به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته جمعی از اعضای کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی و کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در دیدار با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و تنی چند از نمایندگان مجلس به بیان مشکلات سازمان و بازنشستگان پرداختند.
پرویز احمدی پنجکی(عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی) در این نشست با اشاره به نشست کانون عالی بازنشستگان با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: بحران هایی که گریبانگیر سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان شده، باعث شد تا از نمایندگان مجلس دعوت کنیم در کانون عالی حضور یابند تا از نزدیک مشکلات را با نمایندگان مجلس مطرح کنیم و بدنبال چاره باشیم.
عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان با اعلام اینکه یکی از جدی ترین چالش های سازمان تامین اجتماعی، کسری بودجه شدید است، گفت: سازمان تامین اجتماعی باید تا پایان سال یک ماه حقوق، عیدی، 9 ماه متناسب سازی معوقه، 9 همت بدهی به داروخانه ها و مراکز درمانی، شش ماه بیمه تکمیلی، 7 ماه بیمه عمر و هزینه های جاری سازمان را پرداخت کند در حالی که توان پرداخت این هزینه ها را ندارد.
وی از کسری بودجه 70 همتی سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: بدلیل آنکه از شرایط سازمان خبر داریم و می دانیم در شرایط کنونی توان پرداخت این مبالغ را ندارد، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دعوت کردیم در جلسه حضور یابند.
احمدی پنجکی به تشریح تبعات کسری بودجه سازمان پرداخت و گفت: مهمترین چالش سازمان، پرداخت حقوق و عیدی بازنشستگان است که اگر سازمان تامین اجتماعی نتواند آنها را به موقع پرداخت کند، با اعتراض گسترده بازنشستگان رو به رو خواهد شد.
نایب رییس کانون بازنشستگان استان تهران با اشاره به اینکه بازنشستگان علاوه بر فرزند، داماد و عروس و نوه دارند، گفت: هنوز بازنشسته عیدی دریافت نکرده و نگران این است که شرمنده اعضای خانواده اش بشود.
وی از تاخیر بیش از 6 ماه در پرداخت حق بیمه های تکمیلی و عمر به عنوان چالشی دیگر یاد کرد و گفت: در حالی که سازمان تامین اجتماعی ماهیانه 250 هزار تومان بابت بیمه تکمیلی و 40 هزار تومان بابت بیمه عمر از مستمری ها کسر کرده، متاسفانه ریالی به بیمه آتیه سازان حافظ و بیمه ایران پرداخت نکرده که در نتیجه بیمه آتیه سازان حافظ هزینه های درمان را پرداخت نمی کند و بازنشستگانی که خود یا اعضای خانواده جانشان را از دست داده اند نیز در حالی که انتظار دارند کمک هزینه فوت را دریافت کنند، دست خالی باز می گردند.
رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه مجلس شورای اسلامی تصویب کرده که متناسب سازی بازنشستگان تامین اجتماعی همچون بازنشستگان کشوری و لشگری پرداخت شود، گفت: در حالی که متناسب سازی بازنشستگان کشوری، لشگری، فولاد و دیگر بازنشستگان افزایش یافته و پرداخت شده، بازنشستگان تامین اجتماعی 8 ماه متناسب سازی را طلب دارند و معلوم نیست چه موقع این طلب را دریافت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه داروخانه ها، بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی و دولتی که موفق به دریافت هزینه های خود از سازمان تامین اجتماعی نشده اند، به صراحت اعلام کرده اند که دارو و درمان را به بیمه شدگان تامین اجتماعی ارایه نخواهند کرد، گفت: بازنشسته ای که 7 میلیون تومان حقوق می گیرد، اگر دارو و درمان را با تعرفه بیمه دریافت نکنند، برای یک سرماخوردگی ساده باید چندین میلیون تومان بابت ویزیت پزشک، دارو و درمانهای دیگر بپردازند که چون توان مالی لازم را ندارند، معترض این وضعیت خواهند شد و معلوم نیست چه واکنشی نشان خواهند داد.
احمدی پنجکی با اشاره به اینکه عامل اصلی بحران های بوجود آمده برای سازمان تامین اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه است، گفت: هرگاه که با مدیران سازمان تامین اجتماعی صحبت می کنیم، پاسخ می دهند که پول نداریم و این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی 970 همت از دولت طلبکار است و سازمان برنامه و بودجه در تمامی سالهای گذشته تلاشی برای پرداخت این بدهی نکرده و سازمان تامین اجتماعی را در ردیف های بودجه نیاورده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری 25 همت برای سازمان تامین اجتماعی اختصاص داده شده بود، گفت: سازمان برنامه و بودجه مکلف بود این 25 همت را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد، اما دیدیم که پول تامین اجتماعی را به وزارت بهداشت دادند که تخلفی آشکار بود زیرا دولت می بایست این مبلغ را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد و بده بستان بین سازمان تامین اجتماعی با وزارت بهداشت صورت بگیرد.
عضو کانون عالی کانون بازنشستگان با اشاره به اینکه دولت به صورت غیر قانونی بانک رفاه کارگران را در اختیار گرفته گفت: دولت به بهانه خصوصی سازی، بانک رفاه کارگران را در اختیار گرفته و 67 درصد مدیریت بانک رفاه در دست وزارت اقتصاد است. در نتیجه هرگونه که دلش می خواهد با بانک رفاه کارگران رفتار می کند.
وی با اشاره به اینکه وزارت اقتصاد 30 همت سود بانک رفاه را بلوکه کرده است، گفت: در حالی که سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت حقوق و درمان بازنشستگان با چالش جدی رو به رو شده و 70 همت کسری بودجه دارد، به چه دلیل دولت 30 همت سود بانک رفاه کارگران که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است را بلوکه کرده است.
احمدی پنجکی با اشاره به اینکه سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نسبت به عملکرد دولت با سازمان انتقادهای درستی را مطرح کرد، گفت: از مدیرعامل سازمان تا نمایندگان بازنشستگان با نمایندگان مجلس اتمام حجت کردیم و از شرایط حساس خبر دادیم تا ببینیم نمایندگان چه می کنند.
وی با اعلام اینکه تمام این اظهارات را با مستندات به جمعی از نمایندگان که از کمیسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی میهمان کانون عالی بازنشستگان بودند، گفتیم، افزود: شرایط را تشریح کردیم و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستیم وضعیت سازمان تامین اجتماعی را با وزرا، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس جمهور و کابینه دولت چهاردهم در میان بگذارند.
وی با تاکید بر اینکه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستیم وزیر کار، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس جمهور را به مجلس احضار کنند و نسبت به شرایط موجود هشدار دهند، گفت: از نمایندگان خواستیم دولت را تحت فشار بگذارند و حتی وزرای مربوطه همچون وزیر کار و اقتصاد را تهدید به استیضاح کنند تا شاید بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
عضو کانون عالی بازنشستگان با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قول دادند از تمام توان خود برای رفع مشکلات استفاده کنند، گفت: منتظر واکنش مجلس شورای اسلامی و دولت هستیم و چنانچه واکنش مناسبی نداشته باشند، به صورت جدی تر اعتراض خود را نشان می دهیم.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال کمتر از یک ماه مانده، گفت: قرار نیست حقوق و عیدی را در آخرین روز سال بدهند، بلکه باید حقوق و عیدی پایان سال 15 روز زودتر داده شود تا فرصت خرید کالاهای نوروز را داشته باشیم. به عبارت بهتر پرداخت حقوق و عیدی در روزهای پایان سال، به معنای خرید گران است زیرا هر چقدر به پایان سال نزدیکتر شویم، کالاها بی کیفیتتر و گرانتر می شود.
احمدی پنجکی با اعلام اینکه نمایندگان مجلس قول پیگری دادند، گفت: منتظر وفای به عهد نمایندگان مجلس هستیم.
انتهای پیام/