خبرگزاری کار ایران

در حاشیه کشمکش فنی و حرفه‌ای و تشکل‌های کارگری در خراسان؛

ورزشگاه کارگران سبزوار به کارگران برخواهد گشت؟

ورزشگاه کارگران سبزوار به کارگران برخواهد گشت؟
کد خبر : ۱۵۴۸۴۸۴

چندسالی است در شهرستان سبزوار زمین و ساختمانی که در دهه‌های گذشته به کارگران برای استفاده ورزشی اختصاص داشته، با مشکل در زمینه ادعای تملک و کاربری مواجه است. از قرار معلوم سازمان فنی و حرفه‌ای این استان هنوز راضی به تمکین به قانون نشده است!

به گزارش خبرنگار ایلنا، اختصاص زمین و ساختمان به حوزه ورزش کارگری همواره یکی از چالش‌های کارگران و شاغلان تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی بوده است. از آنجا که همواره منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اختصاص امکانات به این حوزه هزینه‌بر محدود بوده است، حفاظت و صیانت از اماکن موجود ورزشی اکنون اهمیت ویژه‌ای برای کارگران، ذی‌نفعان و تشکل‌های کارگری دارد. 

کمبود امکانات و اماکن ورزشی نیز همواره یکی از مشکلات و رفع آن از مطالبات کارگران شاغل در استان‌های مختلف کشور بوده است و آن‌طور که معاون اجتماعی و فرهنگی وزارت کار بارها به آن اشاره کرده، این وزارتخانه همواره در تلاش برای توسعه اماکن ورزشی بوده است.

با این وجود، معمولاً در برخی نقاط کشور به ویژه در شهرستان‌ها، درباره کاربری و تملک اراضی و اماکن اختصاص یافته به ورزش کارگری اختلافاتی وجود دارد که مانع از خدمت‌رسانی به کارگران در این حوزه بوده است. 

ورزشگاهی که از کارگران خلع ید شد!

با وجود اهمیت صیانت از اموال کارگران و به ویژه اماکن ورزشی آنان، اخیرا در شهرستان سبزوار زمین و ساختمانی که در دهه‌های گذشته به کارگران برای استفاده ورزشی اختصاص داشته است، دچار مشکلی در زمینه ادعای تملک و کاربری مواجه شده و یکی از دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت کار در شهرستان (اداره سازمان فنی و حرفه‌ای شهرستان) نسبت به آن ادعا داشته است.

این موضوع درحالی است که اداره و بهره‌برداری این مکان ورزش کارگری با اداره کار این شهرستان است با این وجود مقاومت‌هایی در این حوزه از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای شهرستان برای استفاده از این محل برای ورزش کارگری صورت گرفته است.

ابوالفضل یحیی آبادی (عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان خراسان رضوی و دبیر کانون هماهنگی شورای اسلامی کار سبزوار) در این رابطه توضیح می‌دهد: در سال ۱۳۶۸ در شهر سبزوار رئیس اداره کار شهرستان به اداره اوقاف نامه می‌زند و زمینی را برای کاربرد ورزشی به ‌عنوان ورزشگاه کارگری اختصاص می‌دهد.

وی افزود: آن زمان اداره اوقاف و حج و زیارت با اختصاص قطعه زمینی موافقت کرد و طبق قانون فقهی اوقاف،‌ موضوع وقف قابل تغییر نیست و زمین، ساختمان یا هر ابنیه وقفی باید به همان موضوعی که در وقف‌نامه آمده اختصاص یابد. این زمین 2 هزار متری در خیابان ۲۴ متری انقلاب سبزوار به این ترتیب اختصاص می‌یابد. اما طی اشتباه اداره کل کار شهرستان در سال ۷۱-۷۲ این قطعه به فنی و حرفه‌ای خواهران اختصاص می‌یابد. ما بعدها در دهه هشتاد که وارد فعالیت کارگری و تشکلی شدیم، متوجه این موضوع شده و حدود دو دهه برای آزاد شدن این زمین از دست کاربری سازمان فنی و حرفه‌ای تلاش کردیم.

این فعال کارگری تصریح کرد: در دهه هفتاد مسابقات ورزشی هم همزمان با کاربری فنی و حرفه‌ای در این محیط انجام می‌شد. اما به مرور این فعالیت‌ها کاسته شد تا اینکه در سال ۱۴۰۰ با پیگیری‌های ما از سوی اداره کار استان و فرمانداری، قول داده شد که ظرف یکسال به ما زمین را تحویل دهند.

یحیی آبادی اضافه کرد: باوجود وعده داده شده اما سازمان فنی و حرفه‌ای محل را برای بحث ورزش کارگری تحویل نداد. در ادامه نامه‌ای به استاندار نوشتیم و درخواست پیگیری دادیم. اما ایشان که باید نامه را به معاونت امنیتی سیاسی می‌داد آن را به معاونت عمرانی داد و معاونت عمرانی استان نیز به فرمانداری شهرستان ارجاع داد و درنتیجه دستور فرمانداری بازهم توسط مدیرکل فنی و حرفه‌ای سبزوار انجام نشد.

دبیر کانون هماهنگی شورای اسلامی کار سبزوار تاکید کرد: ما گفتیم اداره کار و رئیس اداره کار شهرستان باید از سازمان فنی‌وحرفه‌ای شکایت کند اما در پاسخ به ما جواب دادند که «ما درون یک اداره نهاد و یک وزارتخانه هستیم و نمی‌توانیم از یکدیگر شکایت کنیم!» لذا ما از دادستانی شهرستان حکم تخلیه گرفتیم و دادستان نامه تخلیه را به پلیس داده و نیروی انتظامی هم حکم تخلیه را اجرا کرد، اما برخی از وسایل مجموعه کماکان باقی مانده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای شهرستان هنوز در اختصاص کاربری مطابق با وقف مجموعه (کاربری ورزشی) سنگ اندازی می‌کند؛ زیرا اولاً باقی‌مانده وسایل را تخلیه نمی‌کند و هر روز اقدام به شکایت جدیدی می‌کند تا پروسه تخلیه صورت نگیرد. واقعیت این است که علت مقاومت فنی و حرفه‌ای در واقع وجود یک مجموعه مسکونی نه چندان کوچک به اسم سرایداری محل است که مدیر فنی و حرفه‌ای از آن استفاده می‌کند و آنجا را به محلی نسبتاً لوکس تبدیل کرده است.

مدیران چه می‌گویند؟

هرچند موفق به ارتباط و تماس با فنی و حرفه‌ای شهرستان نشدیم اما اظهارات و مواضع مدیران کل کار شهرستان و معاونان اداره کار استان خراسان رضوی گویای محق بودن کارگران در بهره‌مندی از این مجموعه است.

غلامرضا زارعی (معاون اجتماعی اداره کل کار خراسان رضوی) در این رابطه توضیح داد: مالکیت زمین به صورت وقفی است و مالک اصلی محل مربوطه در سبزوار، اداره اوقاف است و موضوع وقف هم به ورزش کارگری اختصاص دارد.

وی افزود: اداره کل کار تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان متولی بهره‌برداری از مجموعه است و برای بحث ورزش کارگری مجموعه به اداره کار سپرده شده است. اداره کل کار نیز مانند سایر مجموعه‌های ورزشی این استان، بنا دارد که این محل را با تجهیز کافی به ورزش کارگری اختصاص دهد. پروسه تجهیز مجموعه نیز ادامه دارد و بعدازظهرها این مجموعه مورد استفاده کارگران قرار می‌گیرد. 

همچنین محمود یزدی (رئیس اداره کار شهرستان سبزوار) در این ارتباط توضیح داد: فعلا این مجموعه در اختیار اداره کار شهرستان سبزوار است ولی تخلیه کامل توسط مجموعه بهره‌برداری کننده قبلی صورت نگرفته و این موضوع درحال پیگیری است و امیدواریم به زودی به نتیجه رسیده و ورزشگاه به‌طور کامل در اختیار کارگران قرار گیرد. 

به این ترتیب، کارگران در شهر کارگری نشین سبزوار امیدوار هستند باتوجه به وجود انبوه کارگران و حق بیمه‌پردازان سازمان تامین اجتماعی در این منطقه، بتوانند از امکانات مختلف از جمله مجموعه‌های اختصاص یافته به حوزه اجتماعی به ویژه ورزش کارگری استفاده کنند و با روند پیشرو توقع از مدیران محلی و مدیران حوزه وزارت کار این است که کارگران را در این موضوع یاری کنند.

از آنجا که طبق بررسی‌های خود مجموعه‌های اجتماعی و فرهنگی وزارت کار، ورزش کارگری از عوامل یاری کننده جامعه کارگری در مقابل آسیب‌های اجتماعی متعدد در این بخش (از جمله اعتیاد و...) است، به نظر می‌رسد اهتمام در این عرصه می‌تواند یاری بخش خود وزارتخانه در مدیریت امور مربوط به رسالت‌های وزارت کار باشد.

ورزشگاه کارگران سبزوار به کارگران برخواهد گشت؟

ورزشگاه کارگران سبزوار به کارگران برخواهد گشت؟

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز