توضیحات معاون وزیر رفاه درباره یارانهها در گفتوگوی اینستاگرامی؛
کارشناسان درباره حذف ارز ۴۲۰۰تومانی اجماع داشتند/ سامانههای طرح اعتراض به یارانه در روزهای آینده بهروزرسانی میشوند
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: افرادی که طلاق گرفتهاند و میخواهند یارانه خود را جدا کنند، باید اسناد اثباتی را به پلیس +۱۰ بروند و در آنجا اقدام به درخواست کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، داریوش ابوحمزه، معاون رفاه معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگوی زنده اینستاگرامی، با اشاره به حذف ارز ترجیحی واردات برخی کالاها گفت: محافل کارشناسی و اقتصاددانان انتقادات زیادی به طرح ارائه ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی داشتند و آن را دارای مفاسد، رانتها و مشکلاتی دانستند که باعث میشود نتیجه نهایی به مصرفکننده تعلق نگیرد.
وی با بیان اینکه در گام اول کالاهای لوکس از ذیل دریافت ارز ترجیحی حذف شدند، اظهار داشت: در مراحل بعدی ارز ترجیحی سایر کالاها مانند شکر، برنج و سایر محصولات مصرفی روزمره نیز حذف شد اما مابه ازای حذف این ارز به مردم داده نشد.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اجماع کارشناسان اقتصادی بر ضرورت حذف ارز ۴۲۰۰تومانی تصریح کرد: مجلس و دولت قبل نیز بر حذف ارز ترجیحی اجماع داشت تا اهداف مدنظر اقتصادی کشور به نتیجه برسد. اصابت این ارز یارانهای به نقاط هدف یعنی مصرفکنندگان حقیقی دچار مشکل شده بود و حتی زمانی که به دانههای روغنی ارز اختصاص میدادیم، شاهد افزایش قیمت روغن نیز بودیم. در حقیقت، ارز ترجیحی نمیتوانست قیمتها را کنترل کند.
ابوحمزه با تاکید بر جبران حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط یارانه نقدی توسط دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: حتما برخی کارشناسان و مردم بابت افزایش قیمتها در نتیجه اقدام دولت احساس نگرانی دارند و مردم احساس میکنند که امسال ۳۰ درصد سفرهشان کوچکتر شده است. دولت برای رفع این نگرانی یارانه قابل توجهی به حساب مردم واریز کرد تا در مرحله ابتدایی بتوان تا حدی از لحاظ رفاهی هزینههای خانوار را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه فعلا پول در حسابها بلوکه است و وقتی سیاست حذف ارز ترجیحی کامل اجرا شود، مردم میتوانند با خیال آسوده از حساب خود برداشت کنند، ابراز داشت: البته دستههایی از مردم نسبت به تخصیص این مبالغ اعتراض دارند که ما کانالهایی برای اعتراض بهعدم دریافت یارانه طراحی کردیم.
به گفته معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علاوه بر شماره ۰۲۱-۶۳۶۹، یک سامانه دیگر طراحی شده است که آدرس آن https://hemayat.mcls.gov.ir/ است که قرار است به لحاظ فنی پشتیبانی بهتری ارائه شده و در فرآیند اعتراضات مردمی دقیقتر و جزئیتر در این سایت رسیدگی به عمل آید.
ابوحمزه با بیان اینکه اعتراضات مردمی به یارانهها دو گروه هستند و بخشی از یارانهبگیران معترض بوده و برخی نیز از ابتدا یارانه دریافت نمیکردند، عنوان کرد: ما به این اعتراضات رسیدگی میکنیم اما دهک نخست که از لحاظ درآمدی وضع بهتری دارند، مشمول دریافت یارانه نمیشوند و این بخشی از سیاست دولت بود تا منابع بیشتر به گروههای فقیر اختصاص یابد.
وی ادامه داد: اگر کسانی معترض هستند که به اشتباه در دهک ثروتمند غیرمشمول یارانه قرار گرفتند، میتوانند از کانالهای اعلام شده، اعتراض کنند. جاماندگان یارانه بهزودی در سامانه جدیدی که دولت اعلام خواهد کرد، میتوانند در سامانه جدید ثبتنام کنند و مشمول پرداخت شوند.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر حتمی بودن بهروزرسانی و بهبود سامانههای اعتراضی با جزئیات کاملتر در روزهای آینده یادآور شد: افرادی که از حساب شخصی خود برای کارهای اداری و شرکتی بزرگ کار میکنند و بهاین دلیل مشمول دهک ثروتمند یارانه نگیر شدهاند، ثبت اعتراض خواهند شد اما توصیه میکنیم که چنین افرادی از این حسابهای شخصی برای این کارها اقدام را نکنند.
ابوحمزه با تاکید بر اینکه در همه جای جهان مردم در خوداظهاری مالی درآمد و دهک خود را پایینتر از آنچه هست معرفی میکنند، بیان کرد: ما طی بررسیهای کارشناسی که انجام میدهیم، دهکها را تعیین میکنیم. افرادی که معلول بوده یا عضو بهزیستی هستند نیز در سامانه رسیدگی لحاظ خواهند شد.
وی با بیان اینکه افرادی که طلاق گرفتهاند و میخواهند یارانه خود را جدا کنند، باید اسناد اثباتی را به پلیس +۱۰ بروند و در آنجا اقدام به درخواست کنند، گفت: افرادی که املاکی داشتند و فروختهاند، بعضا جزء دهک دهم ثروتمند قرار گرفتند که معمولا به دلایل دیگری جز مالکیت در این دهک قرار گرفتند، اما اگر باز هم اعتراضی در این زمینه وجود داشت، افراد میتوانند از طریق سامانه اقدام کنند.