در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
انتقاد از ارجاع اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی به کمیسیون اجتماعی/ مجلس یکی از بندها را مغایر با قانون اساسی دانست
طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی بالاخره بعد از حدود یک سال، روز گذشته (سه شنبه، فروردین ۱۴۰۱) وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد اما به دلیل مغایرت یکی از بندهای این طرح با قانون اساسی برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی بالاخره بعد از حدود یک سال، روز گذشته (سه شنبه، فروردین ۱۴۰۱) وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد اما به دلیل مغایرت یکی از بندهای این طرح با قانون اساسی برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.
اکبر شوکت (رئیس کانون سراسری انجمنهای کارگران ساختمانی) در انتقاد از بازگشت طرح به کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ورود این طرح به مجلس در هفتهی اول شروع به کار مجلس در سال جدید ما را امیدوار کرد که سال جدید برای کارگران و به خصوص کارگران ساختمانی سال خوبی باشد. این طرح در زندگی یک و نیم میلیون خانواده تاثیر میگذارد و تصویب آن میتواند بخشی از مشکلات کارگران ساختمانی را حل کند اما متاسفانه با وجود اینکه کلیات و بسیاری از جزئیات این طرح در مجلس تصویب شد اما در نهایت به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.
شوکت در خصوص علت ارجاع طرح به کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در این طرح به تشکیل کارگروهی در استانها اشاره شده است که وظیفهی این کارگروه این بود که ساختمانسازی در نقاط مختلف استان را بررسی کند و در نهایت رقمهای تعیین شده برای بیمه کارگران را تشخیص دهد. در واقع براساس طرح اصلاح بیمه کارگران ساختمانی، از یک تا ۱۵درصد حداقل حقوق قانون کار که به ازای هر متر مربع - بسته به منطقهای که ساختمانسازی در آن صورت میگیرد - باید برای بیمه کارگران ساختمانی پرداخت شود. وظیفهی این کارگروه بررسی ساختمانسازی در مناطق مختلف و تشخیصِ حق بیمهای است که هر منطقه باید بپردازد.
شوکت با بیان اینکه وظیفهی تصمیمگیری یا تصمیمسازی بر عهدهی این کارگروه نیست، گفت: مجلس درواقع با این کارگروه مخالفت کرد و آن را مغایر قانون اساسی دانست.
وی بیان کرد: در اوایل دهه ۹۰ نیز در طرح رفع موانع بودجه بیمه کارگران ساختمانی، کارگروهی مشابه وجود داشت اما در آن زمان هیچ ایرادی به آن طرح وارد نشد و هم مجلس و هم شورای نگهبان به آن رأی دادند.
رئیس کانون سراسری انجمنهای کارگران ساختمانی تصریح کرد: سال گذشته شخص آقای قالیباف طرح را برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع دادند و امسال نیز همین اتفاق مجددا تکرار شد. البته آقای اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، اعلام کردند که قرار نیست طرح مانند سال قبل یک سال به تعویق بیفتد.
شوکت در پایان گفت: در حال حاضر ما منتظریم نظر کمیسیون اجتماعی مجلس را ببینیم و امیدواریم ظرف ده روز آینده این طرح در کمیسیون اجتماعی اصلاح و برای رایگیری به صحن علنی مجلس برگردد. نگرانیِ ما این است که مثل سال قبل، یک سال دیگر بررسی طرح به تعویق بیفتد و مشکل بیمه کارگران ساختمانی سال ۱۴۰۱ نیز حل نشود.