مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در دیدار نمایندگان سازمان بازرسی:
مدیریت ناترازی صندوقها مهمترین چالش تأمین اجتماعی است
میرهاشم موسوی گفت: امیدواریم در سال جدید که سال مهار تورم و رشد تولید است با استمرار این حمایتها بتوانیم به سمت اصلاح ناپایداری و ناترازی صندوق بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای این سازمان حرکت کنیم.
به گزارش ایلنا، میرهاشم موسوی (مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی) در دیدار اشکان میرمحمدی (بازرس کل حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور) و تعدادی از نمایندگان این سازمان، ضمن تقدیر از حمایتهای سازمان بازرسی در حل معضلات و مشکلات حوزه تأمین اجتماعی، رویکرد ایجابی و اصلاحی این سازمان را بسیار اثرگذار دانست.
موسوی در این دیدار افزود: انصافاً تا امروز رویکرد این سازمان و بازرسان مستقر در سازمان تأمین اجتماعی در راستای حمایت از اقدامات تحولی و اصلاحی در سازمان تأمین اجتماعی بوده و اگر خدای ناکرده در جایی کژکارکردی و فاصله از قانون بوده؛ بر اساس تذکرهایی که دادند و هدایتهایی که اتفاق افتاده شرایط به سمت مطلوب حرکت کرد و اگر در جایی نیاز به برخورد بوده، با همراهی عزیزان این هدف محقق شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در مواردی که در مقابله با سوءجریانها خصوصاً در زیرمجموعههای اقتصادی مقاومتهایی وجود داشت، نمایندگان محترم سازمان بازرسی کل کشور، زمینه اقدام و برخورد را برای ما فراهم کردند و از این بابت از پشتیبانی آنها تقدیر و تشکر میکنیم و امیدواریم در سال جدید که سال مهار تورم و رشد تولید است با استمرار این حمایتها بتوانیم به سمت اصلاح ناپایداری و ناترازی صندوق بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای این سازمان حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر شرایط پایداری صندوق به وضعیت مطلوبیت برسد، بسیاری از کژکارکردیهایی که در سایر بخشها وجود دارد نیز اصلاح خواهد شد، گفت: بخش قابل توجهی از تورم موجود در کشور ناشی از این ناترازیها چه در صندوقهای بازنشستگی و چه در نظام پولی و بانکی کشور است که البته اصلاح این روند نیاز به فعالیت جدی هم در بخش درآمدی صندوقها و هم در بخشهای سرمایهگذاری و ارزش افزوده بنگاههای اقتصادی صندوقها دارد.
موسوی با ابراز خرسندی از رویکرد ایجابی سازمان بازرسی کل کشور نسبت به مسائل حوزه تأمین اجتماعی، اظهار داشت: در کنار برخوردهای سلبی سازمان بازرسی، رویکرد ایجابی این مجموعه نظارتی در جریان فعالیتهای ما اثرگذار بوده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به جلسه سال گذشته مدیران سازمان تأمین اجتماعی با ریاست قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: تأدیه حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی و در مقابل تسویه بدهی بانکی سازمان تأمین اجتماعی به نظام بانکی و افزایش سرمایه بیسابقه بانک رفاه، در رفت و برگشتهای تنگاتنگ میان سازمان تأمین اجتماعی با دستگاههای مختلف اتفاق افتاد. اگر شرایط صندوق تأمین اجتماعی از طرف سیستم درک نمیشد این تصمیمات بزرگ در کشور رقم نمیخورد. انتظار ما این است که همچون سال گذشته همین مسیر را ادامه بدهیم و ما تمام قد در خدمت عزیزان هستیم تا بتوانیم انشاءلله آنچه که مأموریت و تکلیف ما است را به نحو احسن انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه فساد تنها آن حادثهای نیست که در یک مکان و زمان اتفاق میافتد، گفت: ما گاهی فکر میکنیم فساد آن چیزی است که در یک زمان و در یک نقطهای انجام میشود؛ بله، آن هم فساد است. اما اگر کسی با سوءمدیریت برای سازمان هزینه درست کند و از فرصتهای پیش رو به خوبی در جهت حفظ منافع مردم و بیمهشدگان استفاده نکند، این هم یک کژکارکردی کلان است که به آن فساد نمیگویند اما اثر آن کمتر از فسادهای موردی نیست.
مشارکت سازمان بازرسی برای حل چالشهای صندوق تأمین اجتماعی
اشکان میرمحمدی (بازرس کل حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور) نیز در این نشست با تقدیر از همکاری خوب سازمان تأمین اجتماعی با سازمان بازرسی اظهار داشت: همانطور که مستحضر هستید سازمان بازرسی کل کشور هر سال قبل از شروع سال جدید، برنامههای یک سالهای را تدارک میبیند که به تصویب میرسد و از ابتدای هر سال، بر اساس همان برنامه در دستگاههای اداری و اجرایی که مستلزم نظارت هستند حضور پیدا میکند.
وی افزود: امسال با نگاه راهبردیتری مقرر شده است که بحث چالشهای صندوق تأمین اجتماعی بهصورت یک برنامه اساسی با همکاری همه حوزهها توسط سازمان بازرسی مورد رسیدگی و مداقه قرار بگیرد. بنابراین گروهی از بازرسان ما امسال، بحران صندوق را بهطور اخص در حوزه مسائل مالی و مشکلات ناشی از ناکارآمدی در سرمایهگذاریهای غیرمطلوب مورد بررسی قرار خواهند داد و تعامل، همگرایی و همفکری برای حل این چالشها که مستلزم انسجام سایر دستگاههای ذیربط اعم سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، سازمان حسابرسی و سایر دستگاههای متولی در این حوزه از باب مرتفع نمودن بحران موجود در صندوق تأمین اجتماعی هست، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
نماینده سازمان بازرسی کل کشور در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: از مدیران سازمان تأمین اجتماعی درخواست داریم در این موضع راهبردی و کلان که قرار است گزارش آن در سطوح عالی کشور ارائه شود، اهتمام لازم و همکاری متناظر را با همکاران ما داشته باشند تا مشکلاتی که امروز سازمان تأمین اجتماعی با آن دست به گریبان است، با همت دستگاههای نظارتی مورد مساعدت قرار بگیرد.
میرمحمدی در ادامه گفت: غیر از اینکه سازمان بازرسی نقش مشفقانه و همراهی و کمک به رفع مشکلات را در بحث بحران صندوق تأمین اجتماعی از باب مسائل مالی دارد، موضوعاتی که ممکن است نتیجهاش منجر به سوءجریان مالی و اداری شود یا اقداماتی که ممکن است سوءمدیریتهایی را به دنبال داشته باشد و نتیجهاش گزارش به مراجع ذیصلاح قضایی یا انضباطی و اداری باشد را نیز مورد رصد و بررسی قرار خواهد داد.
وی افزود: در مجموعه شستا و شرکتها و هلدینگهای زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی نیز قرار است همکاران ما بازدهی سرمایهگذاریها را در قالب آسیبشناسی کلان مورد بررسی و رصد قرار بدهند که انشاءلله در یک بازه زمانی به نتیجه قابل قبول از بابت حداکثر بهرهوری از شرکتهای زیرمجموعه برای تأمین بخشی از منابع مالی سازمان تامین اجتماعی برسد.
میرمحمدی با تقدیر از نحوه تعامل سازمان تأمین اجتماعی با سازمان بازرسی کل کشور، گفت: در میان دستگاهها و سازمانهای کشور، سازمان بازرسی کمترین مشکل را در همکاری با سازمان تأمین اجتماعی دارد. از این جهت که تا امروز هر موردی که مطرح شد، مدیران محترم این سازمان با قید فوریت اهتمام لازم را در همکاری با ما به خرج دادند. به نحوی که هم نقطهنظرات دستگاههای نظارتی تأمین شود و هم توصیههای اجرایی بتواند در مسیر درست و در راستای حسن جریان امور و اجرای صحیح قانون و مقرارت سازمان بازرسی به نتیجه برسد.