خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

تاثیر قراردادهای موقت بر تعاونی‌های مصرف کارگری/ روزگاری کارگران سفره‌های نسبتاً رنگینی داشتند

تاثیر قراردادهای موقت بر تعاونی‌های مصرف کارگری/ روزگاری کارگران سفره‌های نسبتاً رنگینی داشتند
کد خبر : ۱۲۰۷۶۶۳

مدیر سرپرستی‌های اتحادیه امکان گفت: امروز برخی کارفرمایان حاضر نیستند محلی را برای تعاونی مصرف قرار دهند و نیرو برای ارائه کالا به کارگران و تهیه کالا اختصاص دهند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالقاسم دولتشاهی (مدیر سرپرستی‌های اتحادیه امکان) در خصوص کاهش تعداد تعاونی‌های مصرف کارگری گفت: همزمان با رونق گرفتن قراردادهای موقت کار و کاهش کارگران رسمی، تعاونی‌های مصرف کارگری تضعیف شد و به مرور زمان از صحنه خارج شد. 

دولتشاهی گفت: متاسفانه به نام حمایت از تولید، قراردادهای موقت کار رواج پیدا کرد و امروزه کار به جایی رسیده که ۹۵ درصد کارگران قراردادی هستند، تاسف‌آورتر اینکه کارگر قراردادی امنیت شغلی ندارد و نمی‌تواند حتی حق خودش را مطالبه کند. 

وی با اعلام اینکه در اوایل انقلاب شوراهای اسلامی کار قدرت مطالبه‌گری داشتند، گفت: با رونق قراردادهای کار امنیت شغلی کارگران به مخاطره افتاد، به نوعی که اول قراردادهای یکساله مطرح شد و هنگامی که دیدند صدای کارگران درنیامد، قراردادها را سه ماهه کردند و بعد از آن قراردادهای یک ماهه تعریف شد و امروزه کارگرانی هستند که حتی بدون قرارداد مشغول به کار هستند و امنیت شغلی ندارند. 

مشاور عالی مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مصرف کارگری گفت: در گذشته که کارگر رسمی وجود داشت، نمایندگان کارگری از کارفرما مطالبه خدمات رفاهی می‌کردند و یکی از مواردی که نمایندگان کارگری با جدیت دنبال می‌کردند، تشکیل تعاونی مصرف کارگری در کارخانه بود. 

وی با اعلام اینکه در کارخانه‌ها بخشی برای انبار تعاونی مصرف اختصاص داده می‌شد، گفت: کارفرمایان در آن زمان برای کارگران تعاونی مصرف ایجاد می‌کردند، حتی برای این تعاونی‌ها نیرو می‌گذاشتند و ماشین در اختیار تعاونی قرار می‌دادند تا کالا با قیمت ارزان به دست کارگران برسد و سفره کارگران رنگین باشد. 

دولتشاهی با ابراز تاسف از اینکه قرارداد موقت کار امنیت شغلی کارگران را از بین برده است، گفت: قرارداد کار باعث شده کارگران جرأت مطالبه‌گری نداشته باشند، نماینده‌ی کارگری که به دنبال گرفتنِ امتیاز از کارفرما باشد در اولین فرصت از سوی کارفرما اخراج می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه کارفرمایان مرام و گذشت سابق را ندارند، گفت: امروز کارفرمایان حاضر نیستند محلی را برای تعاونی مصرف قرار دهند و نیرو برای ارائه کالا به کارگران و تهیه کالا اختصاص دهند. 

مدیر سرپرستی‌های اتحادیه امکان با ابراز تاسف از اینکه برخی کارفرمایان امروز فقط و فقط پول را می‌شناسند، گفت: نگاه منفعت‌طلبانه کارفرمایان به قدری شدت گرفته که حاضر نیستند برای آنکه کارگران نفعی ببرند تعاونی مصرف ایجاد کنند. 

وی گفت: کارفرمایان به جای آنکه خودرو در اختیار تعاونی مصرف قراردهند، پولش را در جاهای دیگری سرمایه‌گذاری می‌کنند و کارگری که قرار است از بازار کالای ارزان قیمت برای تعاونی مصرف خریداری کند و در اختیار کارگران قرار دهد را در بخش‌های دیگری به کار می‌گیرند، بنابراین ملاحظه می‌کنیم که کارگران قربانی بی‌توجهی به قانون کار، همه‌گیری قرارداد موقت و رونق نامهربانی کارفرمایان شده‌اند. 

دولتشاهی با اعلام اینکه کارگران نیز انگیزه‌ای برای ایجاد تعاونی مصرف ندارند، گفت: وقتی کارگر برای ایجاد تعاونی مصرف و خرید کالا با قیمت مناسب باید به کارفرما التماس کند و در نهایت هم با برخورد نامناسب کارفرما روبه‌رو شود، ترجیح می‌دهد تن به این کار ندهد.  

وی با اعلام اینکه وزارت کار نقش مهمی در تضعیف تعاونی‌های مصرف کارگری داشته است، گفت: زمانی که وزارت تعاون در وزارت کار و امور اجتماعی ادغام شد، معاونت تعاون وزارتخانه پیگیر تشکیل تعاونی‌ها نشد و برای تعاونی مصرف کارگران نقش‌آفرینی نکرد. 

مدیر سرپرستی‌های اتحادیه امکان گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند تا چه اندازه برای ایجاد تعاونی‌های مصرف کارگری گام برداشته و چند جلسه برای رونق تعاونی مصرف کارگری برگزار کرده است؟ 

وی با تاکید بر اینکه تعاونی مصرف کارگری قربانی قراردادهای موقت، بی‌توجهی وزارت تعاون و کم لطفی و زیاده‌خواهی کارفرمایان شده است، گفت: در گذشته بخش رفاهی وزارت کار به دنبال ایجاد تعاونی‌های مصرف در کارخانه‌ها بود اما امروز این بخش تعطیل است و خروجی ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز