عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی در روز بهداشت حرفهای:
نگاه به بهداشت حرفهای و ایمنی شغلی نباید درآمدی باشد/ از ظرفیت سرپرستان ایمنی خود کارگاهها و کارفرمایان در ارتقای بهداشت حرفهای بهرهگیری شود
داوود جوانی گفت: در ماده ۸۵ قانون کار بحث بهداشت حرفهای بسیار مورد توجه قرار گرفته که برای کلیه کارگاهها الزام شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وبینار «محیط کار ایمنی و بهداشتی حق اساسی و بنیادی نیروی کار» به مناسبت روز بزرگداشت بهداشت حرفهای صبح امروز در بستر اینترنت با حضور کارشناسان این حوزه و نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی برگزار شد.
در این نشست داوود جوانی (هیات مدیره انجمن جامعه کارفرمایی کشور و عضو شورای عالی کار و عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی) اعلام کرد: بحث آموزش نیروی کار و کارفرما در حوزه بهداشت و ایمنی حرفهای اهمیت ویژه دارد و ۲۰ ماده از قانون کار ایران به این حوزه اختصاص یافته است.
وی افزود: در ماده ۸۵ قانون کار بحث بهداشت حرفهای بسیار مورد توجه قرار گرفته که برای کلیه کارگاهها الزام شده است. ماده ۸۷ قانون کار نیز درخصوص مجوزهای اولیه تاسیس کارگاه است که اگر مورد توجه قرار میگرفت و کارگاه ناایمن مجوز نمیگرفت، بسیاری از حوادث کار کنونی کشور را نداشتیم و با کاهش قربانیان حوادث و مشکلات بهداشت حرفهای در این حوزه مواجه بودیم.
جوانی تصریح کرد: باتوجه به کمبود نیروی متخصص در وزارت بهداشت و وزارت کار در حوزه بازرسی بهداشت حرفهای، ماده ۱۹۳ قانون کار ظرفیت خوبی را دارد که اگر دستورالعملها اصلاح شود، ما میتوانیم از ظرفیت کارشناس ایمنی و بهداشت حرفهای خود کارگاهها برای بهبود شرایط استفاده کنیم و این بسیار بهتر از اقدام قهری است و نقش ویژهای در پیشگیری از حوادث خواهد داشت. ما از ظرفیت سرپرستان حوزه ایمنی در هر کارگاه و کارخانه بسیار میتوانیم استفاده کنیم.
این فعال کافرمایی اضافه کرد: با تغییراتی که در مشاغل جدید ایجاد شده است، نیاز است که از ظرفیتهای جدید بهداشت حرفهای استفاده کنیم. ما کارفرمایان، کارگران و مدیران دولتی همه باید در این حوزه تلاش کنیم، و نباید به بهداشت حرفهای نگاه درآمدی و تجاری به این حوزه را داشته باشیم.