وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی:
خروج از بنگاهداری و گرایش به سهامداری برای شرکتهای تابعه صندوقها ضروری است / شرکتهای زیانده و اضافه دولتی فروخته شوند
وزیر تعاون بر افزایش بهرهوری و مولدسازی تأکید و تصریح کرد: شرکتهای زیانده و اضافه باید فروخته و تبدیل به سرمایه شوند.
سیدصولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در دیدار و گفتوگوی ۳ساعته با دستاندرکاران صنعت فولاد در بنگاههای اقتصادی تابعه که امروز، سهشنبه بیستوچهارم آبانماه در محل این وزارتخانه و با حضور «احمد خانینوذری» معاون امور اقتصادی و «علیرضا عسگریان» دستیار ویژه وزیر و جمعی از مدیران این صنعت برگزار شد، آخرین وضعیت زنجیره صنعت فولاد کشور را از استخراج تا صادرات به طور دقیق بررسی کرد.
وی یکی از مشکلات اساسی این صنعت را عدم سرمایهگذاری برشمرد و بر توجه ویژه به موضوع توسعه و سرمایهگذاری تأکید کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تا زمانی که سرمایهگذاری انجام نشود توسعه نیز نخواهیم داشت و صنعت فولاد نیز دچار فرسودگی و عدم بهروزرسانی میشود.
مرتضوی تصریح کرد: به دلایل مختلف، سرمایهگذاری خارجی در این بخش نداریم بنابراین باید «بسته سرمایهگذاری» در حوزههای مختلف از جمله فولاد، نفت و پتروشیمی تعریف شود.
وی پراکندگی تصمیمگیری در این صنعت را یکی دیگر از چالشها دانست و تأکید کرد: در این صنعت همانند نخ تسبیح باید وحدت وجود داشته باشد و کار را به دست افراد دارای اهلیت سپرد و گفتمان مشترک تعریف کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کوچکسازی ساختار اظهار کرد: کوچکسازی با ادغام شرکتهای کوچک ضرورت دارد.
مرتضوی «نظارت میدانی» از پروژهها را ضروری دانست و تأکید کرد: مدیران باید در جریان روند کار پروژهها در منطقه باشند و از مدیران پروازی استفاده نشود.
وی پیگیری مباحث حقوقی را ضروری دانست و گفت: شورای عالی حقوقی قوی باید تشکیل تا مشکلات حقوقی شرکتها رفع و رجوع شود.
وزیر تعاون بر افزایش بهرهوری و مولدسازی تأکید و تصریح کرد: شرکتهای زیانده و اضافه باید فروخته و تبدیل به سرمایه شوند.
مرتضوی ضمن اشاره به کاهش هزینههای اضافه، گفت: مدیر هماهنگکننده در استانها باید حضور داشته باشد و امور را از نزدیک پیگیری کند.
ایجاد هلدینگهای تخصصی در تکمیل زنجیره مدلهای طراحیشده
احمد خانینوذری، معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست یکی از سیاستهای این وزارتخانه را ایجاد هلدینگهای تخصصی در تکمیل زنجیره ارزش محصولات عنوان کرد.
وی افزود: در هفتههای گذشته نشستهای زنجیرهای اقتصادی و تخصصی با محورهای مختلفی از جمله دارو، پتروشیمی و فولاد با حضور وزیر کار برگزار شده و این نشستها ادامه خواهد داشت.
علیرضا عسگریان، دستیار ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت: ما باید یک برنامه یکساله با تعیین میزان مداخله و نقش وزارتخانه و صندوقها داشته باشیم تا خروجی این نشستها مشخص و همین موضوع باعث هماهنگی درونگروهی و ایجاد برنامه واحد شود.
در ابتدای این نشست مدیران برخی شرکتهای صنعت فولاد به تشریح عملکرد و چالشهای موجود پرداختند.