مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی:
از توسعه فعالیتهای ورزشی برای بازنشستگان حمایت میکنیم
میرهاشم موسوی گفت: سازمان تأمیناجتماعی باید با رویکرد حفظ سلامت بازنشستگان که سرمایههای اجتماعی کشور هستند، همه را درگیر حوزه ورزش و سلامتی کند.
به گزارش ایلنا، میرهاشم موسوی (مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی) در مراسم اختتامیه مسابقات نهایی المپیاد ورزشی بازنشستگان در گروه بانوان که در شهر ارومیه برگزار شد، با اشاره به حضور حدود ۵ هزار بازنشسته در این المپیاد گفت: برای مشارکت و حضور بازنشستگان در المپیاد ورزشی هیچ محدودیتی وجود ندارد و انتظار داریم در دورههای بعدی، تعداد شرکتکنندگان با همکاری کانونهای بازنشستگی و تأمیناجتماعی استانها افزایش قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: سازمان تأمیناجتماعی بیش از چهار میلیون بازنشسته و مستمریبگیر تحت پوشش دارد که باید با رویکرد حفظ سلامت این جامعه فرهیخته که سرمایههای اجتماعی کشور هستند، همه را درگیر حوزه ورزش و سلامتی کنیم. سازمان تأمیناجتماعی از توسعه فعالیتهای ورزشی در بین بازنشستگان حمایت میکند و بازنشستگان ورزشکار ما نشان دادند که با افزایش سن، سستی و تنبلی در کار نیست. اگر بستر فراهم شود و مقدمات را برای بازنشستگان فراهم کنیم، این فضا میتواند به دستاورد بزرگی تبدیل شود.
میرهاشم موسوی در این مراسم گفت: در همه کشورها و جوامع، یکی از مؤلفههای مهم تأثیرگذار در ارتقای رفاه عمومی، توجه به نشاط اجتماعی به ویژه برای سرمایههای اجتماعی جامعه یعنی سالمندان و بازنشستگان آن جامعه است.
مدیرعامل تامین اجتماعی ادامه داد: همه مدیران و همه دستگاهها باید برای ارتقا و رشد جامعه، در مسیر ایجاد نشاط و سلامت اجتماعی و وضعیت مطلوب برای اقشار مختلف بهویژه بازنشستگان تلاش کنند و در این خصوص، تأمیناجتماعی ذاتا وظیفه دارد که برای بازنشستگان تحت پوشش خود هر آنچه بتواند در ارتقای وضعیت سلامت و رفاه و نشاط اجتماعی آنان انجام دهد.
وی تصریح کرد: شهادت میدهم که در این دولت در تمامی جلسات مربوط به حوزه بازنشستگان که در هیئت دولت و در وزارت رفاه برگزار شده، همیشه رئیسجمهور محترم، معاون اول محترم و وزیر محترم، بر توسعه خدمات به بازنشستهها تأکید داشته و دارند. رویکرد توسعه خدمت این دولت، انگیزه و روحیه ما را در سازمان تأمیناجتماعی برای تلاش بیشتر در جهت ایجاد بستر توسعه خدمات چندین برابر میکند. توسعه خدمت در این دولت مشهود است و هر چند در این مسیر چالشها و مشکلات زیادی هم داشتهایم اما همیشه توسعه خدمت به بازنشستگان در اولویت بوده و هست.
موسوی همچنین با اشاره به برخی دستاوردهای سازمان تأمیناجتماعی طی دو سال و نیم گذشته گفت: در اوایل دولت که ما صندوق تأمیناجتماعی را تحویل گرفتیم، این صندوق ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار بود. ولی امروز با افتخار اعلام میکنیم که با تلاش فرزندان و خواهران و برادران شما در سازمان تأمیناجتماعی، مبلغ ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی که از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ برای پرداخت حقوق ایجاد شده بود و هزینه مالی سالانه آن برای صندوق به حدود ۲۳ تا ۲۴ هزار میلیارد تومان بالغ میشد، با همراهی و حمایت رئیس جمهور محترم و همکاری بینبخشی همه قوا کاملاً تسویه شده است.
وی افزود: در اوایل شروع به کار این دولت، در تأمیناجتماعی هر ماه ۲۶ تا ۲۷ هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت میشد و هر ماه برای پرداخت حقوق، پنچ تا شش هزار میلیارد تومان کسری وجود داشت که ناچار از استقراض از بانک برای تأمین منابع بودیم؛ اما امروز به لطف خدا با تلاشهای این دولت، هفت ماه از سال را گذراندهایم و هر ماه بین ۴۱ تا ۴۳ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری میپردازیم بدون این که ریالی کسری نقدینگی داشته باشیم.
وی با اشاره به مشارکت بیش از پنج هزار ورزشکار در این مسابقات گفت: برای ما این عدد اصلاً رقم قابل قبولی نیست و رقم مشارکتکنندگان در مسابقات ورزشی بازنشستگان باید به یک میلیون نفر برسد. ما چهار میلیون نقر بازنشسته و مستمریبگیر تحت پوشش داریم و باید شرایطی را فراهم کنیم که همه این جامعه به ورزش و سلامتی توجه داشته باشند. سلامت با رویکرد پیشگیری حتماً بهتر از درمان است. بازنشستگان به درستی و بهحق، دغدغه درمان و بیمههای تکمیلی را دارند ولی با توجه بیشتر به ورزش در این قشر، میتوانیم از ایجاد و تشدید بسیاری از مشکلات جسمانی جلوگیری کنیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: بهتر است که هزینهای که صرف درمان میشود، از قبل برای سلامتی هزینه کنیم و نشاط اجتماعی را افزایش بدهیم. البته برای توسعه ورزش بازنشستگان باید امکانات بیشتری فراهم شود. ما هیچ محدودیت و مشکلی در توسعه خدمات ورزشی برای بازنشستگان نداریم. باید کانونهای بازنشستگان و مدیران استانی ما همکاری کنند و از همه ظرفیتهای استانی و شهرستانها استفاده کنیم تا همه چهار میلیون نفر بازنشسته تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی را درگیر ورزش و سلامتی کنیم. بازنشستگان ورزشکار ما نشان دادند که با افزایش سن، سستی و تنبلی در کار نیست. اگر بستر فراهم شود و مقدمات را برای بازنشستگان فراهم کنیم، این فضا میتواند به دستاورد بزرگی تبدیل شودو شاید حتی در آینده بتوانیم ورزشهای بازنشستگان را در سطح جهانی برگزار کنیم.
احمد اسفندیاری، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمیناجتماعی نیز در آیین اختتامیه المپیاد ورزشی بازنشستگان تأمیناجتماعی در گروه بانوان، با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره ۱۲ هزار شهید خطه آذربایجانغربی، از ورزشکاران مشارکتکننده در این رویداد ورزشی قدردانی کرد.
وی گفت: بیش از پنج هزار ورزشکار بازنشسته در سطح کشور در این المپیاد شرکت کردند که تعداد ۱۲۵۰ ورزشکار، در دو گروه خواهران و برادران به مرحله پایانی رسیدند.
اسفندیاری از اعضای هیئتمدیره کانونهای بازنشستگی کشور به خاطر همراهی و همکاری در برگزاری این مسابقات تشکر کرد و گفت: ما محدودیتی برای مشارکت بیشتر بازنشستگان در مراحل مقدماتی نداریم و از کانونهای بازنشستگی میخواهیم برای دورههای بعد بازنشستگان را به مشارکت جدیتر در این رقابتها تشویق و ترغیب کنند.
وی با اشاره به اهمیت ورزش در سلامت بازنشستگان گفت: ترویج ورزش در میان بازنشستگان، در عمل اقدامی در جهت پایداری صندوق است چراکه یکی از راههای کنترل مصارف در صندوق تأمیناجتماعی این است که برای حفظ و ارتقای سلامت بازنشستگان، در ورزش بازنشستگان سرمایهگذاری کنیم.