یک موسسه نظرسنجی آمریکایی:
کارگران اخراج شده با سرعت شغل جدید پیدا میکنند/ چرایی کند شدن شمشیر تعدیل نیرو
موسسه تحقیقات حوزه استخدام و اشتغال «ZipRecruiter» اخیراً یک نظرسنجی برای پاسخ به این سؤال که کارگران اخراجی چه سرنوشتی دارند، انجام داده است و نتایج نشان میدهد که بسیاری از کسانی که شغل خود را از دست دادهاند، در یک فرصت شغلی جدید به خوبی کار میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از خبرگزاری سی. بی. اس آمریکا، اخراج کارکنان و کارگران شرکتها در ماههای اخیر در اروپای غربی و آمریکای شمالی افزایش یافته است و شرکتهای حوزه فناوری در طول همهگیری کرونا و پس از آن با وجود رونق نسبی فعالیت، دهها هزار فرصت شغلی خود را پس از پایان موج همهگیری کرونا از بین بردند.
کارگران اخراج شده کجا میروند؟
موسسه تحقیقات حوزه استخدام و اشتغال «ZipRecruiter» اخیراً یک نظرسنجی برای پاسخ به این سؤال که کارگران اخراجی چه سرنوشتی دارند، انجام داده است و نتایج نشان میدهد که بسیاری از کسانی که شغل خود را از دست دادهاند، در یک فرصت شغلی جدید به خوبی کار میکنند.
بر اساس نظرسنجی از ۲۰۰۰ نفر که در اواخر ژانویه انجام شد، از میان کارمندانی که در ماه میلادی دسامبر یا ژانویه اخراج شدند، بیش از نیمی از آنها قبلاً کار دیگری پیدا کردهاند و سپس اخراج شدند. یک چهارم دیگر نیروها گفتند که یک پیشنهاد شغلی آماده دارند.
طبق این تحقیقات میدانی، کارگران و کارمندانی که از مشاغل خود در حوزه در تبلیغات، صنعت خودرو و حمل و نقل اخراج شدهاند، به احتمال زیاد از زمان اخراج خود پیشنهاد شغلی دریافت کردهاند. و با کمال تعجب، ۸۰ درصد از کارگرانی که پس از اخراج شغل جدیدی پیدا کردند، گفتند که به کاهش حقوق خود نسبت به شغل قبلی تن ندادند.
جولیا پولاک، اقتصاددان ارشد موسسه ZipRecruiter، میگوید: «معمولاً پس از اخراج، مردم برای یافتن کار جدید با مشکل مواجه میشوند و اغلب مجبور میشوند شغلهای جدیدی با دستمزد کمتر انتخاب کنند. ما از اینکه چند نفر در نظرسنجی گفتند که وضعیتشان بدتر نیست، اما در واقع وضعیت بهتری دارند، شگفت زده شدیم. کارگران اخراج شدهای که به آنها پیشنهاد داده شد - از هر ۳ پاسخ دهنده ۱ نفر - گفتند که این پول به طور متوسط تقریباً ۱۶ هفته برای آنها دوام میآورد - بیشتر از میانگین مدت بیکاری امروز که کمی بیش از ۹ هفته است.»
این یافتهها همچنین یک جنبه گیج کننده از اقتصاد ایالات متحده امروز را روشن میکند: با وجود سرفصلهای نگران کننده در مورد اخراج کارکنان، بیکاری در سراسر ایالات متحده افزایش نمییابد.
در واقع، بازار کار به طور بیسابقهای برای کارگران منعطف و پر از فرصت شده است. قبل از همهگیری، معمول بود که حدود ۱.۶ میلیون کارگر هر ماه اخراج یا اخراج میشدند. در حال حاضر، این تعداد به ۱.۴ میلیون کاهش یافته است، که نشانهای از مشتاق بودن شرکتها برای حفظ کارگران است. نرخ بیکاری این کشور، ۳.۴ درصد، پایینترین نرخ از سال ۱۹۶۹ است، در حالی که با وجود کند شدن رشد اقتصادی، استخدام همچنان قوی است. با وجود هجوم اخراجها، مطالبات بیمه بیکاری به سختی از مهار شده است.
این روزها قطعاً اخراجها به یک هنر پیشرفته تبدیل شده و با مشاورههای زیادی در پشت صحنه، بهترین شیوهها و آزمایشها انجام میشود. این روزها اخبار به سرعت منتشر میشود و کارفرمایان میخواهند مراقب «برند کارفرما» خود باشند.