نشست وزیر کار لبنان و رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای:
اعزام مربیان آموزش فنی ایرانی به لبنان از سال جاری
حسینینیا گفت: ایران تجربیات و دستاوردهای موفق ۷۰ساله در زمینه توانمندسازی نیروی انسانی دارد که با کمال میل در اختیار کشور دوست و همسایه لبنان قرار میدهد.
به گزارش ایلنا، غلامحسین حسینی نیا (معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای)، در نشست با مصطفی بیرم، وزیر کار لبنان، بیان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، تجربیات و دستاوردهای موفق ۷۰ساله در زمینه توانمندسازی نیروی انسانی دارد که با کمال میل در اختیار کشور دوست و همسایه لبنان قرار میدهد.
معاون وزیر کار در پاسخ به سؤال وزیر کار لبنان، مبنی بر آموزشهای مهارتی، توسط چه نهادی در ایران ارائه میشود، اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفهای در ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان اصلیترین سازمان غیررسمی در ارائه آموزشهای مهارتی در کشور محسوب میشود و البته نهادهای مختلفی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت جهاد و… در مسیر توسعه آموزشهای مهارتی این سازمان را یاری میکنند؛ ولیکن آموزشهای مهارتی بر اساس استانداردهای سازمان، توسط نهادهای مذکور ارائه میشود و سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای و ارائه گواهینامه مهارت توسط سازمان صورت میپذیرد.
وی با اشاره به ۶۵۰ مرکز آموزش دولتی و ۶۵۰۰ استاندارد شغل و شایستگی در سازمان، اذعان داشت: آموزشهای مهارتی که هزینه بر و گران میباشد در مراکز دولتی به صورت رایگان و در ۲۰ هزار آموزشگاه آزاد با هزینه مصوب و با تبعیت از استانداردهای آموزشی زیر نظر سازمان ارائه میشود و در پایان دوره آموزشی سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای و ارائه گواهینامه توسط سازمان انجام میشود.
وی طرح آموزش در محیط کار واقعی و آموزش در جوار و بین کارگاه را از تجربیات موفق این سازمان خواند و بیان داشت: ما در کشور ایران، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی فعال در کشور داریم که حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد از این واحدهای صنفی قابلیت ورود در این طرح را دارند که کارآموز بپذیرند و یک مهارتی را کامل یاد بگیرند.
وزیر کار لبنان، در ادامه با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای ایران، نیازهای آموزشی بازار کار این کشور را به نحو احسن مرتفع میکند، تصریح کرد: این سازمان در عین سختیهای فراوان که در ارائه آموزش دارد، انعطاف فراوانی در ارائه آموزشهای مهارتی بر طبق استانداردهای تعیین شده دارد.
«مصطفی بیرم» با اشاره به اوضاع نابسامان آموزشهای فنی و حرفهای در کشور لبنان، گفت: در کشور لبنان نیازمند ارائه آموزشهای مهارتی کوتاه مدت و سر و سامان دادن بر طبق استانداردهای آموزشی در بخش دولتی و خصوصی هستیم.
وی از فرهنگ مصرف گرانه به عنوان بحران این دو سال اخیر در کشور لبنان یاد کرد و بیان داشت: ما درصدد آن هستیم که فرهنگ تولید و خوداتکائی را در این کشور گسترش دهیم.
وزیر کار لبنان، با اشاره به تجربیات گردشگری، آشپزی، هتلداری و… با توجه به ظرفیتهای این کشور، اعلام داشت: علیرغم بحران اقتصادی لبنان، در زمینه گردشگری، ارتباطات و مهارتهای نرم دارای تجربیات خوبی است که با کمال میل در اختیار کشور ایران قرار میدهیم.
وی خاطرنشان ساخت: کشور ایران به لطف تدبیر و دوراندیشی مقام معظم رهبری با توجه به درنظر گرفتن شعار سال سیاست رشد تولید و مهار تورم را دنبال میکند که متأسفانه فرهنگ مصرف گرایی در کشور لبنان رواج یافته است.
«مصطفی بیرم» با اشاره به صبر کشور لبنان در مبارزه با اسرائیل، اظهار داشت: کشور لبنان به دنبال آموزشهای مهارتی کوتاه مدت با توجه به تغییرات تکنولوژی در جهان و هوش مصنوعی میباشد.
در پایان این نشست، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ایران، ۶۵۰۰ استاندارد آموزشی این سازمان را به عنوان گنجینهای ارزشمند برشمرد و از اهداء سخاوتمندانه ۱۰۰۰ استاندارد شغل و شایستگی صنایع دستی و ۱۲۰۰ استاندارد دانش بنیان به کشور دوست و هم پیمان لبنان با توجه به نیاز بازار کار این کشور خبر داد.
بر اساس این گزارش، اعزام مربی به منظور اجرای دورههای تخصصی آموزش مربیان و مهارت آموزان، برگزاری مسابقات مشترک مهارت، برگزاری اردوهای تخصصی برای کارشناسان و رقابت کنندگان اعزامی به مسابقات جهانی مهارت، مشاوره و تبادل اطلاعات فنی در زمینه سنجش مهارت و آزمونهای الکترونیکی، آموزش کارشناسان برنامهریزی درسی، تهیه و تدوین استانداردهای آموزش مهارت و همکاری و رایزنی در سازمانهای منطقهای و بینالمللی در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای از محورهای برگزاری این مذاکرات بوده است.