دیدار وزیر کار از مجموعهی مگاموتور سایپا/ کارگران، ستون فقرات تولید هستند
وزیر کار گفت: ستون فقرات اقتصاد، تولید است و ستون فقرات تولید، کارگر است. حضرت آقا تلویحا گفتند مراقب ستون فقرات تولید باشید و به کارگران توجه داشته باشید.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید صولت مرتضوی، وزیر کار، صبح امروز، سهشنبه ۱۲ اردیبهشت، به مناسبت هفته کارگر به همراه مدیرعامل گروه سایپا و جمعی از مدیران عامل شرکت خودروساز از شرکت مگا موتور سایپا بازدید کرد.
وزیر کار در ابتدای از خط تولید موتور m16 و محصولات جدید گروه خودروسازی سایپا (ساندروی ایرانی_ P9 و MT) و شاهین AT و SP100 بازدید کرد.
صولت مرتضوی در این جلسه گفت: این مجموعه هم مجموعهی دانشگاهی و پژوهشی و هم کارگاهی و تولیدی است. مجموعهی سایپا مکان پژوهشی، دانشافزایی و از سوی دیگر کارگاه و کارخانه است چون ایدهها در این شرکت تبدیل به پدیده میشود. مهارت و آموزش در اینجا تبدیل به تولید شده است. از این منظر بسیار خرسندم که توفیق حضور در محضر شما را داشتم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری امسال را سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کردند. اگر بنا باشد در کشوری تورم لجام گسیخته مهار شود گریزی جز توجه به تولید وجود ندارد. در تولید هم باید به کیفیت و هم کمیت توجه کنیم. باید توجه داشته باشیم که تولیدِ با کیفیت هزینههای زندگی مردم را کاهش میدهد.
مرتضوی ادامه داد: رونق تولید، قدرت رقابتپذیری صنعت را افزایش میدهد و در اینصورت میتوانیم واردات کشور را رونق ببخشیم و بخشی از بازارهای کشور همسایه را با کمترین زحمت به دست آوریم.
وزیر کار تاکید کرد: افزایش در تولید سبب کاهش قیمت میشود. یکی از گلایهها، عدم وجود کیفیت و افزایش قیمتهاست. اگر بنا باشد با تفکر بسیجی وارد کارزار تولید شویم، قطعا باید به کیفیت و کمیت بیندیشیم. حوزه تولید در یکی دو سال گذشته وارد مرحله جدیدی شده است.
وی با اشاره به هفته کارگر گفت: باید از تعریف و تمجیدهای زودگذر و کماثر بگذریم. سه موضوع در رابطه با کارگران حائز اهمیت است و باید به آن توجه کنیم؛ اول منزلت کارگران است که در آموزههای دینی و سیرهی عملی بزرگان، به آن توجه ویژهای شده است. غفلت از منزلت کارگر گناهی نابخشودنی است و رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی در گروی کار است از این رو به کارگر و کار باید احترام گذاشت.
مرتضوی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران، بر مقام و منزلت کارگران تاکید کردند و فرمودند: ستون فقرات اقتصاد، تولید است و ستون فقرات تولید، کارگر است. حضرت آقا تلویحا گفتند مراقب ستون فقرات تولید باشید و به کارگران توجه داشته باشید.
مرتضوی به معیشت کارگران اشاره کرد و گفت: رهبری با تاکید بر معیشت کارگران فرمودند کاری کنید کارگران در درآمد سهیم باشند. باید به جایی برسیم که اگر مجموعهای بهرهوری داشت، علاوه بر حداقل حقوق، پاداش بهرهوری هم به کارگر برسد. این موضوع را باید نظاممند کنیم که کارگر در سود تولید سهیم شود.
مرتضوی گفت: کارگر عامل تعالی و پویایی اقتصادی است. کارگران نباید مستمسک ثروت اندوزیِ دیگران باشند. آنچه در شورایعالی کار تعیین میشود حداقل حقوق کارگران است و به معنای آن است که کمتر از آن نباید به کارگر پرداخت شود. هنر کارفرما این است که رضایت کارگر را جذب کند تا معجزه در تولید شود.
مرتضوی گفت: دیر پرداخت کردن حقوق کارگر ظلم است و مدیران نباید اجازه دهند این ظلم در حق کارگر شود.
وزیر کار گفت: سومین موضوع در رابطه با کارگران، مسکن کارگری است. دولت و دستگاههای مختلف در این زمینه وظایفی دارند. دولت روی یک میلیون مسکن هدفگذاری کرده و کارخانجات باید در حوزهی مسکن کارگری اقدامات موثری انجام دهند.
وی در پایان در خصوص حقوق کارگران و کارمندان گفت: اگر کارگر دغدغه منزلت و معیشت و مسکن نداشته باشد در کار جهاد میکند.
جذب۳۲۰۰ کارگر و مهندس در سایپا
محمدعلی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در مراسم بازدید وزیر کار از خط تولید شرکت مگاموتور گفت: در دهه ۹۰ بر کار و زیرساخت تلاشهای لازم انجام نشد و اما در دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵ پروژه زیرساخت در گروه سایپا تعریف شد.
تیموری گفت: در سالجاری روزانه تعداد ۲۴۵۰ خودرو در گروه سایپا تولید شده است. همچنین سال گذشته بیش از ۳۲۰۰ کارگر و مهندس در گروه سایپا جذب شد. سال گذشته نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان لوازم یدکی در بازار توسط گروه سایپا فروخته شد.
او تاکید کرد: ۲۴۰ پروژه در خودروسازی در سال قبل در حوزه قطعه سازی و خودروسازی شکل گرفت و در خودروهایی مانند شاهین ۵۰۰ درصد مراجعه مردم به نمایندگیها کاهش یافت.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در ادامه گفت : گروه سایپا ۶ خودروسازی دارد که ۴ مورد از آنها بورسی هستند. در سال گذشته ۵۱۷ خودرو به بازر عرضه کردیم که در ۶ سال گذشته بی سابقه بوده است. در ۶ ماهه دوم سال گذشته هیچ خودرویی از سایپا از طریق قرعه کشی عرضه نشده است. امروز ۳ خودروی گروه سایپا با موتوری که در خط تولید است، مجهز میشوند. خط تولید مذکور یا ارزش حدود ۳۰ میلیون یورو به دست مهندسان داخلی راهاندازی شده است.
تیموری افزود : خانواده موتورهای آخرین نسل موتورهای دنیا ظرف سال جاری با نازلترین قیمت به کشور وارد خواهد شد. در سال آینده خط تولید مذکور در کفش ملی احداث میشود. خروجی تولید این موتورها ۲۵ درصد مصرف سوخت را کاهش و ۴۰ درصد بهره وری را افزایش خواهد داد.
وی همچنین بیان کرد: سال آتی اولین خودرو هیبریدی آریا با مصرف زیر ۱.۵ لیتر عرضه خواهد شد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در ادامه مراسم امروز تاکید کرد: امروز بیش از ۵ هزار خودروی CNG در خط تولید سایپا تولید میشود.
تیموری بیان کرد: در توافق با شهرداری تهران خودروهای الکتریکال را برای بهرهمندی آنان وارد و در سال آتی خط تولید آنها راهاندازی خواهد شد. تمرکز بر خودروهای تجاری و کار را در شرکت زامیاد اتفاق میافتد. پروژه وانت آریا نیز در این حوزه محقق شده است.
او ادامه داد: نیسان لانگ سایپا امکان جایگزینی خودروهای ۶ و ۸ تن را دارد. امروز برای خودروهای ۶ تن ۲ میلیارد تومان باید هزینه شود که این خودرو با یک چهارم هزینه در دسترس است.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: احداث خط رباتیک سایپا را در سالنهای قدیم انجام خواهیم داد. سال جاری جذب بیش از ۴ هزار نفر را در گروه سایپا برنامه ریزی کردهایم. سایپا اولین خودروهای CBU را از بهترین برند با کیفیت چینی به کشور وارد میکنیم.
تیموری ادامه داد : هر کاری در گروه سایپا باید در قالب تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفهای جذب شوند. نیازهای سال این گروه خودروسازی باید به سازمان فنی و حرفهای ارائه شود.
او ادامه داد: سال گذشته موفق به جذب ۳۰۰ نفر مهندسان تخصصی مختلف شدهایم که آنها از دانشگاههای برتر کشور در سایپا مشغول به کار شدهاند و سال جاری نیز این برنامه را داریم.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا تاکید کرد: باید سیستمی ایجاد شود که کارگران دائما مورد پایش عملکرد قرار گیرند و سال جاری به دنبال پیاده کردن این سیستم هستیم.
اولویت اول ما حمایت از سفرهی کارگران است
حمیدرضا الله بداشتی، رئیس بسیج کارگری، نیز در این جلسه گفت: کارگران ما علیرغم مشکلات معیشتی بر عهد و پیمان خود با رهبری و امام ثابت قدم هستند.
وی گفت: سازمان بسیج کارگری به عنوان سازمان پشتیبان کارگران در کنار وزارت تعاون سعی دارد مشکلات معیشتی و رفاهی کارگران را حل و در راستای برنامههای آموزشی و توانمندسازی اقدام تسهیلگیری انجام دهد.
بداشتی با اشاره به اقدامات بسیج کارگری گفت: ۲هزار جلسه جهاد تبیین، کمک به ایجاد ۹۸۰ واحد مسکونی برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و ۱۳۰هزار بسته معیشتی در این ایام با کمک کارفرمایان تهیه و با عزت به دست مردم رسانده شد.
وی تاکید کرد: مهارت، آموزش و امنیت شغلی و بیمه و سلامت و ارتقای زندگی و دریافت سهم عادلانه از کار جزو مواردی است که در جهت تحقق آن عمل میکنیم.
وی گفت: بسیج به عنوان بزرگترین تشکل مردمی اعلام میکند که پشت کارگران است و برای تحقق حق و پررنگ شدن سفره کارگران تلاش میکند. رهبری دستور دادند معیشت کارگر در اولیت برنامهها باشد. ایشان کمک به معیشت کارگران را سرمایه گذاری دانستند. کارگران بزرگترین سرمایه انسانی هستند.
بداشتی تاکید کرد: ما به پشتیبانی از وازت کار اولیت اولمان حمایت از کار و کارگر و سفره کارگران است. دست به دست هم می دهیم تا حال کارگران را خوش کنیم.