خبرگزاری کار ایران

برای سومین در سال جاری انجام شد؛

اجتماع داروسازان مقابل سازمان غذا و دارو برای مطالبات حقوقی خود

اجتماع داروسازان مقابل سازمان غذا و دارو برای مطالبات حقوقی خود
کد خبر : ۱۲۲۹۵۸۵

داروسازان برای سومین در سال جاری مقابل سازمان غذا و دارو برای مطالبات حقوقی خود تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، داروسازان کشور برای سومین بار در اعتراض به آنچه «تعیین حقوق‌های پایین توسط انجمن داروخانه‌داران و وضعیت بد معیشتی خود و موج مهاجرت داروسازان به خاطر حقوق‌های پایین انجمن داروسازان» خوانده‌اند، اعتراض کردند.

داروسازان همچنین نسبت به برگزار نشدن انتخابات انجمن داروسازان توسط انجمن داروسازان اعتراض کردند. آنها می‌گویند که نزدیک به دو سال است که انجمن به بهانه‌هایی مانند کرونا انتخابات انجمن را برگزار نکرده است و  با تصویب قوانین مطلوب خود به نظام سلامت کشور آسیب‌ می‌زنند. در این راستا، داروسازان خواستار دخالت سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت و کشور و نهادهای نظارتی و برخورد با متخلفان انجمن داروسازان فعلی هستند.

رضا زرین (از فعالان معترض داروساز) با اشاره به تلاش‌های داروسازان در هفته‌های اخیر برای احقاق حقوق خود گفت: داروسازان از ریاست سازمان غدا و دارو درخواست تشکیل کارگروهی با حضور نمایندگان رسمی معرفی شده از سوی شوراهای صنفی  دانشگاه‌های کشور به‌عنوان نمایندگان مسئولین فنی و نمایندگان واقعی موسسین برای ‌مذاکره بر سر تعرفه سراسری را دارند. به دلیل تضاد منافع داروخانه‌داران و چند شغله بودن اعضای انجمن داروخانه‌داران، آنها با تعیین حقوق‌های پایین داروسازان در داروخانه‌های خود سودهای نجومی کسب کنند. با افزایش حقوق‌ها از محل سودهای نجومی داروخانه‌داران می‌توان از موج مهاجرت داروسازان از این شغل جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از داروخانه‌داران و داروسازان ارشد بنابر قانون در داروخانه حضور ندارند و بازرسان به این امر توجه نمی‌کنند، اظهار داشت: اگر بتوان سازوکاری تصویب کرد که حتما داروساز با روپوش رنگ متفاوت حضور داشته باشد، به راحتی خود مردم می‌توانند نسبت به عدم حضور داروساز در محل داروخانه آگاه شده و با سازمان غذا و دارو تماس بگیرند، اما فعلا سازمان به چنین تصمیمی تن نداده است.

این فعال صنفی ادامه داد: متاسفانه حقوق بسیاری از داروسازان فاقد داروخانه در داروخانه‌ها به ازای کار تا ساعت ۴ بعداز ظهر تنها ۹ میلیون‌ تومان است که به نسبت فعالیت کارشناسی داروسازان، این میزان حقوق با این میزان و زمان کار، معادل مزد کارگر حداقل‌بگیر ساده است.

به گفته زرین، افراد چند شغله و بازنشسته با تاسیس داروخانه و دور زدن برخی قوانین به رانت‌هایی دسترسی دارند که می‌توانند داروها را در چرخه‌های دلالی وارد کرده و سود فراوانی ببرند اما باوجود درآمد فراوان، این افراد توان این را ندارند که حقوق متناسب به نیروی کار تخصصی داروساز بپردازند؟

وی با تاکید بر اینکه داروخانه محل دلالی و سودجویی زیرزمینی نیست بلکه محل حفظ نظام سلامت مردم است، تصریح کرد: به خاطر حقوق پایین داده شده انگیزه‌ای برای خدمت با کیفیت به مردم وجود ندارد و حتی برخی داروخانه‌داران چند شغله مخالف آگاهی مردم از حق مصرف‌کننده دارو برای گرفتن مشاوره دارویی از پزشک داروساز هستند.

این فعال صنفی با بیان اینکه داروسازان برای حل این مشکل هم پیشنهاد دادند که سازمان غذا و دارو تمام داروخانه‌‌ها را اجبار کنند که رنگ روپوش پزشک داروساز را در داروخانه‌ها کاملا متفاوت با پرسنل دیگر باشد، خاطرنشان کرد: کارت نظام پزشکی و اتیکت آن بر روی لباس پزشک داروساز باشد تا مردم پزشک داروساز را در داروخانه تشخیص دهند. ضمن اینکه ما خواستار بازرسی‌های شبانه‌روزی سازمان غذا و دارو از داروخانه‌ها هستیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز