خبرگزاری کار ایران

مرکز آمار ایران گزارش داد؛

کاهش شتاب تورم قیمت مرغ و افزایش قیمت تخم مرغ نسبت به سال گذشته+لینک

کاهش شتاب تورم قیمت مرغ و افزایش قیمت تخم مرغ نسبت به سال گذشته+لینک
کد خبر : ۱۲۶۴۰۵۳

در فصل بهار ۱۴۰۱ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۶.۱ درصد بوده است که در مقایسه با همین آمار در فصل قبل ۱۴.۹ واحد درصد افزایش دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی از کاهش نرخ تورم گوشت مرغ و افزایش نرخ تورم تخم مرغ نسبت به نرخ تورم سال ۱۴۰۰ خبر داد. 

براساس این گزارش درصد تغییرات شاخص قیمت تخم مرغ در سال جاری، حدود ۲۶درصد بیش از درصد شاخص تغییرات قیمت تخم مرغ در سال گذشته بوده است. به این ترتیب درحالی که قیمت تخم مرغ خوراکی با درصد تغییر قیمتی ۷۵.۸ نسبت به فصل مشابه سال قبل (۱۴۰۰) افزایش داشته است، این قیمت تنها با درصد تغییر قیمتی ۴۹.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه سال قبل (۱۳۹۹) افزایش داشته است. 

این درحالی است که در زمینه تورم مرغ گوشتی با کاهش شتاب و آهنگ افزایش قیمت مواجه هستیم. براساس آمارهای این مرکز درصد تغییرات قیمت مرغ نسبت به سال گذشته (۱۴۰۰) در فصل مشابه تنها ۴۰.۴ درصد بوده است. اما شاخص قیمت مرغ گوشتی در سال ۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه در سال قبل از آن (۱۳۹۹) حدود ۱۲۵.۲ درصد بوده است. 

کاهش تورم سالانه

طبق گزارش اخیر مرکز آمار ایران، در بهار ۱۴۰۱ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در چهار فصل منتهی به این فصل نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۴۳.۴ درصد رسید که نسبت به همین آمار در فصل قبل (۵۲.۸ درصد)، ۹.۴ واحد درصد کاهش نرخ را شاهد هستیم. در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم «مرغ حذفی» (۳۲.۵درصد) و بیش‌ترین آن مربوط به قلم «جوجه یک‌روزه» (۶۵.۴ درصد) است. 

افزایش تورم فصلی و نقطه به نقطه

مرکز آمار می‌گوید در فصل بهار ۱۴۰۱ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۱۹.۵درصد رسید که در مقایسه با همین آمار در فصل قبل (۳.۴ درصد)، ۱۶.۱ واحد درصد افزایش یافته است. در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، بیشترین افزایش مربوط به قلم «مرغ گوشتی» (۲۶.۳ درصد)، کمترین افزایش مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۲.۰ درصد) بوده است. 

در فصل بهار ۱۴۰۱ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۶.۱ درصد بوده است که در مقایسه با همین آمار در فصل قبل (یعنی تورم ۳۱.۲ درصد) چیزی حدود ۱۴.۹ واحد درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز