تشریح برنامههای هفته کارگر ازسوی معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کار:
تلاش برای تعطیلی روز کارگر و اصلاح سه ماده قانون کار برای تشویق فرزندآوری
در سال جاری با تعامل گروههای کارگری و تشکلهای صنفی و حتی تشکلهای کارفرمایی تلاش کردیم تا به کلیه واحدهای فعال اقتصادی اعلام و ابلاغ کنیم که این روز تعطیل است و حتی اگر قرار است واحدی گشوده باشد، باید در این روز به اجرای برنامههای فرهنگی به جای کار اختصاص یابد که امیدواریم در این حوزه به توفیق برسیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری محمد چکشیان (معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس ستاد اجرایی هفته کارگر) صبح امروز در ساختمان شماره دو وزارت کار، با هدف ارائه برنامهها و اقدامات این وزارتخانه در این هفته برگزار شد.
چکشیان در ابتدای این نشست، با اشاره به این برنامهها اظهار کرد: ما با فراخوان جشنواره کارگری امتنان در سال گذشته با هشت میلیون پیامک به کارگران کار هفته کارگر را شروع کردیم. ۲۶ کارگر منتخب در این فضا در چهارچوب این جشنواره با حضور رئیس جمهور مورد تقدیر و تشویق قرار میگیرند.
وی با اشاره به تشکیل ۹ کمیته در وزارت کار برای بزرگداشت هفته کارگر گفت: در تعامل با وزارت کشور، مدیرکلهای استانی وزارت کار و استانداران و شهرداریها و… همه دستگاهها با ما در برگزاری بزرگداشت این هفته همکاری خواهند کرد.
معاون وزیر کار ادامه داد: ما در روز سهشنبه صبح فردا در حرم مطهر امام راحل(ره) بنای تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی را داریم و پس از آن طبق خبری که اعلام خواهد شد، دیدار ۲ هزار نفر از کارگران با رهبر انقلاب را در تهران خواهیم داشت. سخنرانی وزیر کار در نمازجمعه تهران و حضور مدیران استانی ما در نطق خطبههای نماز جمعه استانها را نیز داریم.
چکشیان ادامه داد: ما اهدای نشان اقتصاد مقاومتی را در روز شنبه داریم و روز یکشنبه ۹ اردیبهشت نیز دیدار با زنان کارگر در یکیاز کارخانهها با حضور وزیر کار را داریم. در اکثر کارخانجات بزرگ مراسم جشن و بزرگداشت با کمک تشکلهای کارگری و بسیج کارخانجات را تدارک دیدهایم.
معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کار تصریح کرد: هشتگ «پای کار ایرانیم» به عنوان هشتگ اختصاصی معرفی شده به مناسبت هفته کارگر معرفی شده است. در روز پنجشنبه ششم اردیبهشت نیز روز کارگر و فرهنگ مهارت آموزی نام گرفته و جمعه هفتم اردیبهشت به نام روز کارگر و تامین اجتماعی و تکریم بازنشستگان نام گرفته است.
وی تاکید کرد: برنامه ورزش کارگران در محوطه کارخانجات و همچنین معرفی کارگران نمونه در استانها از برنامههای استانی ماست. همایشهای خانوادگی و در داخل و خارج محیط کار با برنامههای فرهنگی و مفرح از جمله اقدامات صورت گرفته در این هفته است.
معاون وزیر کار تاکید کرد: دیدار با خانواده شهدای جامعه کارگری و همچنین جلسات بحث پیرامون مباحث کارگری از جمله این برنامهها در سال جاری است.
چکشیان اضافه کرد: مجموعههای ورزشی جامعه کارگری در دوران کرونا دچار رکود شده بود که در این هفته با روند احیای این مجموعهها مواجه هستیم که بابت این از مسئولین حوزه ورزش کارگری تشکر میکنیم.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودهاند که تولید کلید حل بسیاری مشکلات ماست و کلید تولید از نظر ایشان در سال جاری مشارکت مردم در این امر است. مهمترین موانع تولید ما بنابر نظر رهبری مانع فرهنگی است و ارتقای مفاهیمی مثل مسئولیتپذیری و مشارکت جویی باید در این راستا باید انجام شود. ما به همین سبب اولین جشنواره اتقان را برای ترویج فرهنگ کار برای اولین بار در سال گذشته شروع شد. اولین کنفرانس علمی فرهنگ کار نیز به همین سبب در سال جاری در دستور کار قرار دادیم.
چکشیان با بیان تاسیس ستاد جوانی جمعیت در وزارت کار به ریاست وزیر تعاون گفت: ما کمک ستاد ملی جوانی جمعیت ما اقدامات گستردهای در همین راستا اقدام کردیم. در این راستا طرحهای حمایت از مادران و فرزندان نیز مانند طرح یسنا را در وزارت کار اجرا کردیم.
وی افزود: قرارگاه ایمنی و بهداشت کار نیز در همین یک ماه اخیر در حوزه معاونت روابط کار فعال شده است که در حوزه افزایش فرهنگ و دانش ایمنی میان کارگران و کارفرمایان فعالیت میکند. خانههای بهداشت کارگری نیز فعال هستند و ۱۰ هزار ایستگاه بهگر و خانه بهداشت کارگری در دو سال و نیم اخیر ایجاد کردیم که در حوزه روانشناختی و ترک اعتیاد به صورت قوی ظاهر شدند که با مشارکت وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی پیش برده شده است.
معاون وزیر کار تاکید کرد: ما در حوزه گسترش فرهنگ کار بیش از ۸۴۰۰ نفر ساعت اردوی ترویجی برای دانش آموزان دبیرستانی نیز طی سال گذشته اجرا کردیم. همچنین از فیلمهای دارای مضمون کارگری در چهارچوب یک جشنواره تقدیر کردیم و این جشنواره را در حوزه کتاب نیز در سال گذشته تسری بخشیدیم.
وی با اشاره به موضوع تعطیلی روز کارگر طبق ماده ۶۳ قانون کار گفت: ما در سال جاری با تعامل گروههای کارگری و تشکلهای صنفی و حتی تشکلهای کارفرمایی تلاش کردیم تا به کلیه واحدهای فعال اقتصادی اعلام و ابلاغ کنیم که این روز تعطیل است و حتی اگر قرار است واحدی گشوده باشد، باید در این روز به اجرای برنامههای فرهنگی به جای کار اختصاص یابد که امیدواریم در این حوزه به توفیق برسیم.
در پایان هادی بهداد (مدیرکل آسیبهای اجتماعی وزارت کار) با اشاره به سه مورد اصلاح قانون کار در هفته کارگر گفت: برای حمایت از ازدواج و فرزندآوری بحث تبصره عدم امکان اخراج مادران در ماده ۲۷ قانون کار و بحث آوردن فرزندآوری در قانون کار برای ایجاد حق مهدکودک و مرخصی زایمان کافی نیز در قانون کار مطرح است. ضمن اینکه بحث کاهش ۷۲۰ روز لازم برای استفاده از حق اولاد طبق ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی نیز باید اصلاح شود. همچنین بازگشت به کار و درمان کارگران معتاد در سند جامع مبارزه و پیشگیری از اعتیاد جامعه کار و تولید مطرح شده است.
وی در این رابطه به اقداماتی در حوزه مبارزه با اعتیاد در منطقه عسلویه، معادن شرق کشور و سایر واحدها اشاره کرد.