خبرگزاری کار ایران

کارگران نفتی کلمبیا در اعتراض به تعدیل گسترده نیرو اعتصاب می‌کنند

کد خبر : ۲۵۸۶۲۱

«اعضای این اتحادیه در اعتراض به حذف فرصتهای شغلی گسترده در صنعت نفت کلمبیا به دلیل کاهش قیمتهای نفت خام برای مدت نامعلومی اعتصاب می‌کنند اما زمان آغاز آن هنوز مشخص نشده است. »

رئیس اتحادیه کارگران نفتی کلمبیا (یواس‌او) اعلام کرد که اعضای این اتحادیه در اعتراض به تعدیل نیروی گسترده در صنعت نفت این کشور اعتصاب می‌کنند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ادوین کاستانو اعلام کرد که اعضای این اتحادیه در اعتراض به حذف فرصتهای شغلی گسترده در صنعت نفت کلمبیا به دلیل کاهش قیمتهای نفت خام برای مدت نامعلومی اعتصاب می‌کنند اما زمان آغاز آن هنوز مشخص نشده است. 

وی دقایقی پس از نشست با اعضای اتحادیه یواس‌او برای رأی‌گیری درباره این اعتصاب، گفت که زمان این اعتصاب ممکن است روز ٢۶ ماه مارس (ششم فروردین ماه) باشد. 

کاستانو افزود که همچنین اتحادیه یواس‌او تمایل دارد تا درباره نگرانیهای اعضای آن با دولت کلمبیا گفتگو کند. 

شرکت دولتی نفت اکوپترول بیش از نیمی از نفت کلمبیا را تولید می‌کند، این در حالی است که شرکت پاسیفیک روبیالز کانادا بزرگ‌ترین شرکت خصوصی این کشور است. حدود دو هزار و ۴٠٠ نفر از اعضای این اتحادیه در شرکت اکوپترول مشغول به کارند و بقیه آن‌ها پیمانکاران شرکت پاسیفیک هستند. 

کاستانو تصریح کرد: روز ٢۶ مارس آخرین مهلت ما برای تعیین زمان آغاز اعتصاب است. در همین حال، ما منتظر آغاز مذاکرات با دولت و شرکت اکوپترول نیز هستیم. 

در همین راستا، لوئیس ادواردو گارزون، وزیر کار کلمبیا، در نشستی با کاستانو گفت که دولت مایل است تا درخواستهای اتحادیه را بشنود و راه‌حلهایی پیدا کند. با این وجود اعضای این اتحادیه به برگزاری اعتصاب رأی مثبت داده‌اند. 

یک منبع آگاه در شرکت اکوپترول اعلام کرد که این شرکت به منظور به حداقل رساندن اختلال در صورت اعتصاب، برای اجرای یک طرح عملیات احتمالی آماده می‌شود. 

وی افزود که برگزاری اعتصاب در اکوپترول از نظر قانونی ممنوع است زیرا این شرکت دولتی، خدماتی را به مردم ارائه می‌دهد. 

این اعتصاب، صنعت نفت کلمبیا با تولید یک میلیون بشکه نفت را با مشکلات بیشتری روبرو می‌کند، صنعتی که هم‌اکنون تحت تأثیر کاهش قیمتهای جهانی نفتی است که از ماه ژوئن تاکنون ادامه دارد. این اعتصاب همچنین می‌تواند سبب کاهش شدید درآمد دولتی حاصل از حق امتیاز و مالیات شود و درآمدهای شرکتهای نفتی را تحت‌الشعاع قرار دهد. 

کاستانو در ادامه گفت که در چند ماه گذشته حدود ١٠ هزار کارگر اخراج شده‌اند و این تعدیل نیرو در سال جاری می‌تواند به ٢۵ هزار کارگر هم برسد، زیرا شرکت‌ها برنامه‌های سرمایه‌گذاری و تولیدی خود را بازنگری می‌کنند و در نظر دارند هزینه کمتری را برای سرمایه‌گذاری صرف کنند. 

بر اساس این گزارش، «نفت» بزرگ‌ترین بخش صادرات کلمبیا و منبع ارز خارجی این کشور به شمار می‌رود. کلمبیا چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در آمریکای لاتین است. 

این اتحادیه همچنین با فروش سهام بیشتر از شرکت دولتی اکوپترول مخالفت می‌کند و به برنامه در دست اجرا برای خصوصی کردن شرکت دولتی ایساگن نیز اعتراض دارد، برنامه‌ای که هدف از آن افزایش تأمین مالی زیرساختهای بزرگراهی این کشور است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز