در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
درخواست بازنشستگان علوم پزشکی ایران برای گرفتن سنوات و محاسبهی مرخصی/ رأی دیوان عدالت را اجرا کنید
یک بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در حالی که دیوانِ رأی به پرداختِ حق سنواتِ ۱۵ سالِ ابتداییِ بازنشستگان علوم پزشکی ایران داده، اما دانشگاه به دلیل کمبود منابع مالی این رأی را اجرا نمیکند.
حجتالله جونش فراهانی (بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران و نماینده پیشینِ کارگری)، در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم توجه دانشگاه علوم پزشکی به رأی دیوان عدالت اداری خبر داد و گفت: در حالی که دیوانِ رأی به پرداختِ حق سنواتِ ۱۵ سالِ ابتداییِ بازنشستگان علوم پزشکی ایران داده، اما دانشگاه به دلیل کمبود منابع مالی رأی را اجرا نمیکند.
وی در توضیحِ بیشترِ مسئله گفت: تا سال ۸۵ به عنوان نیروی شرکتی در دانشگاه خدمت میکردیم، بعد از این سال به دستورِ رئیس جمهور وقت، نیروهای شرکتی به قراردادی تبدیل شدند و قرار شد حق سنوات، عیدی، مرخصی و تمام حقوق معوق نیروها بعد از پایانِ بازنشستگی از سوی دانشگاه علوم پزشکی به این نیروها پرداخت شود.
فراهانی گفت: بعد از بازنشستگی، دانشگاه از پرداختِ این حق سنوات خودداری کرد و ما مراحلِ شکایت را از طریق دیوان عدالت اداری طی کردیم. با وجودِ گرفتنِ رأی دیوان به نفع خودمان، دانشگاه این رأی را اجرا نمیکند و از بازنشستگان خواسته هر کدام به صورتِ جداگانه رأی دیوان را بیاورند.
این بازنشسته گفت: ما به طور جمعی از دیوان رأی گرفتهایم و اگر قرار باشد هر کدام از نیروها جداگانه به شکایت بپردازند و مراحلِ انجام شکایت را دوباره از سر بگیرند، حدود دو سال تا رسیدن به نتیجه طول میکشد. ضمن اینکه حق سنواتِ بعد از سال ۸۵ را هم سال به سال به حساب ما پرداخت کردند تا بعد از پایانِ بازنشستگی چیزی دستِ ما را نگیرد.
فراهانی همچنین به عدم اجرایِ مصوبهی سال ۹۵ هیئت وزیران اشاره کرد و گفت: طبق این مصوبه «حقوق بازنشستگی کارکنان دستگاههای اجرایی مشمول قانون تامین اجتماعی که قبل از ۱۷ .۴ .۱۳۹۳ از اضافه کار آنان کسور بازنشستگی کسر و به حساب صندوق تأمین اجتماعی واریز شده، باید محاسبه و پرداخت شود.»
به گفتهی این بازنشسته، بعد از سی سال کار، از پرداختِ این حق اضافهکاری خودداری میکنند. حقوق ما بعد از سی سال چقدر است که همین میزان را هم پرداخت نمیکنند؟