خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

بیمه تامین اجتماعی برای ۱۰۰ هزار کارگر ساختمانی برقرار شده‌است

بیمه تامین اجتماعی برای  ۱۰۰ هزار کارگر ساختمانی برقرار شده‌است
کد خبر : ۲۷۲۵۸۸

وزیر کار از رسیدگی به وضعیت پرونده بیمه تامین اجتماعی ۱۰۰ هزار کارگر ساختمانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، ‌«علی ربیعی» ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه قم که در شبستان امام خمینی حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد٬ ضمن تبریک فرارسیدن هفته کارگر و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب و به ویژه شهدای جامعه کارگری اظهار داشت: کارگران٬ رزمندگان جبهه اقتصاد مقاومتی هستند.

وی با بیان اینکه به دلایل مختلفی هفته کارگر را از قم آغاز کرده‌ام٬ گفت: در دورانی که جامعه امروز ما آن را طی می‌کند٬ نیازمند آن هستیم که در مباحث پیچیده از قم و تفکرات آن مدد بگیریم.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: قم کانون نظریه‌پردازی انقلاب و قم خاستگاه اندیشه ناب دینی است و مراجع گرانقدر ما و روحانیت معظم قم٬ تاثیرات شگرفی در رفتارهای مسلمانا و شیعیان و به ویژه مردم ایران دارند و به همین دلیل نیاز داریم از قم و اندیشه‌ورزان قمی مدد بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: ‌مقام معظم رهبری در سه سال پیاپی با محور قرار دادن اقتصاد و فرهنگ و مباحث اقتصاد مقاومتی نقطه ضعف ما را نشان داده و تاکید کردند جامعه باید بیشتر به این مباحث بیندیشد.

ربیعی با بیان اینکه باید جامعه ما یک جامعه تولیدمحور باشد٬ گفت: اگر به مقوله تهاجم فرهنگی در سطوح مختلف توجه کردیم٬ باید بگوییم که به مباحث فرهنگ کار و برخی ارزش‌های نهفته در آن کمی بی‌توجه بودیم و به همین دلیل نیاز داریم که ارزش‌های موجود در آن را به جامعه نشان دهیم.

وی تصریح کرد: اگر بناست کارگر ارزشمند باشد و نیروی کار ارزشمند جلوه کند٬ باید نظریه‌پردازی‌هایی در خصوص جامعه تولیدمحور در مقابل جامعه مصرف‌گرا و یارانه‌بگیر مطرح شود.

وزیر کار با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) که کارگر را با یک رزمنده اسلام مقایسه کرده٬ گفت: مفاهیمی چون «عبادت بودن کار» باید از قم برای جامعه تبیین شده و به جامعه گفته شود کار و عمل صالح و عبادت و... از مفاهیمی هستند که در اسلام روی آن بحث شده است. همچنین احیای سبک زندگی تولیدمحور در مقابل سبک زندگی کاهلانه٬ از جمله موضوعاتی است که اندیشه‌ورزان قمی باید به آن توجه کنند.

وی با بیان اینکه حرکت جامعه به سمت تولید باید بیش از این‌ها باشد٬ گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جامعه تولیدمحور باید مورد بازخوانی قرار گیرد تا مسائلی همچون «یک شبه پولدار شدن» و «گنج بدون رنج» و... که گا‌هی به عنوان ارزش مطرح می‌شود٬ تغییر پیدا کند و انتظار داریم که قم برای این تغییرات فرهنگی به جامعه کمک کنند.

ربیعی گفت: امروز نیاز داریم جامعه را از مصرف بیهوده و غیرضروری و همچنین مصرف کالاهای خارجی دور کنیم تا مصرف کالاهای داخلی داشته باشند٬ چرا که برای مثال اگر فقط پوشاک و لباس مردم از کالاهای داخلی باشد٬ حدود ۵۰۰ هزار شغل در جامعه ایجاد خواهد شد و به همین دلیل تاکید داریم نظریه‌های دینی می‌تواند کمک بسیار زیادی به جامعه کند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید عدالت اجتماعی را در جامعه گسترش دهیم گفت: در این خصوص هم نیازمند نظریه‌پردازی‌های دینی برای گسترش فرهنگ عدالت هستیم.

ربیعی گفت: عدالت تولیدمحور باید مد نظر ما قرار گیرد اما متاسفانه گا‌هی در کشورمان مشاهده کردیم که عدالت توزیع‌محور به جای عدالت تولیدمحور رشد کرد. در حالی که عدالت توزیع‌محور جامعه ضدتولیدمحور را به دنبال دارد.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: عدالت اجتماعی و رفاه اجتماعی حقیقی و واقعی به مفهوم صدقه دادن و توزیع فقر نیست٬ بلکه باید به دنبال توانمند کردن جامعه باشیم.

ربیعی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۸ میلیون از جمعیت ایران را بیمه کرده‌ایم٬ گفت: در سال ۹۴ قصد داریم با برنامه‌ریز‌ی‌های انجام شده٬ همه ایرانیان را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهیم و برنامه‌ریزی برای این کار را از همین امروز شروع کرده‌ایم.

وی افزود: در خصوص بیمه کارگران ساختمانی نیز اقداماتی انجام شده و همین امروز ۱۰۰ هزار کارگر ساختمانی که در نوبت بیمه شدن تامین اجتماعی قرار داشتند٬ تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص مسکن کارگران، بازنشستگان و گروه‌های دیگر هم از جمله بهزیستی و کمیته امداد نیز برنامه‌ریزی‌هایی شده و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته فقر مسکن را از بین ببریم.

ربیعی با بیان اینکه دوست دارم وزارت کار را وزارت عدالت اجتماعی بنامم٬ گفت: با صندوق‌های تامین اجتماعی برنامه‌ریزی‌هایی برای سال ۹۴ در حوزه رونق تولید و گسترش عدالت اجتماعی در جامعه ذیل تصمیمات مقام معظم رهبری صورت گرفته و بر همین اساس آموزش مهارتی را برای سال جاری مورد توجه قرار دادیم. آموزش فنی و حرفه‌ای برای ما بسیار اهمیت دارد و می‌تواند برای کسب شغل به افراد جامعه کمک شایانی کند؛ همچنین آموزش فنی و حرفه‌ای سیار را نیز برای کسب شغل توانمند در قسمت‌های حاشیه‌نشین شروع کرده‌ایم.

وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: باید کاری کنیم مصرف کالاهای ایرانی در جامعه ما به عنوان یک ارزش جای خود را باز کند٬ تا رونق به زندگی کارگر ایرانی وارد شود و علاوه بر آن کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی ما ضربه نبینند؛ در نتیجه اقتصاد کشور متضرر شود.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های ما برای سال جدید ایجاد اشتغال در جامعه است٬ گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی٬ حذف یارانه افرادی که نیاز ندارند را در دستور کار قرار دادیم و البته در این خصوص هم نیازمند آن هستیم که متفکران ما این مساله را برای جامعه تبیین کنند که یارانه حق همه نیست٬ بلکه حق همه نیازمندان است.

وی افزود: باید از طریق یارانه و طرح هدفمندی یارانه‌ها در کشور شغل ایجاد کنیم، عدالت را گسترش دهیم و حوزه سلامت را ارتقا دهیم.

ربیعی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه امسال باید ارزش دفترچه‌های بیمه افزایش پیدا کند٬ گفت: «اشتغال بزرگ، بنگاه‌های کوچک» یکی از شعارهای اصلی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای سال ۹۴ است.

وی با بیان اینکه باید هم برای افراد شاغل و هم افراد بیکار فکری کنیم٬ گفت: اگر می‌خواهیم برای بیکاران کاری کنیم٬ باید به مصرف کالاهای داخلی رو بیاوریم و متفکران و اندیشمندان نیز مباحثی چون شغل و برکت و... برای جامعه تبیین کنند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان سخنان خود با بیان اینکه کارگران شریف‌ترین گروه‌های اجتماعی هستند٬ گفت: کارگران ایران قبل از جنگ تحمیلی بیشترین سهم را در آرامش تولیدی و اقتصادی کشور داشته‌اند و درجنگ تحمیلی نیز شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب کرده‌ است. من این هفته کارگر را از کنار حرم حضرت معصومه (س) به همه کارگران تبریک عرض می‌نمایم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز