن یک مکانیزم اصولی برای پوشش بیمهای داروهاست.
وی با اشاره به پوشش بیمهای داروها خاطرنشان کرد: پوشش بیمهای داروها منطقی و مناسب است اما نکته مهم این است که متاسفانه تعدادی از سازمانهای بیمهای کشور تعامل لازم را با داروخانهها ندارد که این موضوع مشکل ساز شده است. در عین حال سازمان تامین اجتماعی تعامل خوبی با انجمن داروسازان دارد.
از سوی دیگر «پیرصالحی» معاون سازمان غذا و دارو نیز در ادامه این برنامه گفت: برخی از داروهای بیماران خاص قیمت بالایی دارند که این اختلاف قیمت را سازمان غذا و دارو میپردازد.
وی افزود: در سازمان غذا و دارو واحدی به نام مصرف منطقی دارو برای ترویج مصرف منطقی داروها داریم.
پیرصالحی ادامه داد: متاسفانه اثربخشی بسیاری از داروهایی که پزشکان تجویز میکنند تایید نشده است و از نظر اقتصادی نیز سلامتشان پذیرفته نیست از اینرو هر زمان اثربخشی این داروها تایید شود نه تنها در فهرست دارویی کشور قرار میگیرند بلکه تحت پوشش بیمه کشور نیز قرار میگیرد.