خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

پدیده‌ای غیرقانونی به نامِ «بیمه طلایی بازنشستگان»/ کارگران بازنشسته خدمات VIP نمی‌خواهند، درمان را گران‌تر نکنید!

پدیده‌ای غیرقانونی به نامِ «بیمه طلایی بازنشستگان»/ کارگران بازنشسته خدمات VIP نمی‌خواهند، درمان را گران‌تر نکنید!
کد خبر : ۱۵۹۷۳۷۵

بیمه طلایی، وظیفه سازمان تامین اجتماعی را بر دوش بازنشستگان می‌اندازد؛ نباید سازمان فراموش کند که رسالتی به نام ارائه درمان رایگان به بیمه‌شدگان دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیمه پایه تامین اجتماعی برای بازنشستگان کارگری فایده ندارد؛ تقریباً تمام خدمات اساسی درمان خارج از پوشش این بیمه است و قانون الزام تامین اجتماعی به هیچ شکلی اجرا نمی‌شود. در این میان، علیرغم هزینه‌پردازی ماهانه، بیمه تکمیلی هم نتوانسته نیازمندی‌های بازنشستگان را تامین کند و در نهایت، پدیده‌ای جدید به نام «بیمه طلایی» پا به میدان گذاشته است.

بیمه طلایی، تحمیل هزینه جدید به بازنشستگانی‌ست که سی سال در زمان اشتغال، یک‌سوم حق بیمه‌شان در صندوق درمان تامین اجتماعی ذخیره شده و در دوران بازنشستگی نیز دو درصد از مستمری خود را بابت درمان می‌پردازند.

در حال حاضر، در یک استان (خوزستان) ثبت نام بیمه طلایی بازنشستگان تامین اجتماعی آغاز شده؛ مهلت این ثبت نام از ابتدای دی‌ماه تا پایان ماه جاری‌ست و در اطلاعیه‌ای که سایت آتیه‌سازان حافظ منتشر کرده، آمده است: استفاده از سقف تعهدات بیمه طلایی در خدمات مشترک پس از کسر سهم بیمه پایه و بیمه تکمیلی اول و پر شدن سقف ریالی بیمه تکمیلی اول می باشد. فرانشیز تمام خدمات ۳۰ درصد است.

اردیبهشت سال قبل، علی خسروی، مدیرعامل بیمه آتیه‌سازان حافظ گفت: در سایه وجود بیمه طلایی، بازنشستگان می‌توانند تعهداتی که بیمه تکمیلی صندوق ندارد را از طریق بیمه اکمل دریافت کنند.

او توضیح داد: پیش از این فهرست تعهداتی که بیمه آتیه‌سازان حافظ به بازنشسته‌ها ارائه می‌کرد، کامل نبود. همین مسئله باعث شده بود تا خیلی از این جمعیت تحت پوشش ما احساس کنند حمایت کاملی در بعد درمان بیماری‌ها از آنها صورت نمی‌گیرد؛ حالا با وجود بیمه اکمل بخش قابل‌توجهی از این خلأ رفع شده است.

هرچند تا امروز فقط در یک استان، کانون بازنشستگان تامین اجتماعی اقدام به ثبت قرارداد با بیمه طلایی یا بیمه اکمل کرده اما این نگرانی وجود دارد در آینده‌ای نزدیک، کارگران بازنشسته «مجبور» به صرف هزینه‌ی مازاد و ثبت نام این بیمه شوند؛ چرا خلاف قانون، بیمه پایه تامین اجتماعی تقویت نمی‌شود؟ بازنشستگان برای بیمه تکمیلی پول می‌پردازند اما سطح پوشش تعهدات این بیمه پایین است؛ آیا قرار است شرکت‌های بیمه‌گذار تکمیلی بازهم از محل مشکلات درمانی بازنشستگان، درآمدزایی کنند و به سودهای مضاعف دست یابند؟!

«علی اکبر عیوضی» دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در رابطه با بیمه طلایی بازنشستگان به ایلنا گفت: بیمه طلایی فعلاً در حد پیشنهاد است و عملی نشده؛ امیدواریم هیچ زمان هم عملی نشود.

او در ارتباط با تاریخچه درمان و پولی‌سازی درمان بازنشستگان کارگری گفت: به علت ناتوانی سازمان تامین اجتماعی در اجرای ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی یا همان قانون الزام، بازنشستگان ناچار به بیمه تکمیلی روی آوردند تا بتوانند از خدمات درمانی استفاده کنند. بازنشستگان با توجه به مشکلات جسمی و کهولت سن، نیازمند درمان هستند و واقعیت این است که بیمه تکمیلی، زاییده ناتوانی تامین اجتماعی در عمل به قانون است.

عیوضی با بیان اینکه «در دو سال اخیر خدمات بیمه تکمیلی به دلیل نپرداختن حق بیمه تکمیلی به حساب بیمه‌گذار تنزل یافته» افزود: بازنشستگان به این شرایط اعتراض دارند؛ اخیراً بدهی تامین اجتماعی به بیمه‌گذار تکمیلی به پنج ماه و شش ماه رسیده بود و بازنشستگان ناراضی بودند؛ البته آقای سالاری، مدیرعامل جدید، مطالبات بیمه‌گذار را  تا آخر آبان پرداخت کرده و قول داده پرداخت‌ها به شرکت بیمه تکمیلی به‌روز شود؛ در هر حال، خدمات بیمه تکمیلی و سقف پوشش تعهدات آن کافی و رضایت‌بخش نیست و در نتیجه بازنشستگان برخی استان‌ها به سراغ بیمه طلایی رفته‌اند.

به گفته این فعال صنفی بازنشستگان، بیمه تکمیلی یک هزینه اضافه و غیرقانونی برای بازنشستگان است و بیمه طلایی یا اکمل، یک هزینه اضافه است که دیگر کاملاً غیرقانونی‌ست و تحمیل آن به بازنشستگان اصلاً عادلانه نیست.

عیوضی اضافه کرد: برخی کانون‌ها با همین استدلال سراغ بیمه طلایی رفته‌اند. اینها به این دلیل که قانون الزام اجرا نمی‌شود، پیشنهاد داده‌اند که بازنشستگان عضو بیمه طلایی شوند که این پیشنهاد مورد اعتراض کانون‌های همه‌ی استان‌ها به جز خوزستان قرار گرفت. فقط کانون خوزستان اعلام کرد ما می‌خواهیم بازنشستگان‌مان برای بیمه طلایی ثبت نام کنند.

به اعتقاد این فعال صنفی، بیمه طلایی، وظیفه سازمان تامین اجتماعی را بر دوش بازنشستگان می‌اندازد؛ نباید سازمان فراموش کند که رسالتی به نام ارائه درمان رایگان به بیمه‌شدگان دارد.   

او ادامه داد: به عنوان یک فرد بازنشسته با صدای بلند می‌گویم آقای مدیرعامل تامین اجتماعی، آقای وزیر کار، آقای دولت، آقای مجلس! بازنشستگان مشکل دارند، به دادشان برسید؛ درمان بازنشستگان را دریابید. اما نمی‌دانیم چرا این صداهای بلند را نمی‌شوند؛ چرا پنبه‌ها را از گوش‌شان درنمی‌آورند؟!

عیوضی تصریح کرد: بازنشسته می‌گوید من سی سال کار کردم، حق بیمه دادم و امروز سازمان وظیفه دارد به من درمان رایگان بدهد؛ حالا که درمان رایگان در کار نیست و منِ بازنشسته از جیب خودم برای بیمه تکمیلی هزینه می‌پردازم، لااقل کاری کنید که من همه خدمات درمانی مورد نیازم را دریافت کنم.

او تاکید کرد: هزینه درمان به خصوص برای بیماری‌های خاص، سرسام‌آور شده است؛ افزایش ۳۰۰، ۴۰۰ درصدی قیمت دارو، افزایش تعرفه‌های پزشکی و صعود سایر تعرفه‌های درمانی، بیماران به خصوص بیماران خاص را به راستی درمانده کرده است.

این فعال صنفی در پایان ضمن درخواست از دولت و مجلس برای پایبندی به قانون و اجرای قانون الزام تامین اجتماعی گفت: بازنشستگان چیزی به جز اجرای قانون نمی‌خواهند، خدمات VIP نمی‌خواهند فقط درمان ساده می‌خواهند، این را از کارگران بعد از سی سال خدمت صادقانه دریغ نکنید.   

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز