در یک نشست مطرح شد؛
مطالبهگری کارگران نباید منجر به اخراج آنان شود/ محدود شدن فعالیت شوراهای اسلامی کار کارخانجات در ساوه
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه گفت: کارگران مطالبات به حق دارند که نباید مطالبهگری آنها نباید منجر به اخراج از محیط کار شودکه غیرقانونی است و باید جلوی این رویه در واحدهای تولیدی گرفته شود.
به گزارش ایلنا، داوود میرزایی در نشستی با تشکلهای کارگری شهرستان ساوه که با حضور سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در اداره کار شهرستان ساوه برگزار شد، اظهار کرد: با وجود صنعتی و کارگری بودن استان مرکزی، اما کمترین توجهی به نیازها و مشکلات جامعه کارگری این استان بویژه شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعت کشور نمیشود.
وی خواستار حمایت ویژه از جامعه کار و تولید که مکمل یکدیگر هستند، شد و افزود: کارگران شهرستان ساوه با مشکلات فراوانی مواجه هستند و با وجود کمبودها با خویشتنداری خود اعتراضات را به کف خیابان نکشیده است.
وی با تاکید بر اینکه سالهاست که جامعه کارگری رها شده است، تصریح کرد: بسیاری از نیازهای رفاهی نظیر تعاونی مسکن و مصرف، کمیتههای طرح طبقهبندی مشاغل، کمیته انضباطی و حفاظت ایمنی به فراموشی سپرده شده و از بدنه کارگری گرفته شده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به نبود شورای اسلامی کار در کارخانجات برزگترین شهر صنعتی کشور گفت: متاسفانه تعداد انگشت شمار شورای اسلامی کار در صنایع ساوه فعالیت دارند و از هفت شورای اسلامی کار سه شورای کار برای غیرصنعتیهاست.
وی با بیان اینکه کارگران ساوه اجازه نمیدهند که بواسطه اعتراضاتشان، ابزار دست سیاسیون شوند، گفت: بزرگ شدن کارخانجات از نظر سنی و حجمی میطلبد تا بسیاری از مطالبات جامعه کارگری از طریق شوراهای اسلامی و نمایندگان آنان پیگیری شود. طبق قانون باید در تمامی کارخانجات دارای صلاحیت، شورای اسلامی کار تشکیل و مشکلات و مطالبات کارگران در همان واحد تولیدی مطرح و بررسی شود.
وی تصریح کرد: در سایه نبود شورای اسلامی کار در کارخانجات، بسیاری از مطالبات جامعه کارگری بر زمین مانده است و چنانچه کارگری در محیط کار مطالبهگری کند او را عامل تحریک سایر کارگران تلقی میکنند و بلافاصله اخراج میشود و با وجود ورود مسئولان شهرستان برای برگشت به کار این کارگران، نتیجهای حاصل نمیشود.
میرزایی همچنین با اشاره به احداث یک مجموعه ورزشی ویژه کارگران در شهر صنعتی کاوه در سالهای گذشته، خواستار تعیین تکلیف ورزشگاه کارگران ساوه و اختصاص آن به جامعه کارگری شد.
وی در ادامه خواستار واگذاری زمین برای احداث شهرک مسکونی کارگران شد و افزود: در صورت واگذاری زمین و احداث یک شهرک کارگری، کارفرمایان آمادگی احداث مسکن ارزان قیمت با مشارکت کارگران را دارند.
وی با اشاره به اینکه خانه کارگر ساوه جزو پنج خانه کارگر برتر کشور است، گفت: سالانه بالغ بر ۲۰ هزار نفر در خانه کارگر از آموزشهای متنوع و کاربردی به صورت رایگان برخوردار میشوند.
در ادامه؛ رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه افزون بر ۱۰۰ هزار بازنشسته استان مرکزی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند، گفت: حجم بالای بازنشستگان و رسیدگی به امور بیمه تکمیلی آنان کاری دشوار است که توسط کانون بازنشستگان انجام میشود.
علیرضا امیری از اعطای تسهیلات قرض الحسنه به بازنشستگان خبر داد و افزود: ارائه خدمات متنوع به جامعه بازنشستگی بخشی از نیازهای آنان را برطرف کرده است. همچنین با اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان، میزان حقوق آنان از ۷۵ تا ۱۳۷ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: ارائه خدماتی نظیر بیمه خودرو با اقساط بلندمدت، تسهیل در برخورداری از خدمات بیمه آتیهسازان و تلاش برای بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی جامعه بازنشستگی از جمله اقدامات مهم کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در استان مرکزی است.
همچنین در این نشست، مدیرعامل تعاونی بازنشستگان تامین اجتماعی ساوه گفت: ۱۸۹ واحد مسکونی برای بازنشستگان تامین اجتماعی ساوه احداث و تحویل آنان شده که قیمت تمام شده آن در مقایسه با سایر تعاونیها کمتر بوده است.
ابراهیم عبداللهی افزود: در استان مرکزی تعاونی بازنشستگان تامین اجتماعی ساوه توانسته رتبه برتر را کسب کند و درخواست داریم تا در طرح اقدام ملی مسکن سهمیه ویژه به بازنشستگان این شهرستان تخصیص یابد.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ کانون در سطح استان فعالیت دارند، گفت: انتظار میرود تعاونیهایی که توان فعالیت در این حوزه دارند از امتیازات خاصی برخوردار شوند. بسیاری از بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز فاقد مسکن هستند و باید برای تامین سرپناه آنان چاره اندیشی کرد.