خبرگزاری کار ایران

مسئول اتحادیه کارگران شهرداری تهران:

کمک هزینه مسکن کارگران شهردای پرداخت نمی‌شود

کمک هزینه مسکن کارگران شهردای پرداخت نمی‌شود
کد خبر : ۱۶۴۷۸۹

در حالی که کارمندان شهرداری ماهیانه از ۱۲۰ تا ۶۰۰ هزار تومان کمک هزینه مسکن دریافت می‌کنند، به کارگران شاغل در شهرداری تهران چنین کمکی تعلق نمی‌گیرد / در بخش خصوصی شرکت واحد یک راننده در تمام طول روز مسئولیت هدایت اتوبوس را برعهده دارد.

مسئول اتحادیه کارگران شهرداری تهران از پرداخت نشدن کمک هزینه مسکن به کارگران مناطق ۲۲گانه شهرداری انتقاد کرد.

«رحیم عباسی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در حال حاضر کارمندان شهرداری برحسب تعداد اعضای خانواده‌ خود ماهانه ۱۲۰ تا ۶۰۰ هزار تومان کمک هزینه مسکن دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: درحالی که این مبلغ می‌تواند معادل یک برج از حقوق کارگران باشد، در شهرداری تهران بیشترین کمک هزینه مسکنی که به کارگران پرداخت می‌شود ماهیانه ۱۲۰ هزار تومان است.

این مقام کارگری با بیان اینکه کمک مسکن مبلغی جداگانه است و با حق مسکن مصوب شواری عالی کار تفاوت دارد، یادآور شد: این مبلغ در هیچکدام از مناطق ۲۲گانه شهرداری به کارکنان مشمول قانون کار پرداخت نمی‌شود.

به گفته مسئول اتحادیه کارگران شهرداری تهران و تنها کمک هزینه از ۱۲۰ تا ۶۰۰هزار تومان، تنها به کارمندان شهرداری پرداخت می‌شود و تنها در برخی از سازمان‌های زیر مجموعه شهرداری همچون شرکت واحد، سازمان پس ماند، سازمان وسائط نقلیه، سازمان پارک‌ها، سازمان فنی و مهندسی عمران و سازمان آتش نشانی این کمک هزینه با مبلغی در حدود ۱۲۰ هزار تومان به کارگران پرداخت می‌شود.

وی در ادامه افزود: عدم پرداخت این کمک هزینه در واقع اعمال تبعیپ میان کارکنان شهرداری هاست. چرا که در این سازمان‌ها کارگران و کارمندان زیادی به لحاظ سمت شغلی موقعیت یکسانی دارند اما مزایای آن‌ها برابر نیست.
عباسی با بیان اینکه کمک هزینه مسکن کارمندان تقریبا معادل مبلغ یک ماه حقوق کارگران است، گفت: بودجه این کمک هزینه تائید شده اما معلوم نیست چرا به کارگران پرداخت نمی‌شود.

وی همچنین در تشریح وضعیت کار کارگران فروشگاههای شهروند که وابسته به شهرداری است یادآور شد: ۲هزار کارگر این فروشگاه‌ها در روزهای آخر هفته و تعطیل نیز مشغول به کار هستند اما هیچ دستمزد اضافه‌ای برای کار در روز تعطیل دریافت نمی‌کنند. این درحالی است که شهرداری‌ها و کلیه سازمان‌های وابسته در روزهای آخر هفته تعطیل هستند و طبق قانون کار باید به همه کارگرانی که در این روز کار می‌کنند فوق‌العاده کار در ایام تعطیل پرداخت شود.

این مقام کارگری در ادامه به حادثه واژگونی اتوبوس شرکت واحد در اتوبان آزادگان اشاره داشت و گفت: چنین حوادثی ناشی از شرایط نامناسب کار در بخش خصوصی است. کارگران بخش خصوصی فشار کاری زیادی تحمل می‌کنند. کار در دو شیفت طولانی و با استراحت کوتاه منجر به خستگی و عدم تمرکز حواس کارگران علی الخصوص رانندگان می‌شود.

وی بابیان اینکه در شرکت واحد ساعت کاری هر راننده در ‌‌نهایت ۸ ساعت در روز است و بطور معمول هر روز دو راننده در دو نوبت کاری صبح و عصر مسئول هدایت یک دستگاه اتوبوس را برعهده دارند، گفت: متاسفانه در بخش خصوصی تنها یک راننده در طول روز کاری مسئولیت هدایت اتوبوس را برعهده دارد.

عباسی گفت: صرف نظر از حادثه هفته گذشته، مسئله تراکم کار رانندگان شاغل در بخش خصوصی شرکت واحد، باعثناکارآمدی بخش خصوصی شرکت واحد در حمل و نقل مسافران دورن شهری شده‌است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز