با صدور قطعنامهای؛
فعالین کانونهای بازنشستگان تامین اجتماعی مازندران خواستار بازنگری در برنامه هفتم توسط شورای نگهبان شدند
در قطعنامه پایانی اردوی سالیانه اعضای هیأت مدیره کانونهای کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی مازندران با انتقاد از قانون هفتم که تهدیدی برای حقوق بیمه شدگان و تضییع حقوق آنان است، از مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان خواسته شده در آن بازنگری داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دومین روز از دوازدهمین اردوی سالیانه اعضای هیأت مدیره کانونهای کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی مازندران امروز در کرمانشاه برگزار شد.
در پایان این مراسم قطعنامه قرائت شد.
در متن این قطعنامه آمده است:
«با درود به روان تابناک ائمه معصومین خاصه حضرت صدیقه طاهره که این اردو مقارن با سالروز شهادت ایشان برگزار گردید؛ همچنین به روان تابناک همه شهیدان و آرزوی علو درجات برای امام راحل و سلامتی رهبر معظم انقلاب، خداوند منان را شاکریم که در مسیر خدمت به بازنشستگان عزیز عضو کانونهای بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستانهای استان مازندران، فرصتی یافت شد تا همه باهم در دیدار و جمعی صمیمی، متحد و یک دل و یکصدا در کنار هم در غربیترین سرزمین میهن اسلامی؛ استان مقاوم کرمانشاه؛ به اندیشیدن و چاره جویی برای پیمودن طریق درست مطالبهگری حقوق در معرض خطر و تحدید قشر نجیب و شرافتمند بازنشستگان، با هم نوایی و فریادی رسا پیام خواستههای خود را در قالب این قطعنامه خلاصه شده به شرح ذیل به گوش مسئولین مربوطه رسانده و به جد پیگیر محقق شدن آن در آینده با استفاده از روشها و راههای قانونی، مطالبهگری خواهیم کرد.
چنانچه با بی توجهی به این خواستههای بحق مواجه شویم، قطعاً از ظرفیت نهایی خود یعنی اصل 27 قانون اساسی، پیگیریهای خود را ادامه خواهیم داد و البته عواقب بی توجهی مسئولین مربوطه به این خواستههای بحق و منطبق با قانون و شرع مقدس را از باب اهمال کاری و ترک فعل و قصور و تقصیرات، متوجه آنان میدانیم.
بدواً لازم و ضروری است که پیام نوع دوستی و حمایت خود را نسبت به مردم مجاهد و مبارز و دلاور پرهمت غزه ابراز کرده، انزجار و نفرت خود را نسبت به سران خیانتکار، جنگ طلب و غاصب صهیونیسم اعلام کرده، از تمام اتحادها و کنفدراسیونهای کارگری و بازنسشتگی جهانی، دعوت به اعلام مواضع علیه رژیم صهیونیستی و کمک به مردم مظلوم غزه میکنیم و اما آنچه را که ما در قالب این قطعنامه خواهانیم عبارتند از:
1. انقلاب اسلامی و ارزشهای عرضه شده آن را میراث گرانقدر الهی شهیدان میدانیم، زندگی عزتمندانه بدون تسلیم شدن در مقابل زورگویی استکبار، علی رغم همه مصائب و مضایقی که در این راه بر ما تحمیل شده، مورد افتخار ما بوده و همچنان "فستقم کما اٌمرت" حمایت خود را از آن اعلام و پیروی خود را از خط امام راحل و پیروی از منویات رهبری معظم انقلاب اعلام و انزجار خود را از هر حرکت ضدآرمانی این انقلاب و عملی که منتهی به نارضایتی آحاد طبقات جامعه بویژه اقشار همیشه حاضر در صحنه کارگر و بازنشسته، از ناحیه مسئولین و متولیان امور به عمد یا غیرعمد گردد را ابراز داشته.
براین اساس شرکت در راهپیمایی 22 بهمن امسال و از آن مهمتر شرکت در انتخابات اسفند ماه را از باب مقابله و پاسخگویی به یاوه گویی استکبار و مزدوران آن در دفاع از حقوق حقه کشور محبوب خود در عرصه بین المللی لازم و ضروری میدانیم.
2. برنامه توسعه هفتم که باید با ملاحظه و نگاه به سند چشمانداز و قوانین بالا دستی و منویات رهبری معظم در حمایت از اقشار آسیب پذیر و مزدبگیر تدوین میشد، با دیدی سطحی که معارضه جدی با حقوق اساسی مردم بویژه بیمه شدگان و بازنشستگان و بطور کلی اقشار آسیب پذیر دارد، تدوین شد، بویژه در موضوعاتی چون:
الف: افزایش طول دوره بیمه پردازی بیمه شدگان که خلاف عقد قرارداد فی مابین طرفین بیمه گذار و بیمه گر و دخالت در امور خصوصی مردم است.
ب: عدم اهتمام جدی به امور معیشت کارگران و بازنشستگان و فقدان ضمانتهای جدی برای اجرای برنامه تامین اجتماعی جامعه، بویژه جبران عقب ماندگی حق وحقوق بازنشستگان و کارگران در مقیاس با رشد افسار گسیخته تورم.
ج: ایجاد فضای قانون گریزی و دور زدن قوانین مصوب و از خاصیت اجرایی انداختن اصول قانون اساسی و قوانینی چون کار و تامین اجتماعی.
د: ایجاد زمینه بیشتر برای قوه مجریه در دخل و تصرف در اموال و منابع سازمان تامین اجتماعی، م توان اشاره کرد.
لذا ضمن اعلام نگرانی از روند تدوین و تصویب این قانون که فراهم کننده تهدید بیشتر حقوق بیمه شدگان و تضییع حقوق آنان است، از مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای محترم نگهبان مصرانه خواهان اصلاح این قانون تا حد گنجاندن مفادی برآن که موجب امیدواری جامعه بزرگ بازنشستگی و کارگری برای فردایی بهتر و رفع نگرانیهای فراگیر که هم اکنون نیمی از جمعیت کشور را دچار تشویش خاطر کرده است، هستیم.
3. وضع درمان بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی بسیار نگران کننده است، از رواج و توسعه زیر میزگیری در مراکز درمانی و یا طرف قرارداد مدیریت درمان گرفته تا کمبود داروهای پرمصرف برای بیماریهایی چون فشارخون، قلبی، پروستات و قند و چربی خون و نظایر آن بعلاوه نبود و یا کمبود درمانگاهها در شهرهایی با جمعیت بیمه شده قابل ملاحظه و ترددهای پرخطر و هزینه بر بیمه شدگان بویژه بازنشستگان سالخورده بیمار تا مراکز درمانی شهرهای همجوار از جمله شهرهای شیرگاه، فریدونکنار و کلاردشت، درکنار پرداخت هزینههای مضاعف برای بیمه تکمیلی، که با در تنگنا قراردادن بازنشستگان در امور درمان از جیب آنان بیرون کشیده میشود.
از آن بدتر وضع نوبت دهی در روند درمان و رفتار ارباب منشانه بعضی از مدیران و عوامل مرتبط در مدیریت درمان، این بخش از ارائه دهنده خدمات سازمان را به جای رفاه به جفا مبدل ساخته است، لذا از مدیریت محترم سازمان تامین اجتماعی خواستار برخوردی جدی با رواج و توسعه یافتگی این وضع آزاردهنده در حوزه درمان هستیم.
4. قوانین کار و تامین اجتماعی صرفاً با فلسفه وجودی حمایت و معاضدت از بیمه شده اعم از کار و بازنشسته تدوین و تصویب یافته است، لذا مصدر اجرایی این قوانین مهم با مشمولیت فراوانی بیش از نیمی از جمعیت یعنی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی باید از فردی دانا و دلسوز و متعصب به اجرای قوانین بعنوان وزیر آن برخوردار باشد.
این پذیرفته نیست و محل انتقاد جدی است که وزیر محترم مجری قانون کار و تامین اجتماعی، بی مهابا و علناً با موضع گیری در مقابل نص صریح ماده 41 قانون کار که افزایش مزد را متناسب با تورم حاکم بر جامعه ضروری میداند، تمام قد بایستند و بگویند افرایش مزد تورم زا است. این در حالی است که قانون چیزی دیگر میگوید بعلاوه جامعه آماری و مستندات اقتصادی بر خلاف این اظهارات است.
لذا با یادآوری آقای وزیر به لزوم رعایت قانون، از ایشان میخواهیم بیش از این بر نارضایتی جمعیت بزرگ بیمه شده و بازنشستگان دامن نزده و اگر به فکر ما نیستند لااقل به فکر عاقبت و آخرت خود باشید.
جا دارد یادی شود از شهید رجایی که جداً جای او و اندیشهاش در این میان خالی است، خدایش بیامرزد که عاقبت بخیر از میان امت به دیار باقی شتافت.
5. اگرچه مدیریت محترم سازمان تامین اجتماعی طی سنوات اخیر اعلام ارادهای برای سامان دهی و بهبود امور در راستای رفع کمبودها و کاستیها در ارائه خدمات به بیمه شدگان کرد و بعضاً هم حالت اجرایی بخود گرفت، از همه مسئولین بویژه وزیر محترم کار خواهان توجه جدی به برنامههای ایشان در این راستا و حمایت از ایشان هستیم.
با این وجود از سر دلسوزی در حق اموال خود که به امانت در ید مدیران سازمان قرار دارد خواهان:
الف: برنامه ریزی و حرکت جدی حقوقی با توسل به مراجع قضایی یا اتخاذ تدابیری قابل حصول نتیجه دیگر برای وصول اصل مطالبات سازمان و سود مرکب تاخیر تادیه و دیرکرد آن اقدام کند.
ب: نسبت به بهبود وضع درمان و مساعدت در پرداخت صد در صدی مبالغ مربوط به بیمه تکمیلی اقدام کرده و برنامهای توسعهای در جهت امور رفاهی بازنشستگان و بهرهمند کردن بیمه شدگان از مراکز رفاهی سازمان در سطح شهرستانهای کشور تدوین و عملیاتی کند.
ج: نسبت به رفع تبعیض در نظام پرداخت بین بازنشستگان از کارمندان خود و بازنشستگان با بیمه پردازی غیرهمکار اقدام کرده با تدوین دستورالعملی محکم جهت جلوگیری از برخوردار شدن افراد با سند سازیهای صوری ناشی از طلاق از مستمری سازمان همچنین استفاده از فعالان در حوزه بازنشستگی و کارگران در اداره امور مدیریتی یا نظارتی کارخانجات تحت تملک سازمان (شستا) اقدام کنند.
و: اکنون بانک رفاه کارگران تنها بانک کشور در ارائه خدمات قرض الحسنه هرچند با مبالغ کم در حق بازنشستگان است، مع الوصف سختی غیر قابل تحمل اداره امور معاش خانوار بازنشسته در این وضع سخت اقتصادی بر حجم تقاضای وام قرض الحسنه افزوده است که فقدان اعتبار کافی در این خصوص موجبات دلخوریهای فراوانی بین بازنشستگان و هیات مدیره کانونها میشود.
لذا ضمن تشکر از مدیران بانک رفاه از وزیر کار و مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی خواهان مداخله در این مورد و اخذ تسهیلات ویژه از بانک مرکزی برای بانک رفاه و تخصیص آن به بازنشستگان هستیم.
اعضای هیأت مدیره کانون استان و هیأت مدیره و بازرسین کانونهای شهرستانهای مازندران»
امروز آخرین روز برگزاری اردوی 2 روزه اعضای هیأت مدیره کانونهای کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان مازندران در هتل پارسیان استان کرمانشاه است.