مرکز آمار ایران گزارش داد:
کاهش ۶ درصدی تورم سالانه و نقطه به نقطه تولیدکننده در پاییز / تورم تولیدکننده دارو فزایندهتر از سایر اقلام
مواد غذایی و دارو و کاغذ بیشترین تورم را برای تولیدکننده داشته و افزایش قیمت قالب ملاحظهای در قیاس با سایر اقلام برای تولیدکننده (قیمت تمام شده) داشتند.
به گزارش ایلنا، مرکز آمار ایران با ارائه گزارشی درباره تورم تولیدکننده در بخش صنعت و تولید، از کاهش تورم سالانه و نقطه به نقطه در پاییز امسال خبر داد.
بنابر این گزارش، در فصل پاییز ۱۴۰۱، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۳.۶ درصد بوده که در مقایسه با همین آمار در فصل قبل (۳۰.۱ درصد)، ۶.۵ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای داخلی، در فصل پاییز ۱۴۰۱ نسبت به فصل مشابه سال قبل، ۲۳.۶ درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۶۲.۰ درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت مواد غذایی» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۵.۹ درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت فلزات پایه» است.
همچنین در پاییز امسال درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در چهار فصل منتهی به این فصل نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۴.۴ درصد بوده که در مقایسه با همین آمار در فصل قبل (۴۰.۴ درصد)، ۶.۰ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در چهار فصل منتهی به پاییز ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۴.۴ درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۷۱.۸ درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت محصولات غذایی» و کمترین تورم سالانه با ۱۳.۸ افزایش درصد مربوط به گروه «ساخت فلزات پایه» میباشد.
مواد غذایی و دارو و کاغذ بیشترین تورم را برای تولیدکننده داشته و افزایش قیمت قالب ملاحظهای در قیاس با سایر اقلام برای تولیدکننده (قیمت تمام شده) داشتند.
این درحالی است که به جز دارو، هیچکدام از اقلام دیگر تورم افزاینده نداشته و عمدتا روند تورم آنها برای تولیدکننده کاهشی بوده است.