معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر کار در تلویزیون:
آموزش عالی کشور باید با نیاز بازار کار تطبیق یابد
معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت کار گفت: در زمستان ۱۴۰۱، نرخ بیکاری تا ۹٪ و نرخ تعدیل نیروی انسانی تا ۸٪ در سال گذشته کاهش داشته که این مهم با همکاری همه دستگاهها صورت گرفت.
به گزارش ایلنا، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با حضور در برنامه زنده «سلام صبح بخیر» شبکه سه سیما از تغییر رویکرد آموزشی این سازمان از عرضه محوری به تقاضامحوری مبتنی بر آمایش سرزمینی و نیاز کارفرمایان خبر داد.
غلامحسین حسینی نیا(رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای)، با اشاره به متقاضیان مهارت آموزی و مخاطبین این سازمان، بیان داشت: اعتقاد ما بر این است که داشتن مهارت تضمین کننده اشتغال پایدار افراد میشود.
وجود جمعیت جوان، منبع قدرت کشور ایران
وی با بیان اینکه وجود جمعیت جوان منبع قدرت کشور ایران است، گفت: بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو وجود دارد که مخاطبین این سازمان و نیمی از آنها در رشتههای خدماتی مشغول تحصیل هستند و سازمان آموزش فنی و حرفهای به همراه وزارت علوم بحث مهارت آموزی این عزیزان و فارغ التحصیلان دانشگاهی را به جدیت دنبال میکند.
اجرای طرحهای کهاد، نخلستان، محیط کار واقعی و سرباز ماهر در راستای تحقق سند تحول دولت سیزدهم
معاون وزیر کار با اشاره به راه اندازی ۳۰۲ مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغل دانشجویان (TMC) تا کنون، افزود: پیش بینی شده است تا پایان سال جاری تعداد این مراکز را در دانشگاهها به ۳۵۰ مرکز برسانیم.
وی طرحهای کهاد، نخلستان و محیط کار واقعی را از برنامههای جدید سازمان عنوان کرد و افزود: درطرح کهاد، دورههای آموزشی تلفیقی یا هیبریدی مهارتی همزمان با آموزشهای کلاسیک، برای دانشجویان در نظر گرفته میشود که متناسب با رشته تحصیلی و یا علاقمندی آنان ارائه میشود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای اظهار داشت: طرح نخلستان نیز برای فارغ التحصیلان دانشگاهی که رشتههای تحصیلی آنها در بازار کار، اقبالی ندارد نیز، پیش بینی شده است که در این طرح آموزش مهارتی در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات و دانش بنیان همراه با تکنولوژی جدید در مراکز دولتی، آموزشگاههای آزاد، جوار و بین کارگاهی و… به فارغ التحصیلان ارائه میشود.
وی با اشاره به کسب آموزشهای مهارتی توسط ۱۶۰ هزار سرباز در سال گذشته، اعلام داشت: طرح سرباز ماهر توسط سازمان آموزش فنی و حرفهای با همکاری نیروهای مسلح و قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه اجرا شده است که در پایان خدمت هر سرباز علاوه بر کارت پایان خدمت، دارای یک گواهینامه مهارت باشد.
حسینی نیا طرح محیط کار واقعی را ترکیبی از طرحهای استاد شاگردی ایران و سیستم آموزشی دوآل آلمان عنوان کرد و افزود: بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صنفی در کشور وجود دارد که یک میلیون و ۴۰۰ بنگاه اقتصادی ظرفیت ورود به این طرح را دارند.
معاون وزیر کار، اظهار داشت: متقاضیان و کارآموزان پس از ثبت نام در این طرح، آموزشهای نظری خود را به طرق مختلف، مراجعه حضوری به مراکز آموزش فنی و حرفه ای، آموزشهای آنلاین و یا بستههای آموزشی کسب میکنند و پس طی این دوره از سوی سازمان به کارفرمایان و بنگاههای اقتصادی، معرفی میشوند.
وی با اشاره به حل مشکل بیمه تأمین اجتماعی این طرح، تصریح کرد: افراد متقاضی در این طرح به عنوان کارآموز تلقی میشوند که در کنار مهارت آموزی و آموزشهای عملی، مهارتهای نرم، مانند برخورد با مشتری، حسابرسی، کنترل درآمد و هزینه، تأمین مواد اولیه و نحوه فروش را یاد گرفته که بدون شک این آموزشها پس از اشتغال کمک شایانی به مهارت آموز در پایداری شغل میکند.
حسینی نیا، بیان داشت: ظرفیت اشتغال کارآموزان در طرح محیط کار واقعی ۸۳٪ و در سایر آموزشهای سازمان ۵۷٪ برآورد شده است.
کاهش ۹٪ نرخ بیکاری و ۸٪ نرخ تعدیل نیروی انسانی در سال ۱۴۰۱
معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با حضور در این برنامه، اذعان داشت: مطابق با آخرین گزارش مرکز آمار کشور در زمستان ۱۴۰۱، نرخ بیکاری ۹٪ و نرخ تعدیل نیروی انسانی ۸٪ در سال گذشته کاهش داشته است که این مهم با همکاری همه دستگاهها صورت پذیرفته است.
محمود کریمی بیرانوند(معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت کار)، با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش هماهنگ کننده دستگاه ها، بخش خصوصی، کارفرمایان و… در کاهش نرخ بیکاری را ایفاء میکند، گفت: امسال با هم افزایی بیش از پیش دولت، تشکلهای کارگری و کارفرمایی شاهد کاهش نرخ بیکاری در کشور خواهیم بود.
مهارت مؤثرترین مؤلفه کاهش نرخ بیکاری
وی مهارت را مؤثرترین مؤلفه در کاهش نرخ بیکاری برشمرد و اظهار داشت: در وزارتخانه مسیر طولانی در کاهش نرخ بیکاری طی شده است که راه اندازی سامانههای جستجوی شغل و رصد اشتغال، نظام جامع اطلاعات بازار کار و… از اقدامات مهم این وزارتخانه در این راستا میباشد.
معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت کار، سامانه جستجوی شغل را فضایی برای اتصال کارجویان برای یافتن فرصتهای شغلی و کارفرمایان خواند، افزود: این سامانه یکی از راهکارهای دولت است که برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده و افراد جویای کار میتوانند با ثبت نام در سامانه به نشانی http://shoghl.mcls.gov.ir، درخواست خود را برای دریافت شغل مناسب اعلام کنند.
کریمی بیرانوند، بیان داشت: این سامانه به نحوی طراحی شده است که کارجویان میتوانند بهصورت مستقل وارد سامانه شده و ثبتنام کنند و پس از تکمیل رزومه خود فرصتهای شغلی موردعلاقه و مرتبط با خود را جستجو کند و در صورت نیاز درخواست استخدام خود را در سامانه ثبت کنند؛ همچنین کارفرمایان میتوانند پس از ثبتنام و تکمیل اطلاعات شغلی خود، فرصتهای شغلی موردنیاز خود را در سامانه ثبت کنند و پس از بررسی و تأیید کاریابیها در سامانه منتشر شود و در صورت نیاز کارفرما میتواند از میان رزومههای موجود در سامانه جستجو کرده و درخواست بهکارگماری کارجو را در سیستم ثبت کند تا باقی مراحل توسط کاریابی انجام شود.
وی نداشتن مهارت مورد نیاز بازار کار فارغ التحصیلان دانشگاهی را مسألهای جدی در بیکاری آنان عنوان و تصریح کرد: نظام جامع اطلاعات بازار کار به عنوان یک ابر پروژه در این وزارتخانه تدوین شده است.
معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت کار، با اشاره به تفاوت بازار کار علوم انسانی و علوم فنی، افزود: سیستم آموزش عالی بایستی با نیاز بازار کار تطبیق داده شود.