امضای تفاهمنامه همکاری وزارت کار و سازمان بهزیستی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی جامعه کارگری
صبح امروز تفاهمنامه همکاری معاونت فرهنگیواجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی امضا شد.
به گزارش ایلنا، تفاهمنامه همکاری معاونت فرهنگیواجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی جامعه کار و تولید، امضا شد.
محمد چکشیان (معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در آئین امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: مخاطب اصلی این تفاهمنامه جامعه کار و تولید کشور بهویژه کارگران هستند که رهبر معظم انقلاب از این جامعه به عنوان ستون فقرات تولید و اقتصاد کشور یاد کردهاند.
وی مهمترین متولی سلامت اجتماعی کشور را سازمان بهزیستی عنوان کرد و افزود: این سازمان دغدغه بهزیستن عموم مردم جامعه را دارد.
چکشیان جامعه کارگری را رکن اصلی تولید کشور دانست و گفت: راهبردهای اصلی معاونت فرهنگیواجتماعی وزارت کار در دولت مردمی سیزدهم گسترش همافزایی بین دستگاهها، مردمیسازی و تقویت شبکه سلامت در سراسر کشور است.
وی از آسیبهای اجتماعی به عنوان بزرگترین خطر کشور یاد کرد و افزود: در سند راهبردی سه ساله این معاونت ۴۰ مسئله اصلی اجتماعی، فرهنگی و ورزشی جامعه کار و تولید احصا شده است.
چکشیان یکی از اهداف اصلی این تفاهمنامه را رصد آسیبهای اجتماعی عنوان و خاطرنشان کرد: دغدغه اصلی این تفاهم بهزیستی جامعه کارگری کشور است.
علیمحمد قادری (رئیس سازمان بهزیستی) نیز در این نشست گفت: در این همکاری مشترک ارتقای سلامت روانی و اجتماعی جامعه کار و تولید را تسهیلگری میکنیم.
وی افزود: سازمان بهزیستی با بیش از ۴۲ سال فعالیت به عنوان شجره مقدس مولود انقلاب از ادغام و تجمیع سازمانها و نهادهای مردمی شکل گرفت.
قادری تصریح کرد: در این مسیر برنامههای پیشگیرانه و مداخله در بحران اجرا میشود که بیش از ۱۹ هزار پرسنل خدوم سازمان بهزیستی نقشآفرینی میکنند.
وی با بیان اینکه موضوع آسیبهای اجتماعی یکی از کلانپروژههای نظام جمهوری اسلامی است، گفت: آسیبهای اجتماعی همچون حاشیهنشینی، اعتیاد، طلاق، کودکان کار و خیابان، در ورود مواد مخدر و تغییر در سبک زندگی نقش اساسی دارد.
قادری خاطرنشان کرد: مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور فعالانه با ۳ هزار و ۳۰۰ دفتر مشاوره در کشور به ارائه خدمت میپردازد.
هادی بهداد (مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) نیز در این نشست گفت: گسترش همکاریهای مشترک علمی، تخصصی و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای طرفین در راستای اجرای برنامههای ارتقای سلامت روانی-اجتماعی جامعه کار و تولید مهمترین موضوع این تفاهمنامه است.
وی در تشریح تعهدات سازمان بهزیستی کشور در این تفاهمنامه گفت: بهرهمندی جامعه کار و تولید از خدمات تخصصی سازمان(شامل آموزشهای ارتقای سلامت روانی، اجتماعی، پیشگیری از خودکشی، خودمراقبتی، تابآوری و...)، بهرهمندی جامعه کار و تولید از سامانههای ۱۴۸۰ و ۰۹۶۲۸ ، بهرهمندی جامعه کارگری مستقر در استانهای محروم با دهکهای پایین از یاریبرگ خدمات مشاوره، اجرای برنامه مشارکتی نوجوانان(مانا)، رصد و دیدهبانی آسیبهای اجتماعی جامعه کار و تولید و ... بخشی از تعهدات سازمان بهزیستی هستند.
بهداد نیازسنجی و ارائه طرحهای پیشنهادی مورد نیاز در حیطه ارتقای سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی جامعه کار و تولید را یکی از تعهدات معاونت فرهنگی- اجتماعی وزارت کار خواند و افزود: مشارکت در تدوین و اجرای طرحهای مرتبط با سلامتروانی، اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی جامعه کار و تولید در کارگروه مشترک و ارایه اطلاعات موردنیاز با فعالیتهای پیشگیرانه و مداخلهای، آگاهسازی و اطلاعسازی در خصوص سامانههای ۱۴۸۰ و ۰۹۶۲۸ و ... بخشی از تعهدات این معاونت در این تفاهمنامه است.
وی در پایان بر اجرایی شدن مفاد این تفاهم نامه در قالب کارگروه اجرایی پیش بینی شده تاکید و خاطر نشان کرد با توجه به لزوم استفاده از فرصت، بخش هایی از این تفاهم نامه در قالب همکاری هر دو مجموعه در تدوین و تصویب سند برنامه پیشگیری از اعتیاد جامعه کار و تولید آغاز شده است.