ادامهی بلاتکلیفی کارگران کارخانه ایرانمایه تبریز/ ده ماه بدون حقوق و بیمه/ قول سرمایهگذار خارجی برای واگذاریِ کارخانه
کارخانه ایرانمایه تبریز که در سال ۱۳۸۷ به یک شرکت ترکیهای - فرانسوی واگذار شد، اوایل سال ۱۴۰۰ به بهانهی ضررده بودن شرکت، رو به تعطیلی رفت و کارفرما با ۱۵۰ نفر از کارگران که هر کدام سابقهی بالای ۱۰ تا ۱۵ سال داشتند، تسویه حساب کرد.
کارگران ایرانمایهی تبریز در تماس با خبرنگار ایلنا، از ادامهی وضعیت بلاتکلیفی خود خبر دادند. به گفتهی آنها؛ این کارخانه که در سال ۱۳۸۷ به یک شرکت ترکیهای - فرانسوی واگذار شد، اوایل سال ۱۴۰۰ به بهانهی ضررده بودن، رو به تعطیلی رفت و کارفرما با ۱۵۰ نفر از کارگران که هر کدام سابقهی بالای ۱۰ تا ۱۵ سال داشتند، تسویه حساب کرد.
این کارگران گفتند: از این تعداد ۲۸نفر از کارگران از امضای تسویه امتناع کردند و با طرح شکایت در اداره کار تبریز و با همکاری فرمانداری و مصوبهی کمیسیون کارگری شورای تامین شهرستان تبریز، حکم باز گشت به کار برایشان صادر شد.
کارگران با تاکید بر اینکه حکم اجرایی خود را نیز دریافت کردهاند، گفتند: تاکنون اقدام قاطعی از سوی مسولان دادگستری صورت نگرفته است.
این کارگران گفتند: چرا شرکتی که ادعای ضرر دهی میکند به شخص یا اشخاص دیگری واگذار نمیشود؟
به گفتهی این کارگران؛ ادعای ضررده بودن شرکت درست نیست و این کارخانه در زمان واگذاری در سال ۸۷ اولین و بزرگترین تولیدکننده خمیر مایه در خاورمیانه بوده و اکنون بالای ۵۰سال سابقه دارد.
این کارگران ادامه دادند: در اولین اقدام سرمایهگذار خارجی شعبهی شهریار را به بهانه وسعت دادن به کارخانهی تبریز تعطیل کرد که عملا چنین نشد و کارخانه تهران تعطیل و کارگران اخراج شدند و حال کارفرما به دنبال این است که کارخانهی تبریز را به وضعیت مشابه کارخانه تهران دچار کند.
آنها با اشاره به اینکه حدود ۱۰ ماه را بدون حقوق و بیمه سپری کردهاند، گفتند: از مسولان استانی و کشوری عاجزانه خواهشمندیم با توجه به وضعیت بحرانی اقتصادی کشور و وضعیت کرونایی و مشکلات بوجود آمده برای کارگران و نزدیک شدن به ماههای پایانی سال، به داد ما برسند که اکنون در شرایط بسیار بحرانی به سر میبریم و شرمنده خانواده هستیم.
طبق آخرین خبرها محمد کلامی (معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی) از حل مشکل این کارخانه خبر داده و گفته است: در این راستا با مالک و وکیل این کارخانه جلسهای به صورت ویدئوکنفرانس برگزار کردیم و در این جلسه قرار شد کارخانه به خریدار داخلی فروخته شود.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه ایرانمایه نیز چندی پیش با کریم صادقزاده (دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز) دیدار کرد و در این جلسه صادقزاده ضمن ابراز تاسف در خصوص وضعیتِ کارخانهی ایرانمایه، گفت: «با تلاشهای آقای کلامی، معاونت اقتصادی استانداری، آقای عباسزاده، مدیرکل اموراقتصاد و دارایی، آقای تراب محمدی، معاونت سیاسی و امنیتی استانداری، آقای فتحی، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان، آقای مهدوی، فرماندار تبریز و خلیل الهی، مدیرکل دادگستری استان تبریز، تلاشهایی برای واگذاری کارخانه و جلوگیری از تعطیلی آن و ابقا به کار کارگران ازسوی هیئتهای حل اختلاف اداره کار صورت گرفته است.»
به گفتهی صادقزاده؛ در دیدار اخیر اعضای هیأت اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی با معاون اقتصادی استانداری و معاون سیاسی استانداری، گزارشی از وضعیت موجود کارخانه ارائه و مسئولان قول همکاری برای حل مشکل دادند.