خبرگزاری کار ایران

درخواست برای بازگشایی معدن «بوکسیت تاش» بعد از ۴سال تعطیلی

درخواست برای بازگشایی معدن «بوکسیت تاش» بعد از ۴سال تعطیلی
کد خبر : ۱۴۳۹۷۴۶

تعدادی از کارگران بیکار شده معدن بوکیست تاش شاهرود خواستار تسریع در رفع مشکلات و بازگشایی این واحد معدنی هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران بیکار شده معدن بوکیست تاش شاهرود به نمایندگی از سایر همکاران خود در این واحد تولیدی، خواستار تسریع در حل مشکلات و رفع موانع راه‌اندازی این واحد تولیدی برای بازگشت به کار شدند.

یکی از کارگران معدن بوکیست تاش شاهرود در تشریح مشکلات این واحد تولیدی گفت: معدن بوکیست تاش شاهرود که در استان سمنان واقع شده، یکی از پنج معدن بوکسیت کشور است که بیش از یک سوم ذخایر بوکسیت ایران را دارد اما از حدود ۴سال پیش به دلیل مشکلات زیست محیطی تعطیل، و کارگران آن بیکار شدند. در حال حاضر کارگران قدیمی و شمار زیادی از جوانان جویای کار در معدن در انتظار بازگشایی کارخانه هستند.

وی با بیان اینکه مسئولان استانی وعده از سر گیری فعالیت این معدن را داده‌اند، در ادامه افزود: این معدن قرار بود اشتغال جوانان منطقه را فراهم کند اما در حال حاضر چهار سال از موعد بازگشایی دوباره آن گذشته و هنوز این اتفاق نیفتاده است.

این کارگر افزود: عمده مشکل این واحد معدنی مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی است که از قرار معلوم ادامه فعالیت این معدن با مخالفت دوست‌داران محیط زیست روبرو شده است و دولت باید راه کاری پیدا کند تا مشکلات برطرف شود. اما به نظر می‌رسد مسئولان شهرستانی و مدیران این واحد معدنی پیگیری لازم را برای شروع به کار دوباره آن انجام نداده‌اند.

وی گفت: معدن تاش که یکی از مهم‌ترین مراکز استخراج بوکسیت در این حوزه محسوب می‌شود، در زمان فعالیت سالانه ۴۰۰هزار تن تولید داشت و قرار بوده ظرفیت تولید آن افزایش پیدا کند اما مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی که تبعات اجتماعی نیز داشت، موجب تعطیلی معدن و بیکاری کارگران آن شده است.

این کارگر با ابراز تاسف از بی‌توجهی مسئولان وقت برای راه‌اندازی این این واحد معدنی، افزود: خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیرا برخی مسئولان استانی برای بازگشایی معدن بوکسیت تاش انجام داده‌اند، در حالی منتظر بازگشایی این واحد معدنی هستیم که در هر سال یک و نیم میلیون تن آلومینا که از فرآوری بوکسیت (مواد اولیه تولید آلومینیوم) است به ازای هر تن ۵۰۰ دلار وارد کشور می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز