در نشست خبری شورای سیاستگذاری المپیک زنان کارگر مطرح شد؛
سرانه برخورداری کارگران از محیط ورزشی ۱۳ سانتیمتر است
نشست خبری شورای سیاستگذاری المپیک المپیک ورزش کارگری بانوان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز در محل ساختمان شماره دو وزارت کار، نشست خبری شورای سیاستگذاری هفتمین المپیاد ورزشی بانوان کارگر کشور در بندرانزلی با حضور محمد چکشیان، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احمد اسناوندی، مدیرکل ورزش کارگران وزارت کار و فاطمه وحدت، نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر و اصحاب رسانه و سایر مدیران مرتبط برگزار شد.
در ابتدای این نشست، نرجس بختیار خلج، مشاور وزیر کار در امور بانوان و خانواده بیان کرد: سبک زندگی سالم را باید محصول فعالیت زنان شاغل ورزشکار محسوب کرد.
مشاور وزیر کار با اشاره به مهمترین اقدامات و برنامههای مربوط به برگزاری هفتمین المپیاد ورزشی بانوان کارگر سراسر کشور اظهار کرد: برگزاری المپیاد ورزشی بانوان کارگر سراسر کشور فرصتی است که فراتر از رقابت ورزشی به بازشناسی فرصت های در اختیار بانوان محسوب میشود.
وی افزود: این رویدادها به تاثیر نقش زنان در حوزههای فرهنگی واجتماعی کمک میکند. بخش دیگری از تاثیرات ورزش در حوزه سلامت جسم و روان خود را نشان میدهد. سلامت روان از این جهت که آرامش و تجلی اراده و آرامش زنان را تضمین میکند. همچنین ورزش در حوزه سلامت باروری نیز تاثیرات مثبتی خواهد داشت. کاهش آمار بیماریهای مربوط به دوران بارداری در زنان مشاغل ورزشکار کمتر شده است.
مشاور وزیر کار اضافه کرد: زنان شاغل ورزشکار زمانی را در اختیار خود خواهند داشت که سلامت جسم و روان این بخش از نیروی کار را به همراه دارد. به این واسطه رشد کیفیت کار و زندگی زنان شاغل نیز اتفاق میافتد. زنان توانمند شاغل و ورزشکار را باید الگوهای برای تربیت نسل آینده خانواده بهشمار آورد. ورزش بانوان در حوزه اقتصاد خانوار نیز تاثیرگذاری مثبتی را نشان میدهد.
توسعه ورزش زنان کارگر در دستور کار است
در ادامه نشست، جواد رمضی، رئیس فدراسیون ورزشهای کارگری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در ادامه نشست خبری امروز بیان کرد: رسالت اصلی فدراسیون ورزشهای کارگری توسعه ورزش جامعه کارگری است؛ در این حوزه، فعالیت ورزشی زنان کارگر نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: از سال ۱۳۹۱ تحولی در حوزه ورزش کارگری ایجاد شد. وظایف ویژهای به فدراسیون ورزشهای کارگری محول شده که با تصویب مجمع، لازماجرا است. توسعه فرهنگ ورزش کارگری و حضور در سطوح بینالمللی ورزش کارگری از جمله این اهداف محسوب میشوند.
این مدیر حوزه ورزش کارگری وزارت کار اضافه کرد: سالجاری ۶۵ برنامه حوزه ورزشی کارگران در قالب برنامههای فدراسیون قرار داشته است.
رمضی بیان کرد: کادر فدراسیون ورزشهای کارگری، هرساله در حوزه المپیادهای ورزشی فعالیتهای ویژهای را در دستور مار داریم. ۲۸ رقابت ورزشی تقویم سالجاری به ورزش زنان اختصاص داشته است.
او همچنین تاکید کرد: پیشبینی ما این است که در سالهای آینده سهم ورزش زنان با ورزش کارگری مردان برابر خواهد شد. سال آینده در رویداد بزرگ ورزش کارگری یونان، زنان ورزشکار ایرانی با سهم قابل توجهی حضور خواهند داشت.
وی گفت: ورزش کارگری با ۱۴ میلیون مخاطب در سراسر کشور به فعالیتهای گستردهای مشغول است.
رمضی تاکید کرد: فعالیت ورزش زنان در هفت دوره المپیاد ورزشی نشاندهنده توسعه این حوزه و توجه به ورزش زنان شاغل کارگر است.
فاطمه وحدت، نایب رئیس اتحادیه زنان خانه کارگر نیزض در ادامه نشست خبری امروز بیان کرد: اگر پیش از این در جامعه به ورزش بانوان توجه بیشتری داشتیم، طبیعتا شرایط بهتری را در این حوزه شاهد بودیم. اقتصاد بارور، تربیت فرزندان آیندهساز و بسیاری نتایج مثبت دیگر را میتوان بخشی از خروجی ورزش زنان کارگر محسوب کرد.
وی تصریح کرد: گسترش جمعیت زنان پویا در جامعه را باید با استفاده از مزایای ورزش زنان شاغل دنبال کرد. امید که با اجرای هفتمین دوره المپیاد ورزشی زنان کارگر، شرایط بهتری را در فضای کار و اشتغال و خانواده تجریه کنیم.
حضور ۴۰۰ ورزشکار زن در هفتمین المپیاد ورزش کارگری
در ادامه این نشست، محمد چکشیان (معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار) با اشاره به حمل مشعل المپیک ورزش کارگری زنان از طبس بخاطر حادثه تلخ امسال در معدن این شهر گفت: ما در رشته کبدی، شنا، تیراندازی، بدمیتن، تنیس روی میز و... مسابقاتی خواهیم داشت.
معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هفتمین المپیاد ورزشی بانوان کارگر در هفت رشته ۲۷ آذرماه در بند انزلی افتتاح میشود. در این دوره از مسابقات ورزشی حدود ۴۰۰ ورزشکار زن کارگر حضور خواهند داشت.
چکشیان خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ ورزش کارگری را در برگزاری نشستهای خبری حوزه ورزشی، فرهنگی و اجتماعی دنبال میکنیم. با توجه به دغدغههای حوزه اجتماعی به ورزش کارگری بپردازیم.
وی افزود: ما تخفیفاتی برای ورزش کارگران دهک پایین را در نظر گرفتیم که در طرح تحول مجموعههای ورزشی کارگری گنجانده شده است. ما ۵۰۰ مجموعه ورزشی داریم که میتواند پوشش خوبی داشته باشد. ما لیگهای ورزشی کارگری را داریم که با فدراسیونهای تخصصی هم رقابت میکنند.
او ادامه داد: برای اولین بار صعود بین المللی بانوان کارگر در گروهی ۱۳ نفره به قله آرارات را امسال داشتیم که اتفاق بزرگی است. اکنون رسانهها میتوانند برای کارگران و کارفرمایان فرهنگسازی کنند که همه بدانند سلامت کارگر و ورزش او شرط بهرهوری بهتر است. این ورزش میتواند کارگر را از بسیاری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی مصون بدارد.
در پایان این نشست، احمد اسناوندی (مدیرکل ورزش کارگری وزارت کار) اظهار کرد: سرانه بهرهمندی کارگران ایران از محیط ورزشی اختصاصی ۱۳ سانتی متر مربع است که بسیار اندک است. ما سامانهای مجازی برای تنظیم ارائه خدمات ورزشی را در دستور کار داریم تا باتوجه به جمعیت ۱۵ میلیونی جامعه کارگری، ایجاد کردیم.
وی افزود: از قدیم مصوب کرده بودیم که کارفرمایان یا باید مجموعه ورزشی در حاشیه محیط کار ایجاد کنند یا مبلغی را به عنوان تامین سرانه ورزشی کارگری به حساب خزانه واریز کنند. ما تمایل داشتیم کارفرمایان در این زمینه یاری رسان باشند و فعلا فضای ورزشی محدودی داریم.
اسناوندی تاکید کرد: ما در شهر انزلی بهترین مجموعه ورزشی کارگری خود را داریم که در سالهای اخیر با قدرت به بهرهبرداری رسیده است. ما همچنین در سالهای اخیر سهم زنان کارگر از کل سرانه ورزش کارگری افزایش یافته و به ۲۰ درصد رسید که باز هم از نظر ما کم است.