اعتراض اپراتورهای شرکتی برق به تبعیض/ وزارت نیرو بازهم وعده داد
کارگران اپراتور (بهرهبرداران) شرکتی پستهای انتقال و فوق توزیع کشور از اختلاف دستمزد، پاداش و مزایای بین خود و کارکنان رسمی این شرکت انتقاد کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران اپراتور (بهرهبرداران) شرکتی پستهای انتقال و فوق توزیع برق شاغل در سراسر کشور خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی هستند.
به ادعای این کارگران، اختلاف زیادی در حقوق این کارگران که زیرمجموعه شرکت پیمانکاری کار میکنند با کارگران رسمی وجود دارد؛ آنها میگویند: ما خواستار دریافت حقوق قانونی هستیم که کارکنان رسمی دریافت میکنند.
آنها اظهار داشتند: تعداد کارگران اپراتور (بهرهبرداران) شرکتی پستهای انتقال و فوق توزیع برق کشور، دستکم به ۴ تا ۵ هزار نفر میرسد. این کارگران برخلاف نیروی کار رسمی از برخی مزایایی قانونی و خدمات عرفی و رفاهی محروم هستند.
این کارگران گفتند: ما شرکتیها بسیار کمتر از رسمیها درآمد داریم. وقتی در یک محیط و کارگاه کار میکنیم و میبینیم که رسمیها از انواع مزایای مزدی و رفاهی بسیاری بهرهمند هستند ولی ما هیچ کدام از این مزایا را نمیگیریم، با وجود این همه تبعیض چه انگیزهای برای کار کردن داریم؟
به گفته یکی از کارگران، فاصله دریافتی یک کارگر شرکتی با یک کارگر رسمی که در یک کارگاه کار میکنند حداقل حدود ۱۰ میلیون تومان است. این درحالیست که سایر کارگران پیمانی با عناوین شغلی اپراتور در پستهای برق انتقال و فوق توزیع با میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کاری کمترین دریافتی را در بین دیگر کارگران دارند.
این کارگر گفت: سالهاست به همراه همکارانم تحت مسئولیت یک شرکت واسطهای مشغول کار هستم. در این بین برخی شرکتها که به بهانه تامین نیرو هیچ نقشی در ارائه خدمات ندارند چرا باید به واسطه کار کارگران (با کسر هر ماه میلیونها تومان) به سودهای کلان دست پیدا کنند؟
به گفته وی؛ با توجه به این مسئله که به کار گیری آنها از طریق برگزاری آزمون و مصاحبه علمی بوده و از طرفی مسئول مستقیم کار سازمان برق منطقهای است وجود شرکتهای واسطه و عدم برخورداری از حقوق و مزایا و امتیازات همسان با همکاران قرارداد معین با حجم کار یکسان فضایی ناعادلانه بوجود آورده است.
او با بیان اینکه ما خواهان حذف پیمانکاران وعقد قرار داد مستقیم با برق منطقهای وزارت نیرو هستیم؛ تصریح کرد: چندین سال است به دنبال وصول مطالبات خود دست به اعتراض صنفی زدهایم که آخرین آن روز گذشته (۲۸ مهر ماه) مقابل ساختمان وزارت نیرو برگزار شد.
به گفته وی؛ به دنبال تجمع روز گذشته، نمایندگانِ اپراتورها با تعدادی از مسئولان وزارت نیرو ازجمله معاونت تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو جلسهای برگزار کردندکه در نتیجه وعدههای داده شده کارگران موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.